Hogyan készül a sajtgombóc leves?
Elég sokszor eszünk húslevest, és a különböző módon felvágott tészták (cérnametélt, kiskocka, eperlevél, csiga) nem adnak annyi változatosságot, bár rendkívül egyszerű a használatuk. Néha sajtgombócot szoktam készíteni, de most már tudom, hogy tálalás után szólnom kell, hogy ez egy kicsit pikáns ízű, nehogy a kedves fogyasztó az első kanál után meglepődjön.
1 tojást 1 evőkanál liszttel, sóval, curry-vel, fehér borssal, szerecsedióval (ill. virággal) elkeverünk, majd hozzáadunk 5 dkg (füstölt) reszelt sajtot.
Jó sűrű massza lesz belőle, amiből nedves kézzel kicsi gombócokat gyártunk, amit a forró, lobogó levesbe dobálva, kicsit megkeverve 10 percig főzünk, majd tálalunk.
Szerencsés esetben a gombócok nem esnek szét. Ha túl lágy a tészta, akkor a lobogó víz szétverheti a gombócainkat, ezért mérsékeljük a tüzet, esetleg még tegyünk hozzá sajtot, hogy keményebb legyen a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!