Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért félek a főzéstől?

Miért félek a főzéstől?

Figyelt kérdés

24 eves fiú vagyok, most költöztem el pár napja otthonról, eddig semmi sem főztem, mert hogy az a "nők dolga".

Néztem pár videót hogy kell alap teszta, rizs stb. De mire elkeszülnék bevásárolnék, takarítás, nagyon nem éri meg azért a 10 percért míg megeszem. Attól félek elrontok valamit, vagy megégetem magam, és dobhatom ki. Ti komoly hogy birtok vele bajlódni?

Ha egész nap szenvicseket eszem, akkor lesz tőle valami bajom? Mert nincs napi 2 ezrem éttermi kajára, az havi 60 ezer lenne csak az ebéd, nagyon drága...

2021. jún. 26. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
87%

Nálam a mi lesz, ha megégetem magam verte le a biztosítékot.

Kérdező, majd a Mami ad rá egy puszit. Esetleg egy Hello Kittys ragtapaszt is.

2021. jún. 27. 13:16
 32/61 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha főzni büdös, venni drága... akkor majd koplalsz. Mondjuk szerintem nem éri meg éhezni kényelemből, de te tudod. Majd ha nem lesz erőd egy napot végigdolgozni, vagy megundorodsz a konzerv kajától akkor fogsz főzni, ne aggódj. Csak érdemesebb volna most elkezdeni tanulgatni alap dolgokat.

Egyébként megsúgom hogy ma már a lányok egy része is ilyen "modern" mint te, szóval büdös neki a krumplipucolás. Aki meg igényes és főzni is tud, az meg nem szegődik el cselédnek egy ilyen "férfi" mellé mint te 🙂

De még csak 24 vagy, még formálódhat a hozzáállásod.

2021. jún. 27. 19:16
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

A főzés a nők dolga, ért a nagy erős szexi macsó férfi, aki farkasokkal harcol és medvéket hoz haza a hátán, fel hogy elvágja a pici ujjacskáját!

Ha olyan nagyon tudod, mi a nők meg a férfiak dolga, akkor nyilván tudsz hegeszteni is nem? Na ha ott nem félsz a hőtől, akkor a konyhában se féljél, ennyire egyszerű.

2021. jún. 28. 08:51
 34/61 anonim ***** válasza:
100%

*a főzés a nők dolga, mert

Bocsi

2021. jún. 28. 08:52
 35/61 anonim ***** válasza:
100%

#33, Jajaja, a férfiak kilépnek a világba, hogy megharcoljanak a Kardfogú Tigrissel, hogy otthon aztán elcsússzanak egy paradicsomhéjon.

Erre mondta mindig öreganyám, hogy nemakarásnak nyögés a vége.

2021. jún. 28. 09:00
 36/61 anonim ***** válasza:

Elsőre nekem sem minden sikerült, pedig nő vagyok. Pl. szombaton dobhattam ki a meggymártást, mert nem sűrűsödött be, ellenben ott úszkált benne a sok lisztdarab. Undorító és rossz ízű volt. De ez van, legközelebb jobban figyelek. A lekváros gombócom sem lett tökéletes, de azért finom lett. Igen, a főzésben vannak kudarcok, én is csak egy fél éve főzök rendszeresen, de azóta egyre jobban megy. Gyakorolni kell, drága! Otthon kellett volna figyelni anyukát. Amúgy nekem öcsém is főz, tud és szeret is, mert szeret enni. Pedig pasi, de mégis megtanult főzni, és nagyon jól csinálja.

Ha meg elrontasz valamit, segáz! Legközelebb jobban figyelsz. Amúgy tésztát, rizst, meg krumplit a legkönnyebb készíteni. A pörkölt sem nagy ördöngősség. Ha ezek mennek, már nem halsz éhen. :)

9-es, ha nincsenek meg az alapok, akkor nehéz főzni. Én figyeltem anyut, meg együtt főztünk és így sokat tanultam.

2021. jún. 28. 09:38
 37/61 anonim ***** válasza:
#36 legközelebb keményítővel sűrítsd be
2021. jún. 28. 09:42
 38/61 anonim ***** válasza:
45%
a keményító csak rövidtávon sűríti, ha hosszabban áll visszahígulhat
2021. jún. 28. 09:46
 39/61 anonim ***** válasza:
nálam ilyen még nem fordult elő. én szinte mindig keméyítővel sűrítek, sokkal kevesebb kell belőle mint lisztből és plusz olajat se viszel az ételbe.
2021. jún. 28. 09:48
 40/61 anonim ***** válasza:
37-es, a főzelékeket is így szoktam, és eddig működött. Itt szerintem az arányokkal volt a gond. Túl sok lett a liszt.
2021. jún. 28. 09:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!