Mi a külonbség a bolognai spagetti és a lasagne szósza között?
Ti mit tesztek az egykbe, és mit a másikba?
Mi az, ami az egyikban nincs, de a másikban fontos?
Szóval akkor mégis van különbség, a lasagne-hoz sűrűbb mártást kell készíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom a bolognai hogy készül de a lasagne-t imádom. Olaszoktól tanultam a receptjét, sok barátom van kint, beszélem is nyelvet. Ők így tanították nekem, én is így csinálom:
répa, hagyma, zeller apróra, megpirítjuk olajon (valaki tesz hozzá sonkát vagy bacont is szintén pirítva), rá a darált hús, megsütjük fehérre, aztán paradicsomszósz, pici bor, víz és ezt főzzük 30-40 percig. Aztán elkészítjük besamelmártás, megfőzzük a lasagne-t ha kell, és ezt rétegezzük, úgy hogy először besamel, aztán a paradicsomos cucc, aztán a tészta, a parmezán, és előröl. Pirosra sütjük... imádom.
Ja de persze ők ritkán csinálnak ilyet otthon, mert pepecselős, inkább elmennek a szupermarketba és vesznek előre elkészítettet. Milyen kiábrándító...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!