Hogy kezelitek ezt az új, 50Ft-os betétdíjas dolgot?
Kezd "méreteket ölteni" itthon ezek száma. Kerülgetem őket. Kidobni sajnálom, mert tényleg sok kicsi sokra megy, de ahogy hallom, hogy sok helyen a gépek visszaköpködik, meg csak arra megy a fókusz, hogy MIT, MIÉRT NEM LEHET, hogy a gép azt mondja, nem itt vetted stb.
Itt gyűlnek a lakásban, mint a 80-as években, amikor gyűjteményes téma volt a sörös és üdítős doboz. Csak kerülgetem. Lehet, hogy egyszer rászánom magam, hogy elviszem valami beváltóhelyre, hűde ökolábnyomcsökkentő zöld leszek vele, mivel az benzinbe kerül, de egy fene. De ha elkezd kötekedni velem is a gép, akkor úgy ott hagyom az egészet, mint a franc. Mások hogy csinálják? Kimossátok őket ökolábnyomosan, vezetékes vízzel, vagy elviselitek a muslicatelepet a kecóban? Ki meddig gyűjtögeti? Vagy tök őszintén, mit csináltok vele?
Állítólag a fémdoboz jobb a műanyagnál és könnyeb az üvegnél.
A tej nem fémdobozban van.
Régen volt a szénsavas üdítőknél is tartós visszaváltható üveg. (Masszív műanyag, amit megfelelő kezelés után újra felhasználtak.) Sokáig működött, csak utána kitalálták, hogy környezetbarátabb az eldobható.
Most megint a visszaváltás a jobb.
"valakinek meg jól jön"
Azt hiszem növekszik a kisboltok forgalma mert jobban fogy a tüske...
"mert én megszabadulok"
Csakhogy nálunk van szelektív kuka is. Ezért nem fogom a ház elé pakolni műanyag zsákban, ami csak még jobban szennyezi a környezetet. Ha nincs szelektív kuka, akkor teljesen érthető az álláspontod. De el fog jönni az az idő is, hogy ha a szelektívbe rakod és kiteszed elvitelre, akkor valami kedves ember kitúrja a kukádat, hogy megtalálja az esetleg visszaváltható palackokat benne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!