Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért törik össze a tésztát...

Miért törik össze a tésztát mindig, mikor azt egészben kéne kifőzni? Ti összetöritek?

Figyelt kérdés

Annyira zavar, a spagettit és a kínai/japán levesekhez valót nem szokás összetörni, de a családban, ismerősöknél mindig össze van törve. Ez oké... megszoktam, csináljanak otthon amit akarnak.

De az hogy még én vagyok a hülye ha én otthon normálisan tálalom, egészben, mert az milyen már, meg se lehet enni. (Mondják ők) Miért olyan nehéz nekik feltekerni a spagettit a villára? Nehezükre esne normálisan enni nálam? Helyette összetörik a tányéron... engem idegesít, mert ha nálam esznek akkor egyenek rendesen, ne úgy mint egy tanyasi paraszt. A kínai levesből sokszor nem is esznek inkább mert ugyan nem kényszerítem rájuk hogy pálcikával fogyasszák, kapnak villát, kanalat is, lehet válogatni, de azzal is csak kínlódnak, nyomkodnák szét benne a tésztát. Csak nálunk ilyenek az emberek vagy máshol is?

2012. júl. 17. 15:02
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
33%
Le lehet sznobozni, nem zavar, mert tudom, hogy nem vagyok az, de én sem szeretem, ha valaki igénytelenül eszik, lábosból, leveses tányérból mindent kanállal, előre felvagdalt darabokkal...
2012. júl. 17. 16:48
 22/42 anonim ***** válasza:
40%

A gond először szerintem ott kezdődik, hogy ha tudod, hogy a rokonaid (=tanyasi parasztok) lesznek nálatok vendégségben, akkor minek főzöl nekik olyat, ami nem kifejezetten magyar kaja. Pl töltött káposzta, vagy jófajta marhapörkölt stb. Miért kell a tanyai parasztoknak kínai, meg olasz és hasonló kajákat főzni?

Főzzél csak nekik hagyományos magyar kajákat, és akkor te sem idegesíted fel magad, őket sem blamálod, és ha esetleg más fajta ember is ül az asztalodnál, nem derül ki, hogy te is csak a tanyáról jöttél.

2012. júl. 17. 16:53
 23/42 anonim ***** válasza:
34%
jókat nevetek amin vitáztok xD
2012. júl. 17. 16:53
 24/42 anonim ***** válasza:

Kedves 18-as:

Nem parasztozom le. Őket nyilván nem foglalkoztatja annyira az, hogy az ételeket eredetileg kitalált formájukban egyék meg. De ezzel semmi baj, mindnyájan különbözünk. Kényelmesebb lehet valóban, ha a spagetti fel van darabolva, és talán nem is maszatol annyira, de az én kis "dilim" miatt nem lenne szívem kettétörni. :(

Én csak a kérdésre próbáltam válaszolni, a kérdező szóhasználata valahogy elkerülte a figyelmem. Bár szerintem itt már rég nem a tésztáról van szó, hanem (megint) a generációk és szokások közötti különbségekről.

2012. júl. 17. 17:01
 25/42 A kérdező kommentje:
Ahogy a #17-es írta, egy nemzeti kaját illik úgy enni ahogy az ki lett találva. (Otthon nem muszáj, de ha másnál vagy azért illendő lenne) A kínai levesből először a tésztát eszik ki pálcikával (én adok hozzá villát is) utána isszák meg a levét, nálunk meg jönnek a vendégek és hiába mondom el hogy kell, de ők le sem sz*rják, törögetik benne a tésztát, kínlódnak vele jól láthatóan és még be is szólnak hogy máskor ne egészben főzzem és még hülyének néznek mert azt hiszik ezt tényleg össze kéne törni és kanalazni mint a húslevest. Nektek biztos jól esne ha mindig hülyének néznének, főleg miközbe neked van igazad.
2012. júl. 17. 17:02
 26/42 anonim ***** válasza:
60%

"mindig hülyének néznének"

Ne főzz ilyen kajákat. Direkt provokálod őket?

Finom a pörkölt is galuskával, és akkor nincs kellemetlen szitu senkinek :)

2012. júl. 17. 17:43
 27/42 anonim ***** válasza:
61%
Figyi, vendégeket azért hív az ember, hogy együtt legyenek, vidáman, felszabadultan érezzék magukat, jókat beszélgessenek egymással és szórakozzanak, szeretetben és békességben. Ha nem ilyen a viszony, nem kell meghívni őket. És ebbe nem fér bele az illemtanóra, a másik figyelgetése, kritizálása, és a bevett szokásokhoz való merev ragaszkodás, aztán bosszankodás amiatt, hogy nem úgy viselkednek, ami viselkedést mi kitaláltunk nekik. A vendéglátó ne nevelje a vendégeit, nem azért mentek oda, és különben sincs hozzá "jogosítványa"! Cserébe te is elvárhatod, hogy elfogadjanak olyannak, amilyen vagy, és ne próbáljanak mindenáron megváltoztatni, és a saját ízlésük szerint formálni, ahogy nekik jól esik.
2012. júl. 17. 17:56
 28/42 anonim ***** válasza:
49%
No most én nagyon nagy bajban vagyok. Teát készítenék a vendégeimnek. De nem tudom, hogy csészealjból fogják inni, mint az oroszok, vagy csészéből, tejjel, mint az angolok. Vagy ők a vietnámi módit tartják illőnek? Jaj, jaj. Nem szeretnék felsülni előttük.
2012. júl. 17. 19:13
 29/42 anonim ***** válasza:
22%
Ha a vendégeid magyarok, akkor teás-bögrét (ne csészét) készíts nekik!
2012. júl. 17. 19:38
 30/42 anonim ***** válasza:
67%
És öszetörjem, vagy egyben hagyjam?
2012. júl. 17. 19:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!