Sütit akarok sütni, de nincs itthon tojás. Mivel lehet helyettesíteni? Vagy mihez nem kell?
Figyelt kérdés
Van itthon:
1 tojás
Zabliszt
Kukoricaliszt
Mákliszt
Lenmag
Chia mag
Tej
Szójatej
Karobpor
Rebarbara
Alma 2 db
Vanília
Tejföl
Kókuszzsír
Olivaolaj
Amaránt
Cukor
Szárított élesztő
Édesburgonya
Rizs
Rizsdara
Rizsliszt
#sütitipp
2016. máj. 22. 13:23
1/10 anonim válasza:
Áztatott lenmaggal tudod helyettesíteni. A leve ugye hasonlóan nyálkás lesz mint a tojásfehérje. Gondolom ezért is megfelelő.
Ezen kívül banánt szoktak még tojás helyett mondani.
2/10 A kérdező kommentje:
Banán nincs itthon
2016. máj. 22. 14:22
4/10 ittittitt válasza:
szomszédtojással lehet helyetesíteni.
5/10 A kérdező kommentje:
Jogos a google, de nincs kedvem keresgélni. Épp tavaszi nagytakarítást tartok, meg dolgoznom is kêne ma még. A szomszédok meg bunkók.
2016. máj. 22. 14:34
6/10 anonim válasza:
Mit ne mondjak, te is elég fura figura vagy...az első válaszból pont a banánt láttad meg, mikor ott van a lenmag is, ami viszont van, a felsorolásod alapján...
7/10 anonim válasza:
A kérdésben azt írtad nincs tojás, de a felsorolásban mar ott van:D Most akkor mi van? Részeg vagy, vagy mi?:D
8/10 anonim válasza:
Kipróbált, és jó egy tojás helyett egy jó evőkanál tejföl egy ek. olajjal elkeverve.A fehérje/zsír aránya kb egy tojásénak felel meg.
Sütöttem már így kevert tésztát is és a pitetészta is elfogadható volt tojás híján.
9/10 anonim válasza:
A lenmagot és a chiát is szokták tojáspótléknak használni, úgy tudom.
S egy tojásos sütik is vannak, bár fejből nem tudok olyanokat.
10/10 A kérdező kommentje:
Hát bepróbálkoztam a lenmaggal meg az egy tojással valami fánkfélét sütni.
2016. máj. 22. 18:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!