Vegetáriánusok! Abban kérném a segítségetek, hogy a lányom nem képes megenni a húst, tofut hogy tudom legfinomabban elkészíteni?
Ha emészthető Magyarországon gyártott tofut szeretnél használni:
Csak natúr! tofu toffinit vegyél.
Szeleteld fel kis kockákra, és főzd ki belőle azt a jellegzetes szagot és a vegyszert, amivel a tofut kicsapatják. Felfövés után max. öt perc elég. A levét kiönteni. Én még egyszer átfőzöm ugyanígy. Mivel még ez a termék sem egyforma keménységű mindig, ezért ha úgy érzem, hogy kemény, rágós, akkor vagy a második főzővízbe, vagy az ételbe teszek egy pici szódabikarbónát (ellentétesen hat azzal a vegyszerrel amivel kicsapatják). (Ha a tofu puha, nem kell bele szódabikarbóna, mert akkor szétesik mint a túró [hacsak nem pont ez a cél]).
Ezután pörköltfélét csinálok belőle. Így finom puha, mellékíz nélküli. Nekem irritábilis bélszindrómám van, szóval ha én meg tudom így emészteni, akkor más is, aki nem allergiás a szójára, vagy nincs szója intoleranciája.
Miért nem készítesz neki zöldséges, gyümölcsös, tejtermékes, magvas ételeket?
Én habár jó 12 éve vagyok vegetáriánus, a tofu nem tartozik a kedvenceim közé. Néha rámjön, hogy ennék, de nagyon ritkán.
Annyi féle zöldség, gyümölcs van, amiből kiadós, ízletes ételeket lehet készíteni, miért pont a tofut kell erőltetni?
Egy kis inspirációnak, hogy mennyi minden létezik:
Ha tofuról van szó, én bizony jobban kedvelem az előre ízesítetteket - több boltban lehet kapni chilis, bazsalikomos, füstölt, stb. ízűeket, ezek intenzívebbek, mint a fél napos saját pác, akármit is csinálsz. AMit szeretek készíteni tofuból, az pl. a japán miso leves, szezámmagos-szójaszószos bundás tofukockák, és a legutóbb készítettem mustáros tofucsíkokat, mellé zöldbab-spenót-magsalátával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!