Szilvás gombóc/krumplis pogi tésztát hogyan szoktátok csinálni?
1-es vagyok
Kellemes ízt ad neki, ha teszel hozzá 1-2 evőkanál búzadarát.
Ha van apró krumplim, akkor héjában főzöm, ha nincs, akkor a nagyobbakat megpucolom, de nem főzöm, hanem pároló-edényben párolom. Ez esetben lényegesen kevesebb vizet szív magába, kevesebb liszt kell hozzá, ízletesebb marad.
Egy tojást, sót, de sohasem dekáztam, annyi liszt, hogy ne ragadjon a tészta, de ne is legyen túl kemény.
Túl sokat nem várok a hűtéssel, persze arra vigyázok, hogy gyúrás közben a kezem ne égesse, de ha nagyon kihűl, akkor viszont nehezebb meggyúrni.
Látod kedves-es!
Ezért hülyeség, hogy x deka + y deka...
annyi liszt kell bele, hogy a kezedre már ne ragadjon a tészta, könnyen el tudd nyújtani LISZTEZETT DESZKÁN!!! és utána kidarabolod... Persze nyújtás közben a tészta tetejét is lisztezd meg, hogy a nyújtófára se ragadjon (sok tészta!) :)))
3-as vagyok!
Igazán szánalmas, hogy aki ennyire nincs képben a főzés-tudomány terén, és van bátorsága pontozni...
Én minden témába vágó választ pozitívan értékeltem, nem tudom ki trollkodik.
Köszönöm a válaszokat, egyébként nekem is csak ritkán jön össze, ezért is bátorkodtam megkérdezni.
A krumplit héjában főzöm meg, forrón megpucolni és krumplinyomón átnyomni. Utána hűlni hagyni. Ha meleg, sokkal több lisztet vesz fel!
Bele só, 1 tojás, 1-2 kanál búzadara és egy tojás méretű zsír. Liszt annyi, hogy ne ragadjon. Összegyúrni, kész. Mióta figyelek rá, hogy jól kihűljön az átnyomott krumpli, szuperül szokott sikerülni a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!