2 kg mirelit tökhöz és 1 pohár tejfölhöz mennyi keményítőt tegyek?
Ugyan annyit használj,mintha liszet használnál a habaráshoz
Felhasználási javaslat:
Sütéshez: Az Étkezési keményítõt a liszttel mindig alaposan el kell keverni és át kell szitálni. A sütemények, omlettek, metéltek, rétesek, piskóták és sütõporral készült tészták minõségének javításához a receptben megadott lisztmennyiség 1/4 - 1/2-ét az Étkezési keményítõ pótolja.
Fõzéshez: Az Étkezési keményítõt kevés hideg folyadékkal (víz, leves) tejsimára keverjük és állandó keverés közben a forró ételhez adjuk, majd egyszer felforraljuk.
Fontos: Az Étkezési keményítõvel sûrített leveseket és mártásokat nem szabad hosszabb ideig fõzni, különben a keményítõ hatása csökken
Jó sok kaprot tegyél bele, meg egy laza lisztes habarással, és 2-3 belekevert tojássárgájával sűrítsd!
A keményítőt hagyd meg az ingek mosásához.
A keményitönek nem kevesebb a kalóriatartalma, mint a lisztnek, és ugyannyi kell belöle süritéshez, mint a lisztböl, tehát fogyókúraként teljesen értelmetlen. Viszont a keményitövel behabart ételnek az ize és az állaga is más, ezért nem lehet vele helyettestiteni a lisztet úgy, hogy hasonló legyen a végeredmény.
Viszont egy nagy adag fözelékbe normál esetben tesz valaki 1-2 evökanál lisztet, az az egész adagra számitva jóformán nem számit kalória szempontjából. Értelmesebb rendesen megcsinálni a fözeléket, és egyszerüen kevesebbet enni belöle valamennyivel.
ismerőseim is bőszen fogyóztak, és keményítőt használtak. bevallották azonban, hogy nagyon rossz lett az állaga, valósággal megútálták a főzelékeket.
állítólag ugyanannyi kell, mint lisztből egy habaráshoz.
ha a 2 kiló tököt a családnak is főzöd, inkább vegyél ki magadnak és azt csináld keményítővel, a többiekét hagyományosan.
Én 40 éve "bőszen" fogyózom. Két evés között...
Amibe zsír kell, abba az kell, amibe tejföl, abba az.
Inkább együnk belőle többet...
Köszönöm a válaszokat!
Ilyen mennyiségű tökhöz és tejfölhöz 50 g keményítőre van szükség. Egyből eltaláltam :)
Egyébként meg félreérthető volt a kérdésem? Azt kérdeztem volna, hogy milyen módon egészségesebb sűríteni a főzeléket?
?
Amúgy itthon soha nincs liszt, mert nekem mindig csomós lett, ha sűríteni akartam, hiába minden trükk. Kevertem langyos -hideg-meleg-forró vízzel, kicsit, sokat, sorolhatnám... aztán az összes főzelék olyan lett, mintha takonnyal telenyomták volna (bocsánat). Így lemondtam a lisztről, máshoz meg nem használom.
A krumplifőzeléket pl. nem is sűrítem, csak a végén lemerem róla a fölös vizet, és hozzáadom a tejfölt. A spenótot tejfölös krumplipürével sűrítem. De mondjuk parkáphoz és tökfőzelékhez kiváló lesz a keményítő. Azt a havi 100 grammot kibírja a család :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!