Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell (legegyszerűbben)...

Csirkemell (legegyszerűbben) serpenyőbe hogy?

Figyelt kérdés
még sose sütöttem vagy főztem de ez egyszerűnek hangzik, csak nem tudom hogy készítsem el.(hozzávalók miből mennyit és sorrend).
2011. jún. 17. 09:13
 1/6 anonim válasza:

Vágd csíkokra a csirkemellet, nagyon kevés olajon pirítsd meg (amíg mindenhol ki nem fehéredik), utána fűszerezd meg és öntsd fel főzőtejszínnel (fél csikemellhez, ami kb 2 személyre elég, egy 500 ml-es főzőtejszín bőven elég). Esetleg dobj bele mexikói zöldségkeveréket (ha szereted), és sózás-fűszerezés mellett főzd meg (kb 20-25 perc). Rizzsel tálalva nagyon finom kaja :)

Fűszerezéshez ajánlom a gyros fűszerkeveréket vagy esetleg a kurkumát/curry-t (ha szereted az indiai ízeket).

2011. jún. 17. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne addig süsd, amíg kifehéredik, sokkal finomabb, ha utána még kicsit pirul...
2011. jún. 17. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat .
2011. jún. 17. 09:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Másként:

Vágd csíkokra, sózd be egy kistálban, és hagyd állni egy kicsit.

Lisztbe forgatva bő zsírban (olajban) süsd meg és tedd félre.

Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát párolj meg kevés zsíron (olajon), majd összedarabolt lédús paradicsomot tegyél bele. Só, bors, és valami sülthús fűszerkeverékkel ízesítsd.

Amikor a paradicsom héja már kezd kunkorodni, tehát van egy sűrű szaftja is, a megsütött csirke-mellét kavard bele, és egy kis ideig még rotyogtasd össze őket. Főtt rizzsel, rizi-bizivel, de akár sült krumplival is könnyű, finom étel.

2011. jún. 17. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Vagy ha a tejszínes dolgokat kevésbé szereted vagy eleve nem eheted, akkor piríts meg kb 3 fej vöröshagymát (kiskockáravágva) olajon, majd kb 2-3 paradicsomot is, szintén kockákra vágva.. ha a paradicsom már kezd szétesni, rakd rá az első válaszoló által írt mennyiségű vékony csíkokra vágott csirkemellet, majd sózd és borsozd meg és szórj rá egy teáskanál oregánót, és fedő alatt hagyd puhulni. Időnként keverd meg, és ha lassabban puhul, de a szaft kezd elfőni alóla, akkor önts egy kis vizet alá, és addig párold, míg meg nem puhul...


Igazából csirkét bárhogy csinálhatsz, ahogy Neked jól esik.. amire érdemes odafigyelni, hogy jól puhuljon meg ugye.. kapható nagyon sok kész szósz is, ha nagyon elveszettnek érzed magad, de ha már belejössz, akkor variálhatod ízlésed szerint..

2011. jún. 17. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a csirkecsíkokat vajon szoktam megpárolni.


Beledobod a vajat a serpenyőbe majd mehet rá a csíkokra vágott csirke és a fűszerek amit csak szeretnél. (előnyben szoktam részesíteni a friss fűszernövényeket)

2011. jún. 17. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!