Lényegében mitől különbözik a párolás a főzéstől?
Figyelt kérdés
Mert ugyanúgy vízben kell, csak kevesebbe, de ugyanúgy megfő. Nem értem. Az mitől lesz párolt?
Próbáltam hogy kevés vízzel tettem fel krumplit, répát, és hamar elkezdett odakapni. Tehát égetem, nem párolom. Vagy ezt hogy kell elképzelni/elkészíteni?
2009. márc. 24. 13:35
1/2 anonim válasza:
Vízben főzünk és gőzben párolunk.
Ha sok vízben fő valami - az főzés.
Ha kevés zsiradékon átforgatod pl a zöldséget, kevés vízzel, nagyon lassan, fedő alatt készíted - az a párolás. (gőz keletkezik, s ebben puhul meg az étel. )
Ilyen formán benne maradnak a vitaminok.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2009. márc. 24. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!