Hogy készül a legényfogó leves?
Figyelt kérdés
2011. márc. 5. 21:53
1/6 anonim válasza:
Legényfogó leves
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
20 dkg csirkemáj
15 dkg leveszöldség
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
2 evőkanál olaj
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
bors
A vöröshagymát aprítsd fel és az olajon dinszteld meg. A leveszöldséget pucold meg, vágd apró kockákra és szórd a hagymára. Add hozzá a szintén felaprított gombát és pirítsd meg a zöldségeket.
A csíkokra vágott csirkehúst keverd a zöldségekhez, majd nagyjából másfél liter vízzel öntsd fel. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal. Amikor a hús már félig puha, keverd a levesbe a csíkokra vágott májat, illetve a borsót. Főzd teljesen készre a húst, végül pedig keverd hozzá a tejszínt, a tejfölt és a citromlevet.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. márc. 5. 22:09
4/6 anonim válasza:
Eredetileg zsírral és sertéshússal készül. A csirkemell a fogyózók receptje.
5/6 anonim válasza:
Hát igen google-be nagyon nehéz lett volna beírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!