Miért törik össze a tésztát mindig, mikor azt egészben kéne kifőzni? Ti összetöritek?
Annyira zavar, a spagettit és a kínai/japán levesekhez valót nem szokás összetörni, de a családban, ismerősöknél mindig össze van törve. Ez oké... megszoktam, csináljanak otthon amit akarnak.
De az hogy még én vagyok a hülye ha én otthon normálisan tálalom, egészben, mert az milyen már, meg se lehet enni. (Mondják ők) Miért olyan nehéz nekik feltekerni a spagettit a villára? Nehezükre esne normálisan enni nálam? Helyette összetörik a tányéron... engem idegesít, mert ha nálam esznek akkor egyenek rendesen, ne úgy mint egy tanyasi paraszt. A kínai levesből sokszor nem is esznek inkább mert ugyan nem kényszerítem rájuk hogy pálcikával fogyasszák, kapnak villát, kanalat is, lehet válogatni, de azzal is csak kínlódnak, nyomkodnák szét benne a tésztát. Csak nálunk ilyenek az emberek vagy máshol is?
A gond először szerintem ott kezdődik, hogy ha tudod, hogy a rokonaid (=tanyasi parasztok) lesznek nálatok vendégségben, akkor minek főzöl nekik olyat, ami nem kifejezetten magyar kaja. Pl töltött káposzta, vagy jófajta marhapörkölt stb. Miért kell a tanyai parasztoknak kínai, meg olasz és hasonló kajákat főzni?
Főzzél csak nekik hagyományos magyar kajákat, és akkor te sem idegesíted fel magad, őket sem blamálod, és ha esetleg más fajta ember is ül az asztalodnál, nem derül ki, hogy te is csak a tanyáról jöttél.
Kedves 18-as:
Nem parasztozom le. Őket nyilván nem foglalkoztatja annyira az, hogy az ételeket eredetileg kitalált formájukban egyék meg. De ezzel semmi baj, mindnyájan különbözünk. Kényelmesebb lehet valóban, ha a spagetti fel van darabolva, és talán nem is maszatol annyira, de az én kis "dilim" miatt nem lenne szívem kettétörni. :(
Én csak a kérdésre próbáltam válaszolni, a kérdező szóhasználata valahogy elkerülte a figyelmem. Bár szerintem itt már rég nem a tésztáról van szó, hanem (megint) a generációk és szokások közötti különbségekről.
"mindig hülyének néznének"
Ne főzz ilyen kajákat. Direkt provokálod őket?
Finom a pörkölt is galuskával, és akkor nincs kellemetlen szitu senkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!