Mivel szoktátok feldobni a rántottát?
Magyaros fűszer keverék :)
Apukám istenien csinalja: megpirítja a szalonnát/parízert/turistát dob rá kis hagymát, az is megpirítja végül a tojás :)
Néha gombát szoktunk még belerakni
Lisztet szoktam hozzátenni 2-3 kanállal, így omlettet készítek belőle. Általában 4 tojáshoz 3 kanál liszt, majd ezt össze-vissza verem még nyers állapotában. Sokkal jobban szeretem mint a sima rántottát. Apró trükk, hogy én zablisztet teszek hozzá, így finomabb/egészségesebb, és csomómentesebb, de a fehér liszt is megfelel hozzá.
Ha sima rántottát készítek, akkor viszont zöldséges-sajtosan készítem el. A serpenyőbe tetszés szerint teszek olyan zöldséget, amihez éppen kedvem van, nálunk nagy favorit a hagyma, de én pl. cukkinivel nagyon szeretem. Kicsit extrémen hangzik, de nagyon finom. Kisütöm, majd a tetejére sajtot teszek, de szigorúan camambert sajtot. (ezt a puhasága miatt reszelni nem tudod, így papírvékony szeleteket vágok belőle, és amíg forró a rántotta, ráhelyezem, így ráolvad.)
Nálunk ezek a bevált rántotta-receptek, tudom ajánlani neked is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!