A legegyszerübben elkészithető piskótalap szerintetek hogy készül?
Fogsz 6 tojást. Fehérje sárgája külön, sárgájába megy 5 evőkanál cukor, kikevered habosra (géppel), aztán bele 6 kanál liszt, és egy fél evőkanál sütőpor. A fehérjébe teszel egy kanál cukrot, és kemény habbá vered. Aztán ezt a habot óvatosan beleforgatod a lisztes, sárgjás masszába. Nem kevered, fogatod, mert ha összetörik a hab, akkor vége a mesének. Egy sima tepsit kibélelsz sütőpapírral, vagy sima újságpapírral (azzal amire a napilapokat nyomják, nem amir e aképes magazinokat), aztán bele a masszát, és kb 180 fokon megsütöd. Az első 15 percben tilos nyitogatni a sütő ajtaját.
A tekercs ugyanígy készül, azzal a különbséggel, hogy 5 tojásból, 5 kanál lisztből, és cukorból, hogy vékonyabb legyen. Ha megsült, még forrón ki a sütőből, a papírt letéped róla, és egy tiszta konyharuhára teszed és feltekered (konyharuhástól). Ha kihűlt, kitekered, megtöltöd, és megint feltekered és kész is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!