Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a sajtgombóc leves?

Hogyan készül a sajtgombóc leves?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 18. 18:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokszor eszünk húslevest, és a különböző módon felvágott tészták (cérnametélt, kiskocka, eperlevél, csiga) nem adnak annyi változatosságot, bár rendkívül egyszerű a használatuk. Néha sajtgombócot szoktam készíteni, de most már tudom, hogy tálalás után szólnom kell, hogy ez egy kicsit pikáns ízű, nehogy a kedves fogyasztó az első kanál után meglepődjön.

1 tojást 1 evőkanál liszttel, sóval, curry-vel, fehér borssal, szerecsedióval (ill. virággal) elkeverünk, majd hozzáadunk 5 dkg (füstölt) reszelt sajtot.


Jó sűrű massza lesz belőle, amiből nedves kézzel kicsi gombócokat gyártunk, amit a forró, lobogó levesbe dobálva, kicsit megkeverve 10 percig főzünk, majd tálalunk.


Szerencsés esetben a gombócok nem esnek szét. Ha túl lágy a tészta, akkor a lobogó víz szétverheti a gombócainkat, ezért mérsékeljük a tüzet, esetleg még tegyünk hozzá sajtot, hogy keményebb legyen a tészta.

2009. ápr. 19. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Elkészítettem a levest, annyi változtatással, hogy dupla adag mellé raktam még a gombócokba egy kis búzadarát (véletlenül, mellényúltam.. :)), és egy kis zsemlemorzsát, nagyon fincsi lett, és egyáltalán nem főttek szét! :) Köszi a receptet első!
2012. szept. 28. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!