Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Akik több napra főznek: nem...

Akik több napra főznek: nem unalmas napokon keresztül ugyanazt enni?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 7. 10:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mit. Egy finom levest például képes vagyok akár 5 napon keresztül enni, a nap bármely szakában, ebédre pont ritkán eszem. De este fele sokszor jól esik egy tál meleg leves.

Húsos ételeket általában csak frissen eszem meg, a csirkét különösen utálom felmelegítve, még tűzhelyen is, fura lesz az izé.

2014. ápr. 8. 02:17
 32/67 anonim ***** válasza:

Én, ha evés után a maradék bekerült a hűtőbe, az esetek 90%-ában már nem nyúlok hozzá, max. kidobom ha megromlik. De ha anyukám újra melegíti, aznap meg másnap megeszem, főleg ha szeretem, harmadnap már nem. De ha teát főzök, mivel csak én iszom és sokat csinálok, van, hogy csak harmadnapra fogy el :/ Van, hogy még meginnám, de anyukám másnap kiönti.

Amúgy ha én főzök, egy nap alatt elfogy, szóval azzal nincs gond, talán csak nyáron, mert amit ebédre főztem, még megenném uzsinak vagy vacsinak, vagy a vacsi maradékát reggelire vagy ebédre, de ott szoktam a hűtőnél hezitálni, hogy most újramelegítsem-e..

2014. ápr. 8. 10:15
 33/67 anonim ***** válasza:
52%

8-as vagyok!

Te nem érted! Aki 1, max 2 főre főz, az időt és főleg gázt spórol, ha nem csak egy tányér ételt főz meg naponta. Nem is nagyon lehet annyira keveset főzni!

Tehát mindenképp gazdaságosabb (olcsóbb) már eleve 2 evésre való mennyiséget megfőzni egyszerre. No most mondd már meg nekem, ha megfőzök 25 db húst pörköltnek = 2 adag, abból a felét = 12 dkg-ot mi a fenének raknék a fagyóba????

Szóval azért vannak esetek, amikor jobb, olcsóbb, stb. stb. ha több napra főz valaki. A tésztafélék, paprikás krumpli hasonló még jó másnap is, a pörköltekből, sült húsokból pedig már eleve több napra, több evésre valót elkészíteni, és akkor valóban mehet a fagyóba!

2014. ápr. 8. 10:47
 34/67 anonim ***** válasza:
* 25 db = 25 dkg
2014. ápr. 8. 10:48
 35/67 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tom, ha nem itthon eszem, hanem étteremben, akkor is van hogy ugyanazt eszem egymás utáni napokon. Amit szeretek, bármeddig el tudom enni.

ÉS ha itthon főzök, akkor általában 3-4 napig eszem. Direkt annyit készítek, hogy minél tovább jusson belőle. És így csak a kedvenceimet készítem el, és nem kell olyan ételeket ennem amit kevésbé szeretek.

2014. ápr. 8. 12:33
 36/67 anonim ***** válasza:
100%
amit nagyon szeretek, azt napokig képest vagyok enni. húsos ételeket annyira nem szeretek újramelegíteni, mert ahogy mondták előttem is, fura íze/állaga lesz.
2014. ápr. 8. 15:28
 37/67 bumbi02 ***** válasza:
81%

Kérdező.

1. A tegnap megfőzött étel, nem maradék. Ha így lenne, akkor az étteremben csak maradékot kapsz, mivel a legtöbb szósz, leves, desszert jó esetben is tegnap készült,rosszabb esetben ki tudja mikor.

2. Sokan azért főznek két napra, mert nincs idejük mindennap főzni, vagy nincs energiájuk mindennap főzni, esetleg nincs pénzük mindennap mást főzni.

Speciel én el tudom enni akár 3 napon át is az adott ételt, mert olyat főzök, amit szeretek, és nem árt neki ha áll 1 napot vagy 2-őt a hűtőben. Sose volt még belőle bajom, és ritka az, hogy megunnám.

2014. ápr. 8. 18:22
 38/67 anonim válasza:
Túl nagy luxus hogy minden nap mást főzzek, az meg pláne hogy étteremben egyek... Te amit ma nem eszel meg azt holnap kidobod? Gondolj azokra olyankor akik egy héten egyszer esznek normális főtt ételt....
2014. ápr. 8. 18:59
 39/67 A kérdező kommentje:

Nem, utolso, nem dobom ki, mivel nincs maradek. MInt irtam, eleg jol ki tudom szamolni az adagokat, ha marad, akkor azert, mert direkt ugy keszitettem, hogy lehessen belole lefagyasztani. Sosem dobnek ki etelt.

Aki irta: nem nagyon jarok etterembe, ha megis, akkor frissensultet szoktam kerni :)

Na mindegy, masok vagyunk. En nem tudnam napokig ugyanazt enni, meg ket napig se es a kornyezetemben is csak ilyen emberek vannak. Nekem ezert furcsa, amikor itt olvasom, hogy ket napra foz valaki.

2014. ápr. 8. 19:13
 40/67 anonim válasza:
Hát inkább eszem 2-3 napig mint fagyasztottan. Pl a töltött káposztát meg nem enném fagyasztva. Abbol meg nem lehet kicsit csinálni, és se a gulyásból, se a savanyú krumpli levesből....
2014. ápr. 9. 05:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!