Ti milyen gyors és egyszerű ételeket szoktatok készíteni, amihez nem kell sok drága hozzávaló? Tudnátok tippeket adni?
Bármilyen tésztaétel jó, tegnap sima túrós tésztát ettünk, ma tésztasalátát a maradékból (ment bele paradicsom, paprika, uborka, sajt, virsli, a maradék tejföl és egy kis majonéz), ezt nagyon szeretjük és laktató is.
A főzelékek is jók, krémlevesek is (főleg ha van fagyasztva húsleves leve és azzal főzöm).
Én a natúr szeletet is szeretem, ha vékony szeletekre van vágva a hús, akkor hamar megsül.
Gyorsaságra egyébként szerintem az a megoldás, ha az egyik napi étel maradékát felhasználod a következőhöz. Pl. pörkölt maradékából lehet hortobágyi palacsinta, de gulyásleves is, a natúr szelet maradéka mehet másnap egy salátába. Ha nincs hozzá hangulatod, akkor érdemes lefagyasztani a maradékokat és máskor felhasználni.
A tésztafélék alapvetően ilyenek. A tészta olcsó, kifőzöd, ehhez eddig túl sok minden nem kell. :) Sajtos-tejfölös tészta, túrós-tejfölös tészta, mákos, stb. Mind filléres étel, könnyen elkészíthető, egyszerű, és fél óra alatt kész van.
A rántott sajt sem drága, vagy bonyolult étel, sokszor csinálok én is. Sütök hozzá krumplit, esetleg főzök ki rizst.
De most baromi sok ilyen, és ehhez hasonló egyszerű-olcsó kaja eszembe jutott, ha kicsit konkrétabban megmondanád, nagyjából milyen kajákra gondoltál, több tippet is mondok :)
Tojásételek. Ha minden étkezésre azt eszem (márpedig azt eszem), akkor sem unom meg őket soha. A bonyolultabbakat még nem is kell használnom.
A páromnak pedig sárgaborsófőzeléket készítek. Annyi, mint rizst főzni, mivel semmi nem kell bele (jó, fűszerezni szoktam). De fasírttá átalakítani is könnyű.
A legtöbb zöldségből készíthető fasírt. Vagy pörkölt. Vagy leves. Vagy curry. Vagy megsüti az ember őket és kész, opcionálisan tojást is üthet rá.
Nem szoktam bonyolítani, mivel a fentiek annyira csodálatosak, hogy nincs komplikált étel, ami überelné őket számunkra.
Előttem a profik megnyilvánultak. Kivéve a tojásételekkel nem értek egyet, a tojás drága. Tükörtojás abból a leggazdaságosabb. Rántotta már nagyon nem.
- bundás kenyér (akár erősen száradásnak indult kenyeret is feléleszti a folyamat)
- Spagetti: 2oo ft egy tészta, ha van kerted, mégjobb, akkor lehet paradicsomod is rá. Kis liszt, kis zsír, kis amitakarsz és kész.
- Rizs: anno rendszeresen ebédeltem 15o ft-ból káposztás rizs képében.
- Fényevés (mondjuk ez baromság)
- Porcsinfőzelék - ez kipróbáltam és erősen elkészítés-függő, de ehető (valamirevaló kertben megterem gyomnövényként)
- Tejespite.
- A rakott krumplit baromfi-virslivel (=ez utóbbit 500 ft/kg-ért mérik), tegnap ez volt
- Tojásos nokedli salátával
- Resztelt máj (sertés máj 400 Ft/kg!), abból minimum 3-4 ebédet 2 főre ki tudsz hozni!!
- Rizseshús csirke-csontos részekből
- Spencer-féle hagymás bab, egy db-ka füstölt kolbival!
Én csirkemájat szoktam hagymásan megsütni, az is olcsó 200 ft fél kiló. ha többet csinálok fél kilónál, akkor ledarálom , 2-3 főtt tojással, jól befűszerezem (bors, majoranna, só ) mustár, kis tejföl, hogy krémes legyen.
1-2 napig a hidegkaja is megoldott.
A brassói is nagyon hamar meg van, főleg kicsontozott csirkecombból, ami szintén nem drága.
A csirkecomb,-máj nagyon barátságos áron kapható és nagyon sokoldalúan felhasználhatók.
Sütve, rántva, pörköltnek- rizzsel, krumplival, tésztával-
egy óra alatt kész egy ebéd.
Zöldségeket is érdemes rántani, finomak és egészségesek.
Zöldségkrémleves, zöldséges rakott tészta, rizs, kuszkusz vagy csicseriborsó, lencse, hajdina zöldségekkel
Grill zöldségek, töltött paradicsom/paprika/padlizsán/cukkini/gomba, gombaragu vagy pörkölt, zöldséges házi tortilla vagy palacsinta, ratatouille, lecsó, zöldséges curry
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!