A fasírt hogy készül? Ki hogy csinálja?
1 kiló darálthús, 4 zsömle, 2 tojás, vöröshagyma, fokhagyma, bors, őrölt kömény , kis majoranna, kis pirospaprika és persze só.
a szikkadt zsömléket kockára vágom,, megöntözöm egy kis tejjel és hagyom , hogy megszívja a tejet. ne lutyogjon a tejben, hanem csak morzsálós maradjon. villával majd kézzel elmorzsókálom, összekeverem a hússal, a tojással 1 jó fej reszelt hagymával, 4-5 gerezd fokhagymával.
aztán a só a többi fűszer. közben kóstolás melyikből kell még egy csipet. állni hagyom egy darabig,hogy összeérjen aztán vagy pogácsa lesz belőle vagy keménytojással töltve stefánia vagdalt.
áztatott zsemle
fokhagyma
darálthús
só, bors,
jó minőségű fűszerpaprika
pogácsának formázva sütöm
Annyi áztatott zsemle, ahány tojás,és
fokhagyma
darálthús
só, bors,
pirospaprika
dinsztelt hagyma
zöldpetrezselyem
majoranna
kis köménymag
1 kanál Erős pista
Kis pogácsákat készítek, házi zsemlemorzsát (kiszárított kiflit szoktam ledarálni) elkeverek összetört natur cornflakes-szel és ebbe forgatom bele, majd kisütöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!