Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik több napra főznek: nem...

Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
73%

Én meg pont hogy 2 napra főzök, szerintem a gatyám rámenne ha mindennap főznöm kéne,plusz párommal még csak ketten vagyunk nincsenek gyerekek,így nehéz is lenne kiporciózni hogy pont 2 adag,sokszor így is a szemetes is jóllakik mert túl sokat főzök,ilyenkor még munkahelyére is visz,naháát..

3. nap én se szívesen enném meg,de 2 napig simán és vannak praktikák amivel nem rossz az íze másnap,ugyanolyan mint frissen.

Pl mikróba nem melegítek,mindent lábosba/serpenyőbe vagy sütőbe melegítem másnap így nem esik össze és nem lesz mellékíze,valamint a rántott dolgokból is bepanírozom és frissen sütöm ki mindig.

2014. ápr. 7. 10:57
 12/67 anonim ***** válasza:
92%

Én főzök annyira jól, hogy másnap is jó szívvel megesszük. :)

Egyébként meg azt kell eldönteni, hogy mi fontosabb, az, hogy ne kelljen minden nap a konyhában állni és főzni, vagy az, hogy minden nap friss étel legyen. Ez egyéni döntés kérdése.

(Nekem pl. nem fél óra, amíg gyorsan összedobok valamit, mert én beleszámítom a bevásárlást, az előkészítést, és utána a mosogatást is. Az idő pedig pénz, legalábbis az enyém.)

2014. ápr. 7. 11:01
 13/67 A kérdező kommentje:

"Én főzök annyira jól, hogy másnap is jó szívvel megesszük. :) "

En meg fozok annyira jol, hogy meg aznap elfogyjon minden. Ez nem volt valami értelmes beszólás tőled, nem gondolod?

Szeretek főzni es idom is van ra, nekem nem számít elpazarolt időnek, amit a konyhában töltök.

2014. ápr. 7. 11:15
 14/67 anonim válasza:
76%
Én pl örülök ha két napra is elég a kaja :) nincs minden napra energia :)
2014. ápr. 7. 11:19
 15/67 anonim ***** válasza:
69%

Én rendszeresen nagyobb adagokat fözök, mert ezzel idöt és pénzt takarítok meg.

De akármilyen jól fözök (mert a családom nem hajlandó étterembe menni soha, mondván, hogy én jobban készítek mindent, és ez nemcsak a hagyományos ételekre vonatkozik), sanap mr valami más ízre vágyunk. Ezért a többletet (egy személyes) adagonként lefagyasztom, és utána - több nap vagy hét múlva - jóformán munkaráfordítás nélkül tudom tálalni.

Ugyanazt az ételt két vagy több napon át enni nem spórolás, és a legjobb módszer arra, hogy a gyerekek az adott ételeket megútálják. (Megeszik, ha muszáj, de nem esik jól nekik.) Meg a férfiak sem rajonganak az ilyenért, csak nem kapnak mást. (Elég sokszor olvastam már itt is, hogy megvan a kaja elözö napról a férfi meg "rendel" valamit helyette)

2014. ápr. 7. 11:20
 16/67 anonim ***** válasza:
89%
12-es: nem a jól főzéstől függ, hogy aznap megeszi e az ember. Én alapból 4 adagot főzök, hogy minimum 2 napig kitartson kettőnkre. Van elég dolgom, nemhogy mindennap főzni kelljen.
2014. ápr. 7. 11:20
 17/67 anonim ***** válasza:
73%
Hm... és mit reggelizel és vacsorázol a legtöbbször? valami kelt tésztát/pékárut felvágottal stb... az nem unalmas :)
2014. ápr. 7. 11:28
 18/67 anonim ***** válasza:
95%

A legtöbben nem fogják fel a kérdés lényegét!!!!

Nem az a gond, hogy több adagot föz valaki, hanem az, hogy ezt utána EGYMÁS UTÁNI TÖBB napon KELL ennie a családnak.

Aki OKOSAN tervez, az TÖBB napra föz, de ez a több nap NEM egymás utáni nap, hanem legalább egy hetes szünet van közte, amikor ugyanazt kell enni a csládnak.

2014. ápr. 7. 11:34
 19/67 anonim ***** válasza:
89%
Én sem tudok két napig ugyanazt enni. Képtelenség. Maradékot meg pláne nem.
2014. ápr. 7. 11:35
 20/67 A kérdező kommentje:

" Hm... és mit reggelizel és vacsorázol a legtöbbször? valami kelt tésztát/pékárut felvágottal stb... az nem unalmas"

Reggelizni nem szoktam es nálunk a vacsora a foetkezes, akkor fozok. Ebédre változó, de sosincs ket nap egymás utan ugyanaz. Ma pl lecsot csináltam magamnak, holnap hamburger lesz, de szokott lenni omlett, tonhalsalata, tojas saláta, körözött. Kelt tésztát ritkán szoktam, akkor is csak olyat, amit en készítek, felvágottat nem szeretem, kenyér helyett olyasmit szoktam enni, mint az Abonett.

2014. ápr. 7. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!