Lányok ti tudtok főzni, és ha igen akkor mit csináltok a legfinomabban?
Ha kifelejtetted a főtt tojást, akkor esik szét.
Ill. alaposan össze kell gyúrni ezeket a hozzávalókat, hogy egyik a másikba kapaszkodjon, nem elég csak összekeverni. Meg kell alaposan dolgozni, szinte dagasztani, akkor nem fog széthullani.
No meg ne forrjon olyan erősen, mintha a kőkemény száraz babot főznéd. Ha felforrt, utána vedd visszább alatta a hőfokot.
Gyakorolni kell, menni fog az.
"m a töltött paprikát ahogy a harmadik válaszíró lány leírásában szerepelt de nem sikerült túl jól. Valamiért szétesett a gombóc és ilyen darált hússzerű pörkölt lett belöle. A mártás tűrhető lett,de egy kicsit a rántás megégett, azt az internetről néztem hogy készül, nem valami jól magyarázták."
Az inkább főtt húsgombóc paradicsommártással.
Leírom az én receptemet:
1 kg. darálthús;
2 tojás;
1 bögre rízs;
1/2 kg. vöröshagyma;
1 fej fokhagyma;
só;
bors;
pirospaprika;
3 L paradicsomlé;
1 L víz;
A húst a tojásokkal, fűszerekkel, rízzsel és a sóval összekevered; /só, fűszerek ízlés szerint/;
Paradicsomlét a vízzel és kevés sóval, aki szereti édesen cukorral, felteszed forrni;
Amikor felforr, akkor beleteszed a húsgombócokat, és teszel mellé -én nem szeretem a főtt paprikát, ezért nem töltöm- paprikákat;
Kislángon főzöd, éppenhogy forrjon, kb 35-40 perc míg megfő /kettévágsz egy gombócot, ha megfőtt örvendezel, ha nem, akkor még főzöd tovább;
Mi szeretjük a nem teljesen "konzervatív" fűszerezést, szoktam beletenni:
- bazsalikom;
- fahéj;
- tárkonyt.
Sok mindent tudok főzni, a konyha az én terepem. A legutóbbi ételek aminél azt mondta a párom, ha nem járnánk, akkor ajánlatot is tenne: lasagne, vajban grillezett fűszeres csirkemell, ananászos csirke.
Zsömlét, kiflit, croassant (3 közül valamelyik) minden nap sütök, nagyon ritkán veszünk pékcuccokat is. Szeretek főzni, főleg a magyar kajákat szeretem nagyon. Pl a csirkepaprikás túrónokedlival, hortobágyi húsos palacsinta, jókai bableves... stb.
Szeretek főzni, valamennyi gógyi szorult is belém, hogy azért jó dolgok kerülnek a tányéromra. Sütni jobban tudok és szeretek, az édességeim mindig is jobban sikerültek.
Külföldi tartózkodásom alatt főztem leginkább magamra, később azoknak is, akikkel együtt laktam, mert ízlett nekik. Mivel ez volt a legelérhetőbb, lazacból bármit, bármilyen ízvilággal össze tudok állítani, tengeri herkenytűkkel jó dolgok szoktak kisülni.
22N
Az alapételeket meg tudom főzni (Pl. rántott hús, lecsó, gulyás stb.)
De az én specialitásaim az olasz tészták, mivel éltem külföldön olasz lakótárssal, megtanultam hogyan készül az igazi. :) Itthon pedig csak én tudom így elkészíteni, mert nálunk a családban az olasz kaja kimerül a Knorros bolognai porral készült spagettivel.
És még azt mondják a lányok nem szeretnek főzni...elgondolkodtató.Csak nézek milyen ügyesek vagytok.És nem is igaz.Második nekifutásra már volt egyfajta töltött paprika formája a művemnek, az íze viszont nem akart összejönni. Már szép, de ízetlen lett. Haladok azt hiszem.
És érdekes,nagyon inspiráló az hogy írtok arról milyen sok mindent tudtok főzni sütni.A jó tanácsokról nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!