Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért félek a főzéstől?

Miért félek a főzéstől?

Figyelt kérdés

24 eves fiú vagyok, most költöztem el pár napja otthonról, eddig semmi sem főztem, mert hogy az a "nők dolga".

Néztem pár videót hogy kell alap teszta, rizs stb. De mire elkeszülnék bevásárolnék, takarítás, nagyon nem éri meg azért a 10 percért míg megeszem. Attól félek elrontok valamit, vagy megégetem magam, és dobhatom ki. Ti komoly hogy birtok vele bajlódni?

Ha egész nap szenvicseket eszem, akkor lesz tőle valami bajom? Mert nincs napi 2 ezrem éttermi kajára, az havi 60 ezer lenne csak az ebéd, nagyon drága...

2021. jún. 26. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
64%

#50, A kocsikat is például ő viszi gumicserére

Komolyan? Egyem a lelkét.

2021. jún. 29. 13:31
 52/61 anonim ***** válasza:
100%
#50 a baj az hogy LENÉZI ezt a házimunkát. mintha ez valami alantas doloog lenne
2021. jún. 29. 13:33
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
#52, bizony-bizony...
2021. jún. 29. 13:39
 54/61 anonim ***** válasza:
100%
De mit osszon meg az ember a házimunkán, ha egyszer egyedül él? Nem az a baj, hogy eddig anyu főzött, hanem hogy a kérdező el sem tudja képzelni, hogy paradicsomot szeleteljen férfi létére. Sőt igazából ez se baj, de akkor nem értem, hogy miért írta ki a kérdést.
2021. jún. 29. 13:57
 55/61 anonim ***** válasza:
50, a munkamegosztás az egy dolog. A párom és én is megosztjuk, a főzés az enyém (én vagyok a nő), mert szeretem csinálni. De ha kell, a párom is beszáll segíteni, tanítgatom, mert szeretne segíteni nekem. Nem várja el, hogy főzzek neki, sőt lekötelezve érzi magát, ezért ahol tud besegít, így "köszöni meg". Mert neki nem büdös a "női munka".
2021. jún. 29. 14:02
 56/61 anonim válasza:
100%
#44-es vagyok, most láttam, amit a kérdező később válaszba kiírt...továbbra is fent tartom, hogy hasznos válaszokat kéne adnunk, akkor is, ha hülye szituációba rakta magát a kérdező, de ezt figyelembe véve nem értem, minek lett a kérdés kiírva? Ha továbbra is azt gondolod, hogy neked férfiként ez degradáló, meg nem kéne csinálnod, meg jó neked a szendvics. Szeretnél akkor főzni, vagy nem? A félelem, nehézség szavakból, és abból, hogy a "nők dolga" idézőjelben volt, jóhiszeműnek gondoltam a kérdést, és hogy tényleg rájöttél, ideje önállónak lenned és ennek minden feladatát teljeskörűen ellátnod, még ha a jövőben valahogy el is osztjátok ezt egy esetleges partnerrel. Senki sem szeret minden házimunkát, feladatot megcsinálni, mindenki sokszor fáradt, semmi kedve, van amit elodázunk, stb. De ilyen az élet, hogy muszáj erről a fránya testről meg lélekről (meg a környezetedről, szeretteidről...) gondoskodni. Ha csak frusztrációt szerettél volna kiadni, akkor ez kicsit fura módja volt.
2021. jún. 29. 14:15
 57/61 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a kérdező, a 24 évesek öntudatával azt gondolja, hogy ő akkor/attól lesz FÉRFI, ha alantas (szerinte alantas) munkát nem végez.
2021. jún. 29. 14:20
 58/61 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk is voltak női munkák. Elárulom, hogy apámat soha nem láttam se mosni, se teregetni, ha leszakadt a gombom, nem neki szóltam, mégis szeretetben éltünk. Mi ezzel a gond?
2021. jún. 29. 16:09
 59/61 anonim válasza:
100%

#58-as, semmi gond nincs vele az égvilágon. Normális esetben, ha két vagy több ember együtt, egy háztartásban él, felosztják a munkákat, vagy felváltva csinálják. Ha a "tradicionális" módon, akkor úgy, de ha apa a főzésben jobb, anya meg a légkondi megjavításában, meg ezeket is szeretik csinálni, akkor úgy, ez már mindegy. Arról van szó, hogy ha egyedül él valaki, önellátónak kéne lennie, tehát a "férfi" és a "női" munkákat ugyanúgy megcsinálnia, legalább alapszinten. Főzés, mosás + villanykörte kicserélése és polc összerakása. Nem kell mindent perfektül tudni, lehet segítséget kérni, lehet bénázni, de az nem szerencsés, ha csak egy szendvicset tud megcsinálni valaki. Vagy, hogy a másik oldalról is mondjak példát, nem tudja, hol kell visszakapcsolni az áramot.

(Az már egy másik kérdés, hogy jó esetben ezt otthon meg kéne tanulni, de sok esetben ez elmarad.)

2021. jún. 29. 16:37
 60/61 anonim ***** válasza:

Hát igen, a rossz példa is példa..

2021. jún. 29. 19:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!