Sajtos/túrós pogácsa receptet tudnátok írni? Amit ti csináltok és szeretitek. (Olyan sajtos, aminek a tésztájában is van. )
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tegnap írtam itt "kerti meccsnézésre mit süssek" kérdésre.
Pillants rá, hátha megtetszik.Nekünk évtizedes recept, már sokaknak továbbadtam, eddig még mindenkinek bevált.
Ha nem találod meg, szívesen leírom újra.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Sajtos pogácsa
50dkg liszt
25 g élesztő
250 ml tej
2 evőkanál tejszín (lehet tejföl, joghurt)
2 kiskanál só
1 kávéskanál kristálycukor
80 g olvasztott zsír (lehet vaj) kenéshez
20 g olvasztott vaj
200 g reszelt trappista sajt (vagy vegyesen füstölttel)
1 db tojás a pogácsák tetejének kenéshez
A dagasztótálba tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedést igazítunk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet, majd 10 percig hagyjuk felfutni.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a gáz tepsit sütőpapírral béleljük.
A felfutott élesztőhöz és liszthez tesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk.
Azonnal nyújtjuk, olvasztott vajjal kenjük és sajttal szórjuk.
Szorosan rúdba feltekerjük, a bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk, ezután átgyúrjuk.
Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütő papiros tepsire sorakoztatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk sajttal.
A sütőbe tegyünk egy forró vízzel teli edényt (fél liter víz min. Legyen, mert ha elfő, akkor a lábosunk bánhatja), az így keletkező gőz jótékonyan befolyásolja a sütést.
Pirosodásig sütjük
Ebből az alap tésztából készülhet burgonyás pogácsa vagy túrós. Az alap tésztára 25dkg főtt áttört burgonyát vagy 25 dkg túrót kell tenni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!