Miért törik össze a tésztát mindig, mikor azt egészben kéne kifőzni? Ti összetöritek?
Annyira zavar, a spagettit és a kínai/japán levesekhez valót nem szokás összetörni, de a családban, ismerősöknél mindig össze van törve. Ez oké... megszoktam, csináljanak otthon amit akarnak.
De az hogy még én vagyok a hülye ha én otthon normálisan tálalom, egészben, mert az milyen már, meg se lehet enni. (Mondják ők) Miért olyan nehéz nekik feltekerni a spagettit a villára? Nehezükre esne normálisan enni nálam? Helyette összetörik a tányéron... engem idegesít, mert ha nálam esznek akkor egyenek rendesen, ne úgy mint egy tanyasi paraszt. A kínai levesből sokszor nem is esznek inkább mert ugyan nem kényszerítem rájuk hogy pálcikával fogyasszák, kapnak villát, kanalat is, lehet válogatni, de azzal is csak kínlódnak, nyomkodnák szét benne a tésztát. Csak nálunk ilyenek az emberek vagy máshol is?
Én pesti vagyok, és összetöröm. :P
A húslevesben a cérnametélt nem marad rajta a kanálon, ha hosszú, talán azt is villára kellene csavarni? :D
Egyébként sem mennék vendégségbe olyanhoz, aki azt lesi, hogy esznek a többiek, és leparasztozza őket.
Off: nem tudom, a paraszt miért vált negatív jelzője. Néhányuk többet ér, mint egy-egy "kultúr"ember! :D
az elöttem lévők jól beszélnek..... nem amerikában vagyunk, de ott is mindenki úgy eszik ahogy akar...
mit szólnál hozzá ha mongyuk, te a g. dinnyét maggal együtt eszed és ezért le tanyasi parasztoznak? neked se tetszene
Kérdező, te nagyon el vagy tévedve, fogalmad sincs mikor kell megtörni, és mikor egészben hagyni a tésztát.
Levesbe MINDIG össze kell törni, és mindig is össze is törik mindenhol!!!
Egy levesbe olyan levesbetétek lehetnek, ami belefér egy leveses kanálba. Ez egy általánosan elfogadott, megkérdőjelezhetetlen alapvető szabály, vendéglátós suli 1. osztály!
A kínai pálcikás kultúrkör nem ide tartozik, mint ahogy a leves villával való megevése sem. Ha ezt akarod, főzz igazi kínai levest, és tálald fel pálcikával. Minden más esetben, -bármennyire is fura ez így hirtelen- téged fog mindenki egy tanyasi parasztnak nézni!
Az olasz tésztákhoz (nem levesbetét, hanem egytál étel) nem szabad összetörni.
De egy családban, ahol 40 deka tésztát főznek meg egyszerre, amit nem praktikus 20 literes lábasban főzni, csak azért, hogy beleférjen a spagetti, nem nagy tragédia, ha ketté van törve.
Én nem vagyok sznob, csak egy egyszerű 17 éves lány egy pesti kis lakásból, és én sem szeretem, ha a tészta össze van törve. Vegyük például a spagettit. Én úgy szeretek megenni egy külföldi ételt, ahogy az ki lett találva. És a spagettinek pont ez a lényege, ez adja a varázsát, hogy hosszú. Ezáltal kialakult egy evési technikája is, ami úgyszintén egyedivé teszi. Ugyanígy a japán tésztalevesnél. Ott pont az a lényeg, hogy szürcsöld a tésztát, a levét, mindent, mert ezzel fejezed ki, hogy ízlik. Ez teszi változatossá az étkezésünket, hogy új dolgokat próbálunk ki.
Mi, magyarok sem szeretjük spanyol fűszerpaprikával, meg holland hagymával készíteni a pörköltet, hanem inkább ehte magyar hozzávalókból. Mert úgy az igazi, úgy lett kitalálva, úgy adja át azt az igazi, hazai ízt.
Persze lehet, hogy mást annyira nem foglalkoztat, hogy mi van a tányérján, és honnan származik, de nekem egy új étel mindig egy új élményt ad, mintha belebújnék egy más nemzetiségű ember bőrébe... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!