Bőrös sertés csülköt hogyan készítitek el?
Jól megkenem mustárral, fokhagymával ha lehet, sütés előtt pácolom 1 napig. Aztán mehet rá őrölt kömény, bors, pici só, majd sütés lassan.
Hagymás tört krumplival, vagy dödöllével tálalom :)
Ez milyen? Füstölt? Főtt? Vagy füstölt, főtt? Mert ettől függ, hogy mihez jó. Én régen sokszor csináltam csülköt pékné módra, ezt füstöltből csináltam, megfőztem, a vízbe tettem némi fokhagymát is. Amikor olyan puhára főtt, hogy levált a csontról magától, akkor egy tepsit teleraktam negyedekre vágott krumplival, hozzá pár fej (cikkekre vágott) vöröshagymát, öntöttem rá egy kicsit a csülök főzőlevéből, erre az egészre rátettem a csülköt, és megsütöttem.
Úúú, na ezt most nagyon megkívántam... Na mindegy :)
De ami nem füstölt, abból nagyon finom csülökpörköltet is lehet csinálni. Aztán én a székelykáposztában is nagyon szerettem a csülköt, vagy ott van még a csülkös bableves.
Pékné módra én nyers füstöletlen csülökből szoktam,ugyanúgy, ahogy az egyik kedves válaszoló föstöltből írta. nekünk sok a füstölt csülök, de a nyers csülköt én is megfőzöm jó babérleveles, borsos, fokhagymás vízben.aztán amikor a kicsontozott csülök a krumpli és a hagyma társaságában sül, gyakran megkenem
mézes szalonnabőrkével:))
isteni finom így is, tálaláskor még teszek rá frissen préselt fokhagymát.
a másik kedvenc a csülökpörkölt, gombával dúsítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!