Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok nekem sok kajafélét...

Mondanátok nekem sok kajafélét amit ti sűrűn csináltok és külön recept nincs rá?

Figyelt kérdés

Leginkább olyan receptek érdekelnének amik saját gondolataitok szüleményei és serpenyőben vagy tepsiben rövid időn belül elkészíthetőek(mindennel együtt olyan másfél óra alatt max)

-Legyen ez rakott étel.

-vagy bármi hasonló

-amihez nem kell sok alapanyag.

-és könnyen elkészíthető.



#recept #serpenyő #tejföl #tepsiben sült #egytál ételek
2016. máj. 29. 11:22
 1/8 anonim ***** válasza:
68%

Lányom dackorszakából való a recept, a krumpli-csirke-ketchup háromszögben éltünk...

Csirkecombokat sózva, fóliázva berakom a sütőbe. Krumplit nagyobb hasábokra vágva sós vízben felteszem főni, forrás után leszűröm, a csirke mellé öntöm. Jó másfél dl ketchupöt, egy jó evőkanál majorannával összekeverek (meg jó adag fehérbor), ráöntöm, összesütöm...

2016. máj. 29. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Sárvári csirke

1 kisebb csirke összedarabolva,vagy csirkecomb kell hozzá lesózva

Lisztbe teszel őrölt borsot,őrölt köményt,pirospaprikát,ebben megforgatod,tepsibe rakod,vöröshagymát karikázol rá,meg pár gerezd fokhagymát,meglocsolod tejföllel. Alufólia alatt sütöd fél órát,aztán azt levéve hagyod kicsit pirulni.

2016. máj. 29. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem feltétlen saját szülemény, de gyorsan elkészíthető tepsiben:

- fokhagymás-rozmaringos vajban pirított gombafejek (mellé friss saláta, kenyér)

- párolt zöldségek + kuszkusz

- camembert-es sült avokádó

- tejszínes-citromfüves cukkini serpenyőben

- mézes-kakukkfüves pirított feta sajt

2016. máj. 29. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk a rakott bármi tuti nyerő. Két verziója van, a tésztás és a zöldséges.


A tésztásnál megfőzöm a tésztát, közben készítek hozzá szószt. Például tegnap darált húst pirítottam, aztán ajvárt kevertem hozzá. De készülhet hús nélkül is, vagy hallal, vagy csak simán zöldséget párolva, pl. paradicsom, padlizsán, cukkini, paprika, stb, ha nem szószosodik, akkor mehet rá paradicsompüré.

Végül a tésztát és a szószt összekeverem, tepsibe teszem, reszelt sajtot teszek rá és összesütöm. Érdemes a szószt hígra főzni, mert sülés közben a tészta felszívja és nagyon jó lesz tőle.


A rakott zöldség hasonló, csak zöldséggel: karfiol, brokkoli, cukkini, padlizsán, vagy amit találok, feldarabolom, megfőzöm. Darált vagy felkockázott húst pirítok, fűszerezem. Ha egészségeset akarok főzni, akkor ennyi, h költséghatékony akarok lenni, akkor főzök egy adag rizst is. Tepsibe rétegezem, zöldség, hús/rizseshús, zöldség, végül tejföllel beborítom és összesütöm. A tésztánál nem kell,viszont itt érdemes kiolajozni a tepsit előtte, olyankor zsemlemorzsát is szoktam rászórni, mert finom. Ennél az ételnél is lehet variálni a belevalókat, tejföl helyett készülhet tejszínnel, joghurttal, rizs helyett gerslivel, stb.


Kis gyakorlattal amíg felforr a víz és megfő a tészta vagy zöldség, el lehet készíteni a húst és a szószt, utána összerakni max. 5 perc, és még kb. 20 percet sül, addig a mosogatás is bőven elkészül. Nekem mindennel együtt egy órán belül meg szokott állni.

2016. máj. 29. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszát azoknak akik eddig írtak :) Még szívesen fogadok több tanácsot is :)
2016. máj. 29. 12:42
 6/8 anonim ***** válasza:
88%

Ezt én találtam ki, egészen jó... :D


Csirkemellet (ez lehet fél kg, lehet több) felkockázom, és a wok-ban (gondolom serpenyőben is működne) olívaolajon elkezdem pirítani. Só, bors megy rá amíg kifehéredik, ezután mustár, és ketchup. Utóbbiból jóval több. Esetleg chili, ha szereted a csípőset. Így megsütöd, ha a végén még nem elég szószos, akkor még nyomsz rá ketchupot. A végeredmény egy igen kellemes ízű, húsos-szószos elegy lesz. Persze más fűszerezéssel is lehet kísérletezni. Rizst vagy főtt petrezselymes krumplit ajánlok köretként.

2016. máj. 30. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Virslis nudli

A virslit felszeletelem, hagymával megpirítom, a nudlit megfőzöm sós vízben. Tepsiben összekeverem a virslit a nudlival, egy nagy pohár tejfölbe belekeverek egy egész tojást, sózom, borsozom, ráöntöm a többire, majd sajtot szórok a tetejére.

2016. máj. 30. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért lett a virslis nudli lenullázva, soha nem fogom megérteni.

A kérés az volt a kérdezőtől, hogy lehetőleg egyedi, saját recepteket írjanak ,amit az ember sokszor a körülmények és az adott alapanyagokból hirtelen maga ötöl ki.

Szerintem ez is olyasmi, és speciel nekem nagyon tetszik.

Tőlem most fog kapni egy zöldet :)

A kérdésre: saját találmányom, és elnevezésem, szintén az adott alapanyagokból kiindulva a " vadász lecsó" Lehet, hogy másnak is van hasonlója, de szerintem mindenki másképp csinálja, ahogy a régi nóta is szól...

Az alapanyagok : Zsír, füstölt szalonna, hagyma, erdei gomba, őzmáj, lédús paradicsom, színes, húsos paprika.

Mellé, szép sárga fokhagymás-petrelymes apró nokedli.

Némely alapanyag csereszabatos, pl erdei gomba helyett barna csiperke, őzmáj helyett csirkemáj is lehet.

Serpenyőben, de bográcsban is elkészíthető.

2016. máj. 31. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!