Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kínai leves hogy készül?...

A kínai leves hogy készül? Ami lehet kapni gyors-étkezdében is arra vagyok kíváncsi

Figyelt kérdés
2011. okt. 30. 11:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Kínai csípős-savanyú leves



Hozzávalók:


75 dkg sovány sertéshús

25 dkg üvegtészta

30 dkg friss babcsíra

2 kis tojás

1 kávéskanál szezámolaj

1 l tyúkhúsleves

2 kávéskanál cukor

3 evőkanál borecet

1/2 kávéskanál őrölt fehér bors

2 evőkanál sötét szójaszósz

1 evőkanál kukoricaliszt

1 dl víz

1 evőkanál finomra vágott újhagyma

2 evőkanál finomra vágott friss koriander

1 evőkanál szezámolaj

1 evőkanál chiliolaj



A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. Öblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehér borsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsorgatjuk a felvert tojást, és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat, meg a chiliolajat. forrón tálaljuk.

2011. okt. 30. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Kínai tojásos leves



Hozzávalók:



1 nagy póréhagyma

1 darab nagyobb paradicsom

2-3 tojás (adagonként 1 db)

1 liter húsleves (csirke alaplé vagy leveskockából készült alaplé is lehet, ha nincs más)

0,3 dl olívaolaj

kb. 0,5 dl szójaszósz

2-3 ek. balzsamecet

ízlés szerint só



A wokot felforrósítjuk, közben a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, majd kb. 1/2 dl olívaolajban megpároljuk. Amikor már kellően megpuhult, hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot, együtt pároljuk még 1-2 percig. Meglocsoljuk szójaszósszal, és felöntjük az alaplével, amikor összeforrt az egész, folyamatos óvatos keverés mellett beleütjük a tojásokat. A tojásokat addig kell kavarni benne, amíg a sárgájukat szép fehér fátyolként bevonja a fehérje, majd keverés közben újra felforraljuk. Tálalás előtt 2-3 evőkanál balzsamecettel ízesítjük.

2011. okt. 30. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Pekingi leves



Hozzávalók:



1 csirke melle a bõrével együtt,

5 dkg bambuszrügy,

5 dkg szójacsíra,

1 szelet sonka,

2 tojásfehérje,

2 dkg szójatészta,

2 liter erõleves,

1 késhegynyi gyömbér,

1 evõkanál szójamártás,

Fél kávéskanál õrölt bors,

1 késhegynyi glutamát (elhagyható)



Vágjuk a sonkát és a bambuszrügyet keskeny csíkokra. Verjõk fel a tojásfehérjét. Pároljuk meg a csirkehúst, és rostirányban szeljük nagyon keskeny csíkokra. Áztassuk be a szójatésztát langyos vízbe fél órára, csöpögtessük le, majd vágjuk öt centis darabokra. Forraljuk fel az erõlevest, és a tojásfehérje kivételével minden anyagot tegyünk bele. 15 percnyi fõzés után óvatosan keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét. Két perc fõzés után tálalhatjuk.

2011. okt. 30. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kínai tojásos kukorica leves



Hozzávalók:



1 doboz (250 g) kukoricakonzerv

1 l csontleves vagy erőleves (kockából a legegyszerűbb)

1 körömnyi gyömbér

1 csipet zellersó

1 mokkáskanál fehér bors

1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka)

2 dkg kukorica- vagy rizsliszt

2 egész tojás

petrezselyem



Erős csontlevest főzünk vagy kockából erőlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tűzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a "habarást": a zellersót, a levestől függő mennyiségben konyhasót, az őrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tűzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Levesszük a tűzről, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípős!

2011. okt. 30. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kínai leves



Hozzávalók:



2 csirkemell (bőrtelen, zsírtalan)

4 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál olaj

1 l víz

1 teáskanál fehérbors vagy tabasco

3 evőkanál fehér borecet

1 összetört pirospaprika

2-3 szelet gyömbérgyökér (főzés után eldobható)

1 fej gomba apróra vágva

20 dkg bambuszrügy (elhagyható)

2 tyúkleveskocka

1/4-1/2 kg tofu

1/2 dl (2 zacskó) zselatin

2 tojás

1-2 zöldhagyma, apróra metélve



A csirkét 0,3 cm-es szeletekre vágjuk, kb 3 percig kevergetjük a tűzön 1 ek szójaszósszal és 1 ek olajjal, míg kifehéredik, majd vegyük ki és tegyük félre. A maradék szójaszószt (3 ek), a vizet, a borsot vagy tabascot, a borecetet, a paprikát, a bambuszrügyet, a gombát, gyömbért, tyúkleveskockát adjuk hozzá és főzzük 10-12 percig közepes lángon. Adjuk hozzá a csirkemellet és a lereszelt tofut, főzzük készre. Keverjük a zselatint vízzel egyenletesre, fokozatosan kevergetve adjuk a fővő leveshez, majd a kikevert tojást is. Tálalás előtt szórjuk a zöldhagymát a tetejére.

2011. okt. 30. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
mindet én küldtem.:D
2011. okt. 31. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!