Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért törik össze a tésztát...

Miért törik össze a tésztát mindig, mikor azt egészben kéne kifőzni? Ti összetöritek?

Figyelt kérdés

Annyira zavar, a spagettit és a kínai/japán levesekhez valót nem szokás összetörni, de a családban, ismerősöknél mindig össze van törve. Ez oké... megszoktam, csináljanak otthon amit akarnak.

De az hogy még én vagyok a hülye ha én otthon normálisan tálalom, egészben, mert az milyen már, meg se lehet enni. (Mondják ők) Miért olyan nehéz nekik feltekerni a spagettit a villára? Nehezükre esne normálisan enni nálam? Helyette összetörik a tányéron... engem idegesít, mert ha nálam esznek akkor egyenek rendesen, ne úgy mint egy tanyasi paraszt. A kínai levesből sokszor nem is esznek inkább mert ugyan nem kényszerítem rájuk hogy pálcikával fogyasszák, kapnak villát, kanalat is, lehet válogatni, de azzal is csak kínlódnak, nyomkodnák szét benne a tésztát. Csak nálunk ilyenek az emberek vagy máshol is?

2012. júl. 17. 15:02
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
39%

Mi is mindig össze tőrjük ....

Nagy a családunk és mindenki össze szokta tőrni

2012. júl. 17. 15:05
 2/42 anonim ***** válasza:
39%
első vagyok: van olyan amikor 4 részre tőrjük össze
2012. júl. 17. 15:07
 3/42 anonim ***** válasza:
61%
Én is minimum kettőbe szoktam törni, egyszerűen, mert nincs akkora lábosom, amiben egészben belefér :P
2012. júl. 17. 15:09
 4/42 anonim ***** válasza:
43%

Szívem és ízlésem szerint én se törném össze. De ha nem teszem, akkor anyám mindig finnyog és vinnyog. Úgyhogy inkább összetöröm, minthogy a nyafogását hallgassam, amíg el nem fogy a főtt tészta...

Pl húslevesbe a cérnametélt... Őszintén szólva én szeretem amikor összeakad gubóba a hosszú tészta, olyan jó abba beleharapni. Más kérdés, hogy nehéz nem malacul megenni, hisz legalább kétszer kell vele szájbatolni a kanalat... :-)

Hm, és a spagetti is de jó hosszan! Azt kanál segítségével még meg is lehet enni kulturáltan...

2012. júl. 17. 15:12
 5/42 anonim ***** válasza:
51%
a húslevesben a cérna metéltet én is egészben szeretem, azt nem is szoktam el tőrni, se kínai kajában, de milánóiban kész szenvedés úgy megenni, hogy nem töröm el + amire megeszem az egész szám körül olyan ......
2012. júl. 17. 15:16
 6/42 anonim ***** válasza:
42%
Nem szoktam összetörni soha.
2012. júl. 17. 15:17
 7/42 anonim ***** válasza:
64%
Ezek szerint én tanyasi paraszt vagyok, mert én is összetöröm a tésztát. Egyszerűen azért, mert úgy kényelmesebb enni.
2012. júl. 17. 15:19
 8/42 anonim ***** válasza:
14%
Mert falusi parasztok, azért. Én sem, anyukám sem és a barátja sem töri össze soha. Vidéki rokonok meg igen. Pff. Nekünk sincs hatalmas lábasunk amibe beleférne, épp ezért szoktam odaállni, és fakanállal ütögetni míg el nem merül az egész a víz alá. Kb. 20-30 másodpercet vesz el az életemből ez a művelet. Arra hivatkoznak, hogy nem tudják feltekerni a villára... Persze, mert nem is úgy kell, hogy csavargatják a tányéron mint egy idióta, hanem kanál segítségével.
2012. júl. 17. 15:20
 9/42 anonim ***** válasza:
14%
Mert nem tudják, hogy villával és kanállal illik enni.
2012. júl. 17. 15:23
 10/42 anonim ***** válasza:
50%
Ha spagettit csinálok,akkor egészben főzöm ki a tésztát.Kínai,japán cuccot nem szoktam csinálni,de azt is úgy szervíroznám,ahogy a recept írja.
2012. júl. 17. 15:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!