Hogyan készül a palóc leves?
Pörköltet készítek, majd felengedem vízzel, mikor forr, mirelit zöldbabot teszek bele, majd kockára vágott krumplit, fűszerezem ismét, ételízesítő, bors, paprika, kis kömény, egy babérlevél. Ha minden puha benne, egy nagy tejfölt összekeverek 3 evőkanál liszttel, s azzal behabarom.
Mivel ez egy laktató leves, én másodiknak mindig kelt tésztából készítek buktát, kakaós csigát, vagy mákos ill. diós patkót, arany galuskát.
Grízes tészta, túrós tészta is jó hozzá, esetleg valamilyen derelye.
En is hasonloan csinalom mint az elottem szolo,csak en tejszinnel habarom ki es a vegen 1 csipet zoldkaprot apritok bele(!)Isteni finom!(megsugom h en utaltam a zold kaprot ,de miota megkostoltam igy a levest...hMMM...:-D )
...amugy tenyleg nagyon lakto!
Az eredeti recept szerint külön kell megfőzni a pörköltet a zöldségektől. (A krumplit és a zöldbabot egy lében.) Utána kell összeönteni és behabarni, majd ízlés szerint citrommal savanyítani, és kaporral ízesíteni. Ehhez a leveshez én az ecetet nem ajánlom, mindig elvitte az ízét, de persze lehet, hogy csak nekem. Citrommal viszont kellemes, savanykás ízt lehet elérni.
Nos, a fenti irományom csak egy kis érdekesség, természetesen mindenki úgy készíti ahogy szeretné. Viszont! Számomra kicsit másabb az íze külön főzve, kissé különlegesebb lesz az egész leves. Érdemes így is kipróbálni, mindössze egy fazékkal nő meg a "hozzávalók" mennyisége :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!