Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért félek a főzéstől?

Miért félek a főzéstől?

Figyelt kérdés

24 eves fiú vagyok, most költöztem el pár napja otthonról, eddig semmi sem főztem, mert hogy az a "nők dolga".

Néztem pár videót hogy kell alap teszta, rizs stb. De mire elkeszülnék bevásárolnék, takarítás, nagyon nem éri meg azért a 10 percért míg megeszem. Attól félek elrontok valamit, vagy megégetem magam, és dobhatom ki. Ti komoly hogy birtok vele bajlódni?

Ha egész nap szenvicseket eszem, akkor lesz tőle valami bajom? Mert nincs napi 2 ezrem éttermi kajára, az havi 60 ezer lenne csak az ebéd, nagyon drága...

2021. jún. 26. 20:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
#40 főzeléket még pont nem próbáltam keményítővel, de lehet legközelebb kipróbálom. nagyon rossz vagyok rántáskészítésben
2021. jún. 28. 09:53
 42/61 anonim ***** válasza:
52%

41-es, a rántás és a habarás nem ugyanaz. Rántást a levesekhez készítünk, a főzelékeket habarjuk.

Rántás:

Edényben zsírt olvasztasz, abba megy egy teáskanál liszt, amit jól elkeversz. Utána jön rá fél teáskanál pirospaprika, amit szintén elkeversz csomómentesre. Gyorsan dolgozol vele, mert különben a paprika leég. Folyamatos keverés mellett beleöntesz 2dl forró vizet (hőkiegyenlítés!), majd még mindig kevergetve a levesbe öntöd. Összekever, forral egyet és kész.

A habarás mindig liszt+tejföl, vagy liszt+tej elegye, amit csomómentesre keversz ki.

2021. jún. 28. 10:24
 43/61 anonim ***** válasza:
#42 tudom mi mit jelent. és van olyan főzelék amit rántani kell, nem habarni (legalábbis az én családomban, pl kelkáposzta főzelék). ja és nem minden rántásba megy paprika. van ami csak liszt+zsiradék vagy liszt+zsiradék+fokhagyma. nem kioktatást kértem, csak leírtam hogy nem vagyok jó rántáskészítésben, ezért pl szószokhoz keményítőt használok
2021. jún. 28. 10:31
 44/61 anonim válasza:
100%

Tudom már nagyon sok válasz van, de szeretném hozzátenni, hogy az a lényeg, hogy HASZNOS válaszokat adjunk, nem az, hogy elmondjuk, hogy eleve jobban kellett volna csinálnia, vagy hogy ti hány évesen tudtatok főzni. Már nem rosszból...de időgépet nem tudunk kölcsönözni, én se vagyok a felnőtt férfiak babusgatásának híve, de most ez a helyzet, amit meg kéne oldani.

Kérdező, tök normális, hogy felnőttként tartasz attól, hogy elkezdj egy új dolgot, főleg, ami ennyi babrálással jár. Szerintem, ha egész nap szendvicseket eszel, az egyrészt nagyon hamar nagyon unalmas lesz, illetve nem kapod meg a kellő vitaminokat/tápanyagokat, amitől igen, hosszú távon bajod lesz. Ez kicsit kattosnak fog hangzani, de szerintem lelkileg is jó, ha főtt kaját eszünk lehetőség szerint naponta :) Amúgy mindenkinek fárasztó ezt csinálni, meg van olyan, amikor elrontunk meg elégetünk dolgokat. Egyrészt próbálj meg 2-3 napra főzni, amúgy is a legtöbb recept 4 adagra van kalibrálva, elosztod 2-vel oszt jónapot. Másrészt sokat lehet az egyszerű kajákat is variálni, tészta különböző szószokkal, rizst szintén, meg húsokkal, akár saláták, vagy krémlevesek. Az jó, hogy keresel videókat, tényleg kb minden fent van a neten, szerintem az is, hogyan melegítsd elő a sütőt. Ezt kiegészítve vannak jó receptes oldalak, én imádom a Street Kitchent. Meg ilyen nagyon lebutított/mindenre kitérö szakácskönyvek, nekünk a Horváth Ilona által írt van meg (mondjuk általában jobb a képes), a mai napig megnézem néha, hogy a jó életbe kell pontosan besamel mártást csinálni. Halálom.

Ja, meg amúgy az tényleg nem jó hozzáállás, hogy ez a nők dolga, de remélem, erre rájöttél már :D Reggelit-vacsorát meg nyilván nem kell túlgondolni, ha nem akarod, IGEN lehet szendvics sokszor, vagy müzli, gabonapehely, pirítós, zabkása, smoothie, péksüti. Ezek csak az egyszerű verziók.

2021. jún. 28. 13:57
 45/61 anonim ***** válasza:
78%
Nyugi fogsz találni házicselédet, azért manapság is vannak olyan lányok, akik ìgy nőttek fel és így gondolkoznak.
2021. jún. 28. 16:41
 46/61 anonim ***** válasza:
23%

Gratulálok hölgyeim (és úr) jól megneveltétek a 24 éves férfit!

Ha egy nő nem tud főzni ( https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1.. az nem gáz, ha egy férfi, - aki pár napja lett önellátó - elbizonytalanodik, elanyátlanodik a feladattól, azt keményen lenyomjátok, merthogy ő egy férfisoviniszta szemétláda. A 45 válaszból kb. 5 volt releváns válasz, 40 szelélyeskedére sikerült, viszont még szépen hasznosra is értékelitek egymást! Menjetek a mostmár a fenébe!

Válaszom: Tényleg nagyon nagy, embert próbáló feladat az önellátásra átállni (férfinak, nőnek egyaránt), de pár hónap alatt majd belejössz.

2021. jún. 29. 07:06
 47/61 anonim ***** válasza:
100%
46, nem az a baj, hogy nem tud főzni, hanem hogy úgy áll hozzá, hogy mivel férfi, ezért nem tud krumplit pucolni.
2021. jún. 29. 07:42
 48/61 anonim ***** válasza:
#46 nézd csak meg, amíg nem erősítette meg amit a kérdésben írt, hogy a főzés a nők dolga és inkább eszik szendvicset de nem fog ilyen alantas munkát végezni, ami után még takarítani is kell (férfiként????!!!), addig a legtöbb válasz értelmes és segítőkész volt.
2021. jún. 29. 08:37
 49/61 anonim ***** válasza:

#46 az nem lenne baj hogy nem tud főzni. hanem a hozzáállása:

"eddig semmi sem főztem, mert hogy az a "nők dolga"."

"Én férfiként majd vágjam a krumpit meg a paradicsomot ami szétfolyik és lehet utana takarítani, meg büdös is lesz fú"

"Főzzön, aki ráér vele bajlódni."

feltételezem az anyja főztjén nőtt fel, akinek nem volt büdös babrálni vele. a kérdező meg így hálálja meg. amúgy a linkelt kérdés már nem létezik.

2021. jún. 29. 09:08
 50/61 anonim ***** válasza:
0%
#49, most komolyan, szerintetek a kérdező egy alávaló szemétláda, amiért úgy szocializálódott, hogy a főzés a nők dolga? Tudod hány családban ez tök természetes? Sógorom, az egyetlen dolog amit a konyhában hajlandó megtenni, hogy egyedül kibontja a sört. A halat mondjuk megpucolja, de ez már a munkamegosztás része. A kocsikat is például ő viszi gumicserére, nem a nővérem. Ettől ők nem rossz emberek, csak ez is egyfajta - eléggé elterjedt - kultúra, amit illene elfogadni!
2021. jún. 29. 13:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!