Hogy készítitek el a rizskokót? Hogy készül?
Figyelt kérdés
Most csinálom először, kérlek írjatok le minden fontos lépést hogy jól sikerüljön :)2011. okt. 20. 19:03
1/13 Erika333 válasza:
Tej+rizs+cukor(vanilias cukor)=megfozni ----------> be a tepsibe(tepsi aljat kiolajazni es egy keves buzadaraval megszorni h ne egjen le)------>beleontod a masszat-------> par perc alatt aranybarnara piritod------>kockara vagod,es sargabarack levarral talalod (nagyon finom a sargabarack lekvarral,de izles dolga :) ) Sok sikert!!!!! :)
2/13 anonim válasza:
Megfőzőm a tejberizst.Majd belekeverem a tojássárgáját és vaníliáscukrot és mazsolát. A tojásfehérjét kemény habbá verem, azt is belekeverem, majd beleöntöm a kivajazott tepsibe, és irány a sütő. Szép aranybarnára sütöm.
3/13 anonim válasza:
rizskoch
tejberizs, tojássárgája, felvert tojásfehérje - sütőbe
4/13 A kérdező kommentje:
akkor most vajazás után liszt vagy búzadara legyen?
2011. okt. 20. 19:27
5/13 anonim válasza:
Mi az a rízskokó, valami új kábszer?
6/13 Erika333 válasza:
en buzadarat szoktam (es kifelejtettem a tojast meg a mazsit...bocsiiii :) )
7/13 anonim válasza:
én így csinálom: 1liter tejből és kb 25-30dkg rízsből tejberízst csinálok.majd kb 15dkg rámát,4 tojássárgával és ízlés szerinti cukorral vaníliáscukorral kikeverem és hozzá keverem a tejberízshez.végül felverem a fehérjét és azt is hozzákeverem.ilyenkor megszoktam kostólni,hogy elég édes-e,és ha kell akkor rakok még hozzá porcukrot. magasfalú tepsibe öntöm és aranybarnára sütöm
8/13 anonim válasza:
én is úgy csinálom, ahogy az utolsó válaszoló, de meg híg
eperlekvárral is meglocsolom egy kicsit a felvágott kockákat. nagyon finom:)
9/13 anonim válasza:
ha a következőképpen csinálod,finom lesz ,szóval egy negyed kiló rízst 2 dl vízzel felteszed főni,ha elfőtte a vizet hozzáadsz 1 l tejet,puhára főzöd,ha megfőtt hozzáadod amazsolát ,15dkg cukrot ,vaniliáscukrot,egy citrom reszelt héját jól elkevered,lefeded és kb 1 órát hagyod míg kihül,majd ezután felversz 5 tojás sárgáját kb 5dkg vajjal hozzáadod,majd a tojásfehérjéket keményre vered és óvatosan szintén hozzákevered,illetve 2 teáskanálnyi lisztet is belekeversz,ezután a kivajazott,morzsázott tepsibe öntöd és aranybarnára sütöd kb 170 fokon.nagyon lágy lesz,nem pedig tégla jellegű,fincsi
10/13 anonim válasza:
ja és vajazd ki a tepsit és szórj rá zsemlemorzsát és úgy öntsd bele a tepsibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!