Írnátok nekem olyan recepteket, amelyekben csak zöldség van, és fogyókúrás. Max csirkemell vagy hal lehet benne. Főként zöldségeseket várok. Pl: vannak töltött padlizsánok, hogyan készül?
Tudom, de vannak hülyeségek is, tapasztalat.
Ezért olyanok válaszát várom, akik próbálták az adott receptet és finomnak vélték.
vajban párolt fokhagymás kelbimbó(nyami)
vagy tepsibe leraksz brokkolit,teszel rá tejfölt és reszelsz rá vmi jó minőségű sajtot, be a sütőbe és iszoynat finom!
az én töltött padlizsánom:
hozzávalók:
2-2 padlizsán (mérettől függően)
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej paradicsom
1 doboz csiperke gomba
1 nagy doboz zsírszegény tejföl
1-2 ek olivaolaj/margarin
só, bors, paprika, kakukkfű
A padlizsánokat félbevágom, kivájom a belét egy evőkanállal, és besózom (a feleket és a belet is)
Amíg a padlizsán izzad, és előmelegedik a sütő, a paradicsomot, és a vöröshagymát apróra vágom, majd a kivájt padlizsánbelet is. Ezután, ha a padlizsánfelek már elég levet eresztettek, beteszem őket a sütőbe, kenek rá egy nagyon pici margarint, és negyed órára beteszem a sütőbe (kb.180 fokra. Közben egy kis olivaolajon, vagy margarinon megpirítom a hagymát, rászórom a paprikát (pörköltalapot csinálok), majd erre rádobom a kockára vágott padlizsánbelet, a gombát (levével együtt) és a legvégén a paradicsomot, hogy ne főjön szét, épp csak megmelegedjen. Sóval-borssal-paprikával és kis kakukkfűvel fűszerezem. Amikor az alapanyagok nagyjából megfőttek, leveszem a tűzről és hozzákeverek 2-3 ek. tejfölt. Ekkorra letelik a padlizsán 15 perce, kiveszem a sütőből, és a felekbe belekanalazom az elkészült tölteléket. Jó púposra szoktam rakni, a tetejére pedig még egy kis tejfölt és olívabogyó-karikákat (én odavagyok érte, ez a nagy gyengém, de kihagyható)is teszek, aztán be még 10-15 percre a sütőbe.
Isteni! Ha esetleg kimaradna a töltelékből, magában vagy tésztával is finom.
2-3 padlizsán persze...
(az előző voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!