Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik több napra főznek: nem...

Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
80%

Én is 2 napra főzők. Így szoktuk meg, így szeretjük. Nekem nincs időm gyerekek és munka mellett arra hogy este 6-7-kor minden nap még nekiálljak főzni. Ez van. EGyálalán nem utálják meg a gyerekek ezért a kaját, ehhez vannak szokva. Arra figyelek, hogy változatosan főzzek. Tehát a család menüje, kb. 3 havonta cserélődik. Vagyis, lehet, hogy két napig eszük pl. a rakott kelt, de mivel imádja a család, már ki van rá éhezve, másnap is jó szívvel és étvággyal fogyasztják. Amit meg nem szeretnek , nem eröltetem egy napig sem.

Két napnál tovább viszont én sem tartok kaját, ha nagyon nagy adag lett, inkább lefagyasztom. Amúgy meg nemcsak ebédből áll az étkezés, hogy lenne unalmas. Ha más a reggeli, tízórai, az uzsi meg a vacsi is, akkor egy étkezés lehet egyforma szerintem.

Nekem sokkal uncsibb, ha pl. vesz a párom egy nagy rúd szalámit, és napokon keresztül azt akarná vacsira. Mások vagyunk, nekünk így jó.

2014. ápr. 7. 13:17
 22/67 anonim ***** válasza:
94%

Előre érzem, nem leszek népszerű.

Én simán megeszem két napig az ételeket, sőt van olyan, amit akár 5 napon át is meg tudok enni.

Ilyen a töltött paprika

Gulyás

Káposzta leves

Gyümölcsleves

lecso

stb.

Engem nem neveltek finnyásnak, és szerencsére a férjem is több napig eszik egy ételt amit szeret.

Ha az ebéd nem ugyanaz, akkor jól esik vacsira az amit az ember előző nap evett.

Töltött paprikából van hogy ebéd vacsora, másnap ebéd vacsora, harmadnap szintén. Enném egy hétig is, de elfogy.

A fiam a halászlét tudná megenni minden nap, a férjem meg a rántott húst. Hidegen is.

Ízlések és pofonok.

nem lehet a szokása miatt megszólni azt se aki minden nap mást akar enni, és azt se aki több napig eszik egy ételt.

Ki hogy szokta meg.

2014. ápr. 7. 13:28
 23/67 anonim ***** válasza:
93%
Nem. Amit szeretek 4-5 napig is eleszem ugyanolyan orommel. En mindig tobb napra fozok, ha fozok. Es napokig ugyanazt eszem.
2014. ápr. 7. 15:22
 24/67 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék, en nem szóltam meg senkit, eszembe se jutna. Csupán nekem furcsa, hogy nem unalmas valakinek ket vagy tobb napig ugyanazt ennie. A kornyezetemben mindenki frissen főz, itt olvastam eloszor, hogy van aki tobb napra készít es nem ugy, hogy lefagyasztja.
2014. ápr. 7. 16:03
 25/67 anonim ***** válasza:

Sajna mi (két normál étvágyú ember) nagyon nehezen tudunk annyit főzni, hogy maradjon másnapra. A zöldségételek zöme elég lightos, kilószámra kell enni, hogy jóllakjon vele az ember, főleg, ha ebédre és vacsorára is azt eszi. De néha összejön, az nagyon jó :D Jól főzünk a párommal és szinte sosincs olyan, hogy amikor elfogy, ne örülnék, ha lenne még az ételből. A párom másnap reggelre is lazán megeszi az ételt, én reggel nem főttet szoktam enni, de azért van kivétel. Mivel 2-3 nap volt eddig a maximum, nem tudom, mi lenne később, ennyi napig kicsit sem unalmas, pedig szeretem a változatosságot. De ott a reggeli és a nassok változatossága s a 2-3 nap után újra jönnek napok... Nyáron pedig szinte mindennap képes lennék lecsót enni, nem is csak heti 1-szer teszem :D

Fagyasztóba úgyse tudnám rakni az ételt, nincs neki hely. Kidobni semmiképpen nem dobok ki ételt, ez alap, átalakítani pedig felesleges macera, hisz finom ételt főztem, amit boldogan megeszem újra és újra.

Ez már csak ilyen, nem vagyunk egyformák.

2014. ápr. 7. 18:25
 26/67 anonim ***** válasza:
47%

Kiegészítés: A párom egyébként elég speciális. Szerintem hónapokon keresztül képes lenne naponta kakaós rizst enni. Nagyjából azt is teszi. 1-2 naponta megfőz egy nagy tál rizst és azt eszi, többnyire kakaósan, olykor gyümölcsösen, ezt eszi sok ételünkhöz is. Nem mert annyira odavan érte, csak éppen ez neki a mennyiséget, kalóriát adó semleges alapétel. Régen a kenyér töltötte be e szerepet, de már nem eszik glutént. Úgyhogy ilyen is van. A kétszer ugyanazt enni ehhez képest igen szolid, azt hiszem.

Bár egyesek meg naponta péksütit esznek, az is unalmasnak tűnhet...

2014. ápr. 7. 18:30
 27/67 anonim ***** válasza:
Nem tudom, te hogy vagy vele kérdező, de én ma pont olyan szívesen ettem meg a kókusztejes-gyömbéres currymet, mint tegnap :)
2014. ápr. 7. 19:20
 28/67 A kérdező kommentje:
Egeszsegedre, utolso. Mint irtam, nem eszunk masnapos etelt.
2014. ápr. 7. 19:21
 29/67 anonim ***** válasza:

Mivel csak olyat főzök, amit szeretek is, én nem érzem unalmasnak két nap egymás után ugyanazt enni. Ha olyasmit kellene ennem, amit nem igazán szeretek, akkor biztos unnám.

Viszont el tudom fogadni azt is, ha valaki akár minden nap frisset főz. Nekem nem lenne semmi kedvem hozzá. Nem lehet minden ember egyforma :)

2014. ápr. 7. 21:18
 30/67 anonim ***** válasza:
100%

Én pénteken csináltam töltött káposztát. Azt ettem pénteken vacsorára, szombaton ebédre, vasárnap vacsorára és még mára is maradt vacsorára. Tegnap az ebéd húsleves volt meg töltött krumpli sajtmártással. Ma is ezt ettük, sőt levesből még holnapra is marad. Ma csináltam káposztás tésztát, az holnapra meg szerdára lesz. Holnap csinálok egy nagy fazék pulyka gulyást azt esszük kedd vacsorára, szerda és csütörtök ebédre.

Van hogy egész héten csak rizst eszem és hozzá főtt tojást, sült húst stb. Volt hogy paprikás krumpli főztem hétfő, azt ettük hétfő vacsorára és kedd-szerda ebédre és vacsorára is. Annyi változtatás volt hogy cékla, káposzta és uborka saláta volt hozzá.

Rántott húst, sajtot, cukkinit vacsorára csinálok ha marad belőle reggel párom, gyerekeim azt viszik a munkahelyre/suliba zsömlébe és savanyúsággal.

Palacsintát sütök napközbe, vacsorára és másnap reggelire, ebédre is az lesz.

Én sokáig voltam úgy, hogy 1 hétig csak kakaós tésztát ettem vagy lángost mert nem volt más.

Így becsülöm és örülök ha van mit enni, nem gond ugyanazt enni, csak az az idő nem jöjjön vissza, mint az éhezés!!

2014. ápr. 7. 22:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!