Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kezelitek ezt az új,...

Hogy kezelitek ezt az új, 50Ft-os betétdíjas dolgot?

Figyelt kérdés

Kezd "méreteket ölteni" itthon ezek száma. Kerülgetem őket. Kidobni sajnálom, mert tényleg sok kicsi sokra megy, de ahogy hallom, hogy sok helyen a gépek visszaköpködik, meg csak arra megy a fókusz, hogy MIT, MIÉRT NEM LEHET, hogy a gép azt mondja, nem itt vetted stb.

Itt gyűlnek a lakásban, mint a 80-as években, amikor gyűjteményes téma volt a sörös és üdítős doboz. Csak kerülgetem. Lehet, hogy egyszer rászánom magam, hogy elviszem valami beváltóhelyre, hűde ökolábnyomcsökkentő zöld leszek vele, mivel az benzinbe kerül, de egy fene. De ha elkezd kötekedni velem is a gép, akkor úgy ott hagyom az egészet, mint a franc. Mások hogy csinálják? Kimossátok őket ökolábnyomosan, vezetékes vízzel, vagy elviselitek a muslicatelepet a kecóban? Ki meddig gyűjtögeti? Vagy tök őszintén, mit csináltok vele?

#pet palack #betétdíj #aludoboz #testálás #üdítősflakon
júl. 7. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:

Állítólag a fémdoboz jobb a műanyagnál és könnyeb az üvegnél.

A tej nem fémdobozban van.

júl. 18. 16:12
 62/80 anonim ***** válasza:
A tej speciális papirdobozban -tetra pak- van. Az enm alkalmas szénsavas italokhoz. Tehát marad a pet palack, az aludoboz, illetve az üveg.
júl. 18. 16:43
 63/80 anonim ***** válasza:

Régen volt a szénsavas üdítőknél is tartós visszaváltható üveg. (Masszív műanyag, amit megfelelő kezelés után újra felhasználtak.) Sokáig működött, csak utána kitalálták, hogy környezetbarátabb az eldobható.

Most megint a visszaváltás a jobb.

júl. 18. 17:06
 64/80 anonim ***** válasza:
49%
Ja, csak most meg kitalálták az okosok, hogy mikroműanyagot tartalmaz a benne lévő ital. Miről beszélünk? Hogy engedhetik továbbra is a gyártását? Szándékos mérgezés? Na nesze neked környezetvédelem....
júl. 18. 17:09
 65/80 anonim ***** válasza:
Amíg a nagyok nem lépnek, ne várjanak el semmit a kissebektől! A legnagyobb szemétség az, hogy össze sem lehet őket nyomni!! Mert nem tudja leolvasni a gép! Ha erre valamit kitalálnak akkor oké....
júl. 18. 18:49
 66/80 A kérdező kommentje:
Látom, sok válasz lett. Végülis én kiraktam egy átlátszó kukazsákban a szemetes mellé őket, fél óta múlva már nem volt ott. Nem germózok velük, mert ismerem magam annyira, hogy elkezdene a gép velem kekeckedni, hogy ezért nem, meg azért nem, meg visszaköpdösni, akkor géprongálás kísérletében ráborítanám az egészet és otthagynám a pitschäba. Így kb egy-két hét alatt megvan egy zsáknyi, valakinek meg jól jön.
júl. 18. 20:26
 67/80 anonim válasza:

"valakinek meg jól jön"

Azt hiszem növekszik a kisboltok forgalma mert jobban fogy a tüske...

júl. 18. 20:48
 68/80 A kérdező kommentje:
Nem sajnálom Tőlük. Én hálás vagyok azért, hogy nem szorulok rá ezzel baszakodni, de így kölcsönös win-win, mert én megszabadulok és nem a kukában landol, plusz anyagilag, ha kis mértékben is, de segítek valakin, valakiken. Hogy ők mire költik, az az ő dolguk, he megissza, legalább lesz egy kellemes estéje, egészségére. :)
júl. 19. 07:17
 69/80 anonim válasza:

"mert én megszabadulok"

Csakhogy nálunk van szelektív kuka is. Ezért nem fogom a ház elé pakolni műanyag zsákban, ami csak még jobban szennyezi a környezetet. Ha nincs szelektív kuka, akkor teljesen érthető az álláspontod. De el fog jönni az az idő is, hogy ha a szelektívbe rakod és kiteszed elvitelre, akkor valami kedves ember kitúrja a kukádat, hogy megtalálja az esetleg visszaváltható palackokat benne...

júl. 19. 19:22
 70/80 A kérdező kommentje:
Sajnos nem gondolkodhatok és cselekedhetek mindenki helyett én és nem vehetem, sőt nem is akarom magamra venni a világ összes nyűgjét. Sajnos nálunk nincs szelektív hulladékgyűjtés, amin meg is vagyok lepve, de nincs. Így marad az "elajándékozás". Eddig mindig hamar elvitték.
júl. 19. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!