Hogyan lehetne a legfinomabban elkészíteni köretnek a mirelit zöldségeket diétásan?
Nagyin buta kérdés, elnézést :), de még sosem csináltam párolt zöldséget. Van mirelit brokkolim, karfiolom, répám és kelbimbóm. Natúr husi mellé hogyan készítsem el őket, hogy diétásak legyenek?
Hogyan történik a szimpla párolás? Mivel lehetne feldobni?
Előre is köszi a válaszokat!
Egy evőkanálnyi igazi vajat felolvasztasz,hozzá öntöd a vágott/mosott zöldségeket(kb 40 dkg), 1-2 csipetnyi vegetával meg szórod, öntesz hozzá 1.5 dl vizet, összekevered/megforgatod majd fedő alatt lassú tűzön megpárolod(kb 20 perc). Ez idő alatt el is tűnik a víz.
Isteni.
Köszi!
Kedves Első! Szerinted az is okés, ha melléteszem a felkockázott csirkehusit és együtt párolódik meg a kettő? Vagy azt külön készítsem el?
Még egy kérdés: mi más illik még az ilyen párolt zöldségköret mellé, mint a csirkemell? Mivel kísérletezhetek még?
A fogyikúrát is szem előtt tartva természetesen :)
Én a húst külön megcsinálnám,azt inkább kissé erősebb lángon pirítanám és rövid ideig(15-20 perc végig forgatva) a kevéske olajon,amit már persze az előző nap befűszereztem,vagy pácoltam.
A legvégén persze össze-dobható a megpárolt zöldség a már megpirított csirkehússal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!