Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?
Nem kell feltétlen napikig ugyanazt enni. ha valaki tart egy főzős napot, vagy délutánt rászán, akkor többfélét is meg tud főzni, amit fagyasztani lehet és akkor már lehet válogatni a fagyóból.Köretet krumplit vagy tésztát, rizst secperc alatt lehet főzni egy pörkölthöz, tokányhoz.
szóval ügyesen logiztikázva otthon , nem lehet unalmasan étkezni.
Két napig ugyanazt enni, miért lenne unalmas. Mit Te is, persze vannak emberek akik "maradékot" nem esznek.
A hozzáállás blokkolhat.
Én sose maradékként tekintek rá, hanem ételként, hiszen több napra főzöm, így nem lehet maradék.
Nálam akkor maradék, ha már nem elég önmagában. Pl marad pörkölt, de csak egy-két főre elég. Akkor főzök mellé egy főzeléket, így csak a tetejére kell egy kicsi.
A maradék és az étel közt van különbség.
Maradékot nekem se lenne kedvem enni.
5-össel értek egyet!
Én is úgy főzök (ha már főzök), hogy ne csak egy evésre legyen elég. Az egyik felét már eleve a fagyóba rakom, és igen jóleső érzés, amikor alig-alig kell valami kis köretet, hasonlót készíteni, és máris kész az ebéd.
Másrészt a lábaska alján levő pörkölt sem maradék, tökéletes lehet egy gulyásleveshez, vagy egy jó adag paprikás-krumpli megbolondításához, a törtkrumpli-köret a sűlt hús mellől másnap tökéletes krumplis tésztának, a pörkölt mellől a nokedli másnap tojásos nokedli, vagy éppen most készül hozzá a vadas-mártás!!!!!
A hétfő az teljesen más, mert mindig van valami maradék. akár , hogy szépítjük maradék, ami nem fogyott el. de mivel nem vezetek pazarló háztartást, természetesen minden újból asztalra kerül, azonban általában átalakulva.
csak a tegnapi példát mondom, egy nagydarab tarját sütöttem egyben fokhagymával megtűzdelve, kétféle krumpliköret volt (két, más ízlésű embernek ) céklával.
A tarjából egy jó darab maradt, amit ma egy tejfölös zöldbabfőzelékkel adok asztalra.
Maradék ugyan, de mégis más lesz, mint tegnap.
Ahány háztartás, annyi szokás ezen a téren is, és szerintem jól is van ez így :)
8!
Látom nem értetted a kérdést. Ha lefagyasztod, vagy mas módon használod fel, az érthető. En azt nem ertem, aki ket nap egymás utan pl paprikás krumplit eszik, mert ket napra valót főzött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!