Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegetáriánusok! Abban kérném...

Vegetáriánusok! Abban kérném a segítségetek, hogy a lányom nem képes megenni a húst, tofut hogy tudom legfinomabban elkészíteni?

Figyelt kérdés
minden féle recept érdekel! :)

2014. febr. 22. 00:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy felszeletelem kb 1 centi vastagon, jól befűszerezem vmilyen fűszerkeverékkel, kis olajjal meglocsolom és hagyom állni 1 órát min. Serpenyőben mindkét oldalát ropogósra sütöm. A másik, hogy villával összetöröm, a fent leírt módon fűszerezem, lepirítom. Ez pl rakott kelben nagyon finom a rizshez.
2014. febr. 22. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
Bekenem szójaszósszal és darált fokhagymával és megsütöm. Rántani ugyanúgy kell, mint a husit. Úgy is finom. Salátába fűszerezve, kockázva.
2014. febr. 22. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha emészthető Magyarországon gyártott tofut szeretnél használni:

Csak natúr! tofu toffinit vegyél.

Szeleteld fel kis kockákra, és főzd ki belőle azt a jellegzetes szagot és a vegyszert, amivel a tofut kicsapatják. Felfövés után max. öt perc elég. A levét kiönteni. Én még egyszer átfőzöm ugyanígy. Mivel még ez a termék sem egyforma keménységű mindig, ezért ha úgy érzem, hogy kemény, rágós, akkor vagy a második főzővízbe, vagy az ételbe teszek egy pici szódabikarbónát (ellentétesen hat azzal a vegyszerrel amivel kicsapatják). (Ha a tofu puha, nem kell bele szódabikarbóna, mert akkor szétesik mint a túró [hacsak nem pont ez a cél]).

Ezután pörköltfélét csinálok belőle. Így finom puha, mellékíz nélküli. Nekem irritábilis bélszindrómám van, szóval ha én meg tudom így emészteni, akkor más is, aki nem allergiás a szójára, vagy nincs szója intoleranciája.

2014. febr. 22. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

www.google.hu

"tofu recept"

2014. febr. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

Miért nem készítesz neki zöldséges, gyümölcsös, tejtermékes, magvas ételeket?


Én habár jó 12 éve vagyok vegetáriánus, a tofu nem tartozik a kedvenceim közé. Néha rámjön, hogy ennék, de nagyon ritkán.


Annyi féle zöldség, gyümölcs van, amiből kiadós, ízletes ételeket lehet készíteni, miért pont a tofut kell erőltetni?


Egy kis inspirációnak, hogy mennyi minden létezik:

[link]


Ha tofuról van szó, én bizony jobban kedvelem az előre ízesítetteket - több boltban lehet kapni chilis, bazsalikomos, füstölt, stb. ízűeket, ezek intenzívebbek, mint a fél napos saját pác, akármit is csinálsz. AMit szeretek készíteni tofuból, az pl. a japán miso leves, szezámmagos-szójaszószos bundás tofukockák, és a legutóbb készítettem mustáros tofucsíkokat, mellé zöldbab-spenót-magsalátával.

2014. febr. 22. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mi szoktunk raguféle dolgokat is csinálni belőle, pl. mint ha vadas lenne, vagy mustáros - ebbe savanyú uborkát is szoktunk, vagy pl. borsópörköltbe kockázni.
2014. febr. 22. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Az az igazság eddig csak simán rántva készítettem neki sajtos bundában, de az nagyon bejött neki! köszönöm a válaszaitokat!
2014. febr. 22. 13:23

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!