Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtos/túrós pogácsa receptet...

Sajtos/túrós pogácsa receptet tudnátok írni? Amit ti csináltok és szeretitek. (Olyan sajtos, aminek a tésztájában is van. )

Figyelt kérdés
A gugli a barátom. :)
2016. jún. 18. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:

Tegnap írtam itt "kerti meccsnézésre mit süssek" kérdésre.

Pillants rá, hátha megtetszik.Nekünk évtizedes recept, már sokaknak továbbadtam, eddig még mindenkinek bevált.

Ha nem találod meg, szívesen leírom újra.

2016. jún. 18. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Megvan, köszi!
2016. jún. 18. 19:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Turos,mindenböl 25 dkg.,turo,margarin(v. vaj)es liszt valamint 1 kiskanal so.Összegyurni,legalabb fel napot hütöben pihentetni,kinyujtani kb. 1cm. vastagsagura,kiszaggatni,tojassargajaval megkenni es mehet a sütöbe.Ez az adag keves,tehat lehet 3x is megcsinalni,es melyhütve is nagyon jo.
2016. jún. 18. 20:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos pogácsa

50dkg liszt

25 g élesztő

250 ml tej

2 evőkanál tejszín (lehet tejföl, joghurt)

2 kiskanál só

1 kávéskanál kristálycukor

80 g olvasztott zsír (lehet vaj) kenéshez

20 g olvasztott vaj

200 g reszelt trappista sajt (vagy vegyesen füstölttel)

1 db tojás a pogácsák tetejének kenéshez

A dagasztótálba tesszük a lisztet, a közepébe egy kis mélyedést igazítunk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és hozzáöntjük a langyos tejet, majd 10 percig hagyjuk felfutni.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a gáz tepsit sütőpapírral béleljük.

A felfutott élesztőhöz és liszthez tesszük a többi hozzávalót és tésztát dagasztunk.

Azonnal nyújtjuk, olvasztott vajjal kenjük és sajttal szórjuk.

Szorosan rúdba feltekerjük, a bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk, ezután átgyúrjuk.

Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütő papiros tepsire sorakoztatjuk. A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással és megszórjuk sajttal.

A sütőbe tegyünk egy forró vízzel teli edényt (fél liter víz min. Legyen, mert ha elfő, akkor a lábosunk bánhatja), az így keletkező gőz jótékonyan befolyásolja a sütést.

Pirosodásig sütjük

Ebből az alap tésztából készülhet burgonyás pogácsa vagy túrós. Az alap tésztára 25dkg főtt áttört burgonyát vagy 25 dkg túrót kell tenni.

2016. jún. 18. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Juhtúrósat szoktam sütni, de tehéntúróval is jó. Nem sokat vacakolok vele, a mérték 2 rész liszt, belekeverve egy kávéskanál só és egy csomag száraz élesztő, egy rész túró/juhtúró, egy rész zsiradék - ez lehet margarin, zsír, vaj, ami épp van. Ezeket összemorzsolom, utána belecsapok egy tojást, reszelek bele sajtot (nem mindig, anélkül is szuper), és tejföllel összegyúrom, ebből legalább egy részt teszek bele. (Egy gáztepsire valóhoz egy rész=25 dkg.) Elég lágy tészta, gyakorlatilag tenyérrel kilapítható, jó ujjnyi, hüvelykujjnyi vastagságúra, bekenem egy felvert tojással, a tetejére is sajtot reszelek, kiszaggatom, és forró (170-180 fok légkeveréssel) sütőben sütöm. 30-40 perc alatt megsül. Puha és juhtúrósan kicsit pikáns, nagyon jó sör-, borkorcsolya.
2016. jún. 18. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!