Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik több napra főznek: nem...

Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
41%

50-es: NEM eszem ilyen ételeket, NEM eszem ilyen helyeken, NEM eszem kifőzdékben, vendéglőkben. Értem én, hogy ez számodra elképzelhetetlen, de nem eszem töltött káposztát például, sem pedig nem eszem olyan helyeken s olyan ételeket, melyek nem frissen készülnek.

Azért az aggasztó, hogy ez ennyire hihetetlen és kivitelezhetetlen valaki számára, aki "konyhán dolgozik."

Kizárólag frissen készülő ételeket eszem. És igen, tudom, hogy frissen készülnek, mert nem tudnak másként. Nem tudom egyszerűbben mondani.

2014. ápr. 9. 14:21
 52/67 A kérdező kommentje:
Nos, en speciel szinten dolgoztam étteremben. A készételeket valoban elore elkészítették, ez szerepelt is az étlapon. A friseensulteket viszont abban a pillanatban kezdtek el készíteni, amikor beérkezett a rendelés. Előkészítve max annyira volt, hogy pl be volt töltve sajttal a husrolad, vagy be volt panirozva a szelet. Minden mást frissen készítettünk.
2014. ápr. 9. 15:30
 53/67 bumbi02 ***** válasza:

42-esnek üzenném, hogy ez a főzési mód, amit valaki felhozott, nem csak a középkategóriás éttermeket jellemzi, az 5 csillagos hotelekben, Michelin csillagos éttermekben ugyanígy főznek, főzünk. Másképp nem lehet.

Persze van egy rakat étel, amiről lerí hogy frissen készül, így nem kizárt hogy csak olyat választ direkt az ember. (bár hozzátenném, hogy ez elég szűk kategória, főleg, ha az ember pl michelin csillagos, vagy fine dining étteremben akar enni) De például egy rántott hús sült krumplival (mélyfagyasztott hasáb), biztos hogy friss lesz. Ha már szósz van, akkor kicsi az esélye hogy azt a'la minute csinálják. A köret meg vagy mélyfagyasztott,vagy "nem friss". Nagyon kevés olyan köret van, amit frissen készítenek, de nem mélyfagyóból.

2014. ápr. 9. 17:26
 54/67 anonim ***** válasza:
27%

Előző: miért olyan nehéz egyeseknek megérteni, hogy van, aki ért a gasztronómiához ÉS kizárólag olyat eszik, ami friss, s az nem is "rántott hús mélyfagyasztottal"? :)

Dolgozzuk már föl mások eltérő szokásait, na.

2014. ápr. 9. 17:36
 55/67 bumbi02 ***** válasza:
73%
Nem nehéz feldolgozni, és elfogadom én bárkinek bármilyen szokását, mert közöm nincs hozzá.Én csak annyit mondtam, hogy ne legyünk naívak, és ne az étterem minőségéhez kössük azt, hogy valami a'la minute készítenek neked, vagy mondjuk már tegnap elkészítették félig, és mikor megrendeled, csak készre főzik. Például köretek közül nem igazán tudnék olyat mondani, amit frissen csinálnak. Egy terület van a konyhán, ahol kizárólagosan mindent rendelés pillanatában csinálnak, és az a hússütés. (rendezvényekkor jellemző csak az elősütés) Az előételeknél, salátáknál, leveseknél, köreteknél, desszerteknél már nehéz olyat választani egy átlagos, vagy átlagosan jó étteremben, ami teljesen frissen készül. És itt az átlagosan jó alatt, olyan nívós éttermet értek, ami nem egy tucat "Pappa italiano" jellegű olasz étterem, hanem egy nívósabb étterem.
2014. ápr. 9. 18:18
 56/67 anonim ***** válasza:
41%
Annyiban nívó kérdése, hogy egy bizonyos szint fölött nem készítenek tipikusan olyan ételeket, melyeket másnaposan kell melegíteni. Többek között azért sem, mert számos étel konyhatechnikailag nem kivitelezhető, csak frissen készítve.
2014. ápr. 10. 11:12
 57/67 anonim ***** válasza:
41%

Az viszont igaz (előző vagyok), hogy "átlagos" vagy annál kicsit jobb helyen ilyen nem nagyon van. Sajnos!

Ezért is hanyagolom ezeket a helyeket.

2014. ápr. 10. 11:13
 58/67 anonim ***** válasza:
71%

56%-os, elárulnád, hogy pl. szerinted melyik éttermek azok, amelyek mindent frissen készítenek el?

Valamint érdekelne az is, hogy ezesetben mennyi idő alatt szolgálnak fel egy levest vagy egy sültet.

2014. ápr. 10. 17:53
 59/67 bumbi02 ***** válasza:
59%

Annyiban nívó kérdése, hogy egy bizonyos szint fölött nem készítenek tipikusan olyan ételeket, melyeket másnaposan kell melegíteni. Többek között azért sem, mert számos étel konyhatechnikailag nem kivitelezhető, csak frissen készítve.

Épphogy nem ettől függ..

Dolgoztam már Michelin csillagos étteremben, most egy "Két sipkás" séf mellett dolgozom. A párolt zöldség mindig elő van blansírozva, a rizs félkészre van főzve, a rizottó szintúgy, a sült krumpli már meg van főzve, csak megpirítják, a szószok már kész vannak, csak melegítésre várnak (10-ből 8 szószra vonatkozik ez kb)...

De holtáig tanul az ember, úgyhogy kíváncsi lennék, hogy mik azok az ételek, éttermek, amik, és hol minden frissen készül. (ételek közül csak a húsok azok, amik 100%-bn frissen készülnek, a többi részleg - köret,leves,előétel,desszert -, már nem mondható 100%-osnak sehol)

2014. ápr. 11. 10:22
 60/67 anonim ***** válasza:
Kérdező! Így, hogy minden nap főzöl, mennyit költötök kajára, és hányan vagytok a családban?
2014. ápr. 11. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!