Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik több napra főznek: nem...

Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 A kérdező kommentje:
Négyen vagyunk, harom felnott, egy gyerek. Hogy mennyit költők, az nem igazán releváns szerintem, mert kulfoldon elek. A napi bevásárlás élelmiszerre atlag 10-15 euro, ebben benne van a gyerek iskolai tízórai es ebéd csomagjábavalo is.
2014. ápr. 11. 12:17
 62/67 anonim ***** válasza:
0%

Ne röhögtess légyszi, hogy heti 70-100 euróból kijöttök 4 főre, úgy hogy minden nap főzöl és a gyerekek iskolai ebédje is benne van :D:D

Mi 2 főre költünk heti 50-et kb., de abban nincs benne a munkahelyi ebéd sem, és húst heti 1x-2x eszünk, mert nem nagyon szeretjük. A zöldségek pedig ugye jóval olcsóbbak.

1 gyerek iskolai étkeztetése errefelé 2-3,5 euró naponta, szóval kérlek, kímélj meg minket a kamuidtól.

Dél-németországi árakról írtam.

2014. ápr. 11. 12:39
 63/67 A kérdező kommentje:
Itt eleve nincs iskolai étkezés, csomagot irtam : a gyerek azt eszi, amit en készítek neki. Amint írtam, az élelmiszerekre költünk ennyit, nem a teljes háztartási költségekre. Hús mindennap van -csirkemell, darált marhahús, vagy tengeri hal. Tegnap pont hétvégére vásároltam be, konkretan 26 eurót fizettem, ebben volt egy kiló csirkemell, ami nekünk kétszeri érkezés, többféle zöldség, kenyér, 3 fele csomagolt keksz a gyereknek es egy doboz sajtkrem. Hollandia.
2014. ápr. 11. 12:51
 64/67 A kérdező kommentje:

Amúgy ha érdekel a gyerek iskolai ebédje: szokott vinni

-szalamis szendvicset (1cs szeletelt kenyér 1 euro, van benne kb 20 szelet,. 1 szendvicshez ket szelet kell, tehat ez 10 napra eleg. Le szoktam fagyasztani, a szál amiből egy csomag 99 cent, minimum 5 napra elegendő. )

-pizza tekercset ( 1 kg liszt 33 cent, éleszto 15 cent, paradicsom szósz 1 euro, gomba fel kiló szinten 1 euro, sajt fel kiló - amiből kb 20 deka megy egy tekercsbe 4 euro. Egy tekercsbol 20-22 szelet vághato,)

-pongyolas virsli ( szinten 33 centes liszt, 15 cent éleszto, 3 doboz konzerv virsli 3 euro - 30 darab lesz.

Stb....

2014. ápr. 11. 12:58
 65/67 anonim ***** válasza:
46%

Oké, mostmár értem. A legolcsóbb, leggagyibb alapanyagokból étkeztek, igénytelen és egyhangú módon. Így tényleg kijön.

Nagy dicsőség, hogy minden nap van "friss" kaja, ha az filléres szalámi-virsli-gombáspizza kombó...

2014. ápr. 11. 13:38
 66/67 bumbi02 ***** válasza:
89%

Napi 15 euróból bőven lehet főzni, nem csak "gagyit", még Salzburgban is, ami még relatív drága városnak mondható. De most bécsi árakból kiindulva, pont ma vettem fél kiló sertésdarálthúst 3 euróért. Ahhoz az ember már csak vesz 1 kg spagetti tésztát (0,9-1,4 euró) fél liter paradicsomszószt (1 euró), meg mondjuk reszelt Grana Padano sajtot (1,6-1,9 euró) és máris meg van a vacsora 4-5 főre. Ez kb 7-8 euró.

Egész csirke : 4-5 euró, sokszor a Sparban kettő egész csirke 9 euróért kapható már. Az ember szétszedi, combokból, szárnyból pörkölt, farhát, mellecsontból leves, mellehúsából meg ragu. Ez máris minimum 2 étkezésre elég egy 5 fős családnak. 9 euróból. (+ ha felszámolunk köretet pl rizst, akkor az még +1 euró)

Tehát kihozható bőven napi 15 euróból 5 főre az étkezés, és nem csak "gagyi"ból.

2014. ápr. 11. 13:56
 67/67 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy fura leszek, de én mindig úgy főzök, hogy 3-4 napig tudjam ezt enni. Magamra főzök, és sosem zavart, ha négy napig ugyanazt kelljen ennem. Az egyetlen, amit unok már, hogy lassan három éve majdnem minden nap szendvicset reggelizem. Néha ebédre is, na, az unalmas, de két vagy három napig főtt ételt enni? Dehogyis! Örülök neki, hogy főtt étel. Maradék? Tudjátok, mi a maradék, az a kis rizs, ami a tányér szélén marad, nem pedig, amit előző nap főztem. És sosem tudtam megérteni azokat, akik másnap már nem eszik meg, amit előző nap készítettek. Miért? Miért ilyen finnyásak? Tuti nem voltak kollégisták.
2015. dec. 26. 14:50
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!