Leveles tésztából mit lehet legegyszerűbben és legfinomabban elkészíteni? (Inkább sósat szeretnék)
igen bármivel töltheted, akkor vékonyabbra nyújtsd. ha pogácsának akkor egy kicsit magasabb legyen.
vékonyabbra nyújtva, csíkokra vágva, a csíkokba virslit is tekerhetsz.mindig megkenem tojással, de ne folyjon le az oldalán. erre lehet reszelt sajtot is szórni.
édesen is szoktam, lekváros batyukat sütni belőle.ezt nem kenem le, mert
utána csak porcukrozom.
nagyon szeretem, mindig tartok a fagyasztóban.
Mi Szilveszterkor csináltunk belőle isteni sörkorcsolyát.
Megpárolod a savanyú káposztát, de nem vízzel öntöd fel, hanem almalével és abban párolod. (barack lé is jó) közben kikeversz kis tejfölt mustárral sózod, cukrozod. Ha a káposzta megpárolódott és elfőtte a gyümölcslét, hozzá kevered a mustáros tejfölt. A négyzet alakúra vágott, kinyújtott tésztákba bele töltöd és mindegyikbe teszel virslit. Akkorákat, ahogy bele fér. Összehajtod, tepsibe pakolod, tojással megkened a tetejét. :-) Nagyon érdekes az ízhatás az édeskésre párolt káposztával és a benne megsült virslivel. kb 3-4 mm vastagra nyújtsd a tésztát és utána kockázd fel késsel, amiket aztán betöltesz.
Én kapcsos tortaformában szoktam sütni ha töltöm.
Gyakorlatilag bármi jó bele, tettem már bele csilis babot, gombát, maradék csirkepörköltet, káposztát.
Alulra is lap, felülre is, és szurkáld meg, a széleit olyan piteformába nyomogasd össze.
Amire gondolsz, az a káposztás hasé, szerintem. a káposztát úgy megdinszteled, mint a káp. tésztába. kicsit cukros, de jó borsos legyen (persze ez ízlés kérdése)
a vékonyra nyújtott leveles tésztát kis téglalapokra vágod.
a keskenyebb szélére teszel egy kanálnyi káposztát, kissé ellapítod, és feltekered.
lehet úgy is, hogy csak ráhajtod a másik felét, kissé lenyomkodod a szélénél.
a tetejét felvert tojással megkened és jó meleg sütőben megsütöd.
hamar sül, a káposzta nem nyers benne.
egy biztos, nagyon finom:)
Milyen leveles tészta? Amit feltekerve lehet kapni, azt már NEM KELL nyújtani.
Legegyszerűbb, ha kis négyzeteket megtöltesz feta sajttal, félbehajtod, ha megkened felvert tojással a széleket, jobban ragad, ha a tetejére is kensz, szebb színe lesz. A tetejét meg lehet szórni lenmaggal, köménymaggal, reszelt sajttal, szezámmmaggal, vagy akár vegyesen is.
Másik legegyszerűbb, kiteríted és ezeket szórod rá:
a) verzió: sonka, márványsajt, lilahagymakarikák, rozmaringágak
b) verzió: megkened tejföllel, sonka (vagy bacon), lilahagyma - így majdnem olyan, mint a kenyérlángos
+ megsütöd.
Virslire is tekerheted a tésztát, és megsütheted.
Kicsit bonyolultabb, de nagyon fincsi: tonhalszeletet feldarabolod kb. 5 cm-es darabokra, sózod, borsozod, a tetejét megszórod friss petrezselyemmel. Leveles tésztába csomagolod a haldarabokat, a halakra (a tészta alá) egy mogyorónyi vajat is teszel, megsütöd. Nagyon finom párolt zöldséggel vagy salátával.
Én pedig nem ismerem a feltekert leveles tésztát:)én a Lidl-ben veszem általában, egy félkilós kb 3 centi vastag fagyasztott téglalap. ez nyújtom, aszerint, mit szeretnék belőle.
már írtam, miket szoktam, és mások ötletei is nagyon jók.
Te hol veszel feltekertet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!