Régi menzai tojás pörkölt receptre és elkészítési módra lenne szükségem. Emlékszik rá valaki?
Hozzávalók:
4 tojás
fél fej vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 dl tejföl
2 evőkanál olaj
1 teáskanál finomliszt
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm, hideg vízben hűtöm. A vöröshagymát nagyon apóra vágom (ha van türelmem, akkor reszelem). Felforrósítom az olajat és a hagymát megdinsztelem rajta. Rádobom a lisztet, keverek egyet-kettőt, félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát is. 1 dl vízzel elkeverem, beleteszem a tejfölt, ezt is elkeverem. Ráöntök még 1 dl vizet és visszateszem 2-3 percre forralni. A tojásokat megpucolom, és tojásszelővel 6-6 gerezdre vágom. Egy laposabb tálba vagy lábosba sorakoztatom őket, és a forró pörköltlével leöntöm, állni hagyom, hogy összeérjen. Tálaláskor ha kell, kissé megmelegítem.
3-as vagyok:
NEM "mielőtt ráöntöttem", hanem miután ráöntöttem a lisztes tejfölt, az elkezd besűrűsödni, akkor hígítom annyi vízzel, hogy egy megfelelő állagú sűrű szaftot kapjak... bele a feldarabolt tojás...
1. Google biztosan emlékszik.
2. Minden pörkölt-szerű étel ugyanúgy készül. Pörköltalap (hagyma, pirospaprika), aztán puhára főzni a főszereplőt.
Igen, de a pörköltekbe nyersen tesszük a pörköltalapot, nem? Itt meg a tojás főzött.
Mi van, ha nyersen kéne bele a tojást tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!