Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?
Érzek ebben a kérdésben valami nagyon téves és nagyon rossz, elnyomott háziasszonyi attitűdöt. Mint aki arra büszke, hogy ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ beeeeezzzzzzeeeeeeg kizárólag kézzel dagaszt kenyeret, mert a dagasztógép nem képest olyan jól (!), mint ő. Vagy vetítsük ezt mosogatásra a mosogatógéppel szemben ésatöbbi.
Ez a kérdés senkinek szokott felmerülni a fejében, aki munka mellett megosztott háztartást vezet, hanem csak azokéban, akiknek a férjük maximum (!) segít a háztartás vezetésében. Káros, rossz gyakorlat.
41-es. Én is kiérzem a kérdésből!
A kérdező másképp fogja gondolni gyerek(ek) és munka utan, ha nincs segítsége, akkor finom lesz a másnapos "maradék" is. :-))
Nos, van gyerekem es amikor napi 12 órát dolgoztam is naponta frissen főztem. Most nem dolgozom, nagyon ráérek főzni - ráadásul szeretek is.
Örülök, hogy ket parafenomen is megjelent, kar hogy nem jol érzik es érteni se értik a dolgokat.
Aki irta a kézzel dagasztast es a mosogatogepet: kenyeret nem szoktam sütni, ha sütnek, használnám a dagasztot, mosogatogepet meg egy neg fős családnak véleményem szerint nem éri meg venni.
Itt gyk-n gyakran túl sokat beleértenek az emberek soraiba... Nekem semmiféle említett nem jött le, csak az, hogy a kérdező ilyen fajta s nem érti a másik oldalt. Nem vagyunk egyformák, s amíg nem dobja ki a teljesen jó ételt, egy rossz szavam sincs rá :D
Korábban már írtam ide, mi vagyunk, akik sajna túl ritkán tudnak többet főzni, mint amit 2 fő aznap elfogyaszt, de akkor esszük akár napokig örömmel. Most épp káposztalevesünk van, bográcsban főtt, mesés, annyira jó, hogy nem fogy el azonnal.
Viszont nem ismerem azt, amikor valaki nem főz szinte mindennap. Amikor túlóráztam és este 9-kor értem haza, akkor is főztem. Tényleg, akkor egyedül voltam.. De fene tudja, akkor se tartott ki napokig az étel (kivéve, amikor nem tudtam, mennyi krumpli kell a gombócba és SOKAT csináltam. az is mesés volt), a maradékot másnap vittem munkába, de ugye ha az ember este eszi a kalóriamennyiség zömét zöldségételből, akkor kilószámra kell ennie... Azt nem értem, miért lenne olcsóbb ritkábban főzni, messze az alapanyagok ára a döntő, s az időnk, energiánk is drága, bár többnyire nem forintosíthatóan az. De ahogy írtam, mi nem 1-2 tányérral főzünk naponta sem, inkább 6-8-cal (bár azok nem nagyok). Szeretek főzni, de igenis sok időt vesz el. Viszont a jóféle főtt ételre szükségem van, ezen nem spórolok, legfeljebb egyszerűeket készítek (ami szintén hosszú ideig tart, de valamivel kevésbé).
Érdekes látni, hogy más embereknél mennyire máshogyan van ez :)
A 42-esnek üzenem, hogy dehogy nem eszik. Mit gondol a levest azután kezdik el készíteni hogy beült?
Egyébként én egy szálloda konyháján dolgozom. Minden ételt előre legalább egy nappal félkész állapotra készítik, hogy amikor akció van, csak az utolsó fázist kelljen megcsinálni. Például a húsokat meggrillezik, aztán megy a hűtőbe, és aznap amikor felszolgálják már csak megsütik a sütőben. Ez igaz a desszertekre, levesekre, és gyakorlatilag mindenre.
Ha alacarte étteremben eszel, akkor is a legtöbb dolgot feldolgozott félkész állapotban tárolják, hogy ha a vendég megrendeli gyorsan el tudják készíteni.
Vagy mit gondolsz, hogy lehet hogy a rendelésed 10 perc alatt az asztalodon van? :D
Végre egy valós, nem kitalált kérdés volt, ami felrázta egy kicsit a hamvadó érdeklődést az oldalon :-)
A konkrét kérdésre már megadtam a válaszomat, de olvasni a többit is, tanulságos, hiteles válaszok jöttek, és ez jó érzéssel tölt el, bármelyik oldalt képviselték.
Nekem ez a szerény véleményem, és még annyit, hogy fogadjuk el mások ízlésvilágát, szokásait és bízzunk abban, hogy ők is ezt teszik a mienkével.
47-es: a 42-es vagyok, nem talált, de nagyon nem :)))
Én NEM eszem ilyen helyeken, kíséreld meg feldolgozni. Olyan helyen eszem, ahol minden frissen készül, igaz, ezek nem az általad említett középkategóriás, előreelkészített leveses helyek. Számtalan ennék magasabb gasztronómiai színvonalat képviselő hely van az országban is, hála istennek.
Akkor még egyszer elmondom, ha szoktál enni étteremben, szállodában, kifőzdében, akkor bizony eszel előre elkészített és hűtőben tárolt ételeket.
Ha csak otthon eszel, vagy speciális éttermekben, mint például egy osztriga bár, akkor lehet hogy nem találkozol előre elkészített ételekkel. Mindenesetre valószerűtlen a helyzet, hogy valaki soha nem nyaral, ugrik be egy étterembe, vagy kifőzdébe.
Gondolhatod hogy számtalan olyan étel van, amit nem tudnak helyben egyből elkészíteni, nem kell messzire menni, elég ha a levesekre gondolunk, de mondhatnám a töltött káposztát, a különböző öntetek és mártásokat vagy a pekingi kacsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!