Párolt zöldség hogy készül?
Figyelt kérdés
Milyen alapanyagok, mekkoirákra vágjam, stb.... KEZDŐ VAGYOK!2008. aug. 9. 11:50
1/7 anonim válasza:
Veszel zöldséget, vagy fagyasztott csomagolásban is kapható. Akkorákra vágod amekkorákra tetszik. Felteszed egy edényben kb annyi vizben hogy épp ellepje, teszel bele, pici sót és lefeded, és amikor megpuhulnak a zöldségek, akkor leszűrőd és kész is :)
Sok sikert!
2/7 anonim válasza:
Ez nem a párolt, hanem a főtt zöldség kedves előző válaszoló... A pároláshoz mi spec. edényt használunk, ami 2 részből áll. Az alsó rész egy sima lábos, a második edénynek viszont lyukacsos az alja és erre kerül a fedő. Az alsó edénybe teszel vizet meg sót. A másodikba teszed a zöldségeket és réteszed a fedőt és forralod a vizet. A zöldség hamar megpuhul majd. Én halat szoktam párolni ezzel módszerrel és negyedóra alatt elkészül. Sok sikert!:)
3/7 anonim válasza:
Kedves 2. válaszoló! amikor mégnem voltak ilyen edények, akor szerinted hogy csinálták? A főtt zöldséghez meg több viz kell, nem azt mondtam hogy úsztassa el.
4/7 anonim válasza:
Azt írtad, hogy annyi vizet, hogy fedje el. Akkor ez mégis mi? Szerintem főtt zöldség.
5/7 anonim válasza:
Valóban főtt zöldség amit az első válaszoló írt. Én szűrőbe szoktam tenni, mert nincsen speciális lábosom. És ezt hívják pároltnak. Ha fagyasztott zöldséget párolok, akkor nem is teszem szűrőbe, mert ahogyan olvad a teflon serpenyőben, elég gőz szabadul fel a párolódáshoz. (jó pap is holtig tanul ugyebár. ;) )
6/7 anonim válasza:
Sziasztok! Először is ne veszekedjetek! Én szakképzett szakács vagyok. A párolás saját lében, kevés zsiradék hozzáadásával történik, ami lehet zsír ( nem túl egészséges), lehet olaj ( napraforgó v olíva) vagy margarinnal.És fedő alatt. Igen, vannak már pároló edények is, de ott a fűszer ill. a só nem érintkezik az alapanyaggal, így nem túl jó az ízhatás. :)
7/7 anonim válasza:
Kedves Utolsó!
Vizet nem is kell hozzáadni, csak a zsiradékot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!