Hogy készül a hús/zöldség leves?
Tudom hogy készül csak máshogy nem engedte kiirni az oldal:)
Szóval nálatok hogy készül?Mit raksz bele?Raksz hozzá valamilyen izesitöt pluszba:Delikat-ot?
Nem használok delikátot és egyéb mesterséges ízesítőket! Nincs szükségem felesleges adalékanyagokra.
A húst felteszem hideg vízben főzni. Lassú forralással főzőm,amíg a hús puha nem lesz. Már a főzés kezdetén teszek bele vörös és fokhagymát,szemesborsot,kevés gyömbért,és szerecsendióvirágot,sót és sáfrányos szeklicét. A szeklicét csak akkor hagyom el,ha házi tyúkból főzöm a levest.
Ha mahahúsból készítem,akkor teszek beke egy kanálnyi ecetet is. Ez nem érződik majd a levesen,de a hús az ecettől nem fog összezsugorodni,így kiadósabb lesz.
A habját nem szedem le,mert akkor a java ízét is leszedném. Mire megfől a hús,a habja a fazék szélén összegyűlik, a lé pedig tiszta marad. Ha a hús már majdnem puha,akkor tszem bele a zöldségeket: sárgarépa,zöldség,kevéske zeller,ha van káposzta,karfiol.
Zöldség és zellerzöldjét csak a már majdnem kész levesbe teszem. A tésztát :csigatészta vagy grízgombóc a leszűrt leves "aljában" vagy külön vízben főzöm ki. A hosszúmetéltet nálunk nem szereti senki.
A leveshúst pedig külön ételként tálalom,különféleképpen elkészítve.
Egyedül a tyúklevesbe teszem bele az aprólékokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!