Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy kezelitek ezt az új,...

Hogy kezelitek ezt az új, 50Ft-os betétdíjas dolgot?

Figyelt kérdés

Kezd "méreteket ölteni" itthon ezek száma. Kerülgetem őket. Kidobni sajnálom, mert tényleg sok kicsi sokra megy, de ahogy hallom, hogy sok helyen a gépek visszaköpködik, meg csak arra megy a fókusz, hogy MIT, MIÉRT NEM LEHET, hogy a gép azt mondja, nem itt vetted stb.

Itt gyűlnek a lakásban, mint a 80-as években, amikor gyűjteményes téma volt a sörös és üdítős doboz. Csak kerülgetem. Lehet, hogy egyszer rászánom magam, hogy elviszem valami beváltóhelyre, hűde ökolábnyomcsökkentő zöld leszek vele, mivel az benzinbe kerül, de egy fene. De ha elkezd kötekedni velem is a gép, akkor úgy ott hagyom az egészet, mint a franc. Mások hogy csinálják? Kimossátok őket ökolábnyomosan, vezetékes vízzel, vagy elviselitek a muslicatelepet a kecóban? Ki meddig gyűjtögeti? Vagy tök őszintén, mit csináltok vele?

#pet palack #betétdíj #aludoboz #testálás #üdítősflakon
júl. 7. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 A kérdező kommentje:

Kicsit ugyan elkanyarodtunk a témától, de nem bánom, érdekesebb beszélgetés kezd kialakulni, mint az alaptéma.

Nekem az fura csak, hogy miért jó az engedelmes társadalom?

Hiszen ha a pénzre gondolunk, azt a szigorú adóztatással és vendettikusan szankcionáló adóhatóságokkal elérik, hogy egyre inkább nem fog tudni kiskapuzni az emberiség. Én most globál mondom, nem kiragadva Magyarországra.

De van az engedelmességnek, a megfélemlítettségnek az a szintje, ami már nem hoz több hasznot a megfélemlítő, hatalmaskodó közegnek sem.

Nem szép dolog sarcolni és elvenni az emberek pénzét, de legalább logikus indíték, érthető indok, hogy azért uralkodom rajtad, vagy manipulállak reklámokkal, vagy hozok ilyen intézkedést, mint ez az álkörnyezetvédő hipokrita betétdíj, hogy elvegyem a pénzedet. Ha nem is etikus, de logikus.

De amikor jönnek ilyen BillGates-féle fantazmagóriákkal, hogy ne legyenek autók az embereknél, meg egyéb hasonló "nyalánkságok", azt nem értem.

Ha mindenben kontrollálnak, engedelmesítenek, az egy szint felett már nekik sem jó. Jelenleg, hogy milliárdszámra vannak magántulajdonú autók a világban, vagy hogy szabad a kereskedelem világszinten, ez az ún. elnyomóknak is sokat hoz a konyhára. De egy elszegényített, kontrollált, megfélemlített és demotivált nép nem fizetőképes már. Tehát a kontrollálás megbukott. Szerintem. De érdekel, hogy ki hogy látja, mivel lehet hogy én vagyok csak furán huzalozva...

júl. 8. 21:48
 52/80 anonim ***** válasza:
0%

Hogy miért jó az engedelmes társadalom?

Nem fordul a rendszer ellen, alkalmazkodik, nem látja, vagy nem akarja látni, mennyire szorul a hurok a torkán. Elfogadja, sőt várja, hogy utasítsák, terelgessék. Elhiszi, hogy a világ vezetőit bármennyire is érdekli a pórnép sorsa, bármit le lehet nyomni a torkán, előbb fordul más emberek ellen, minthogy rosszat feltételezzen a rendszerről. Szabadon lehet rendelkezni felette.

Ne kicsiben gondolkozz. Az emberiség feletti kontroll nem a pénzről szól, hanem magáról a hatalomról. Az meg igen fontos tényező, hogy elindították a 4.ipari forradalmat, aminek az egyik alapját a mesterséges intelligencia képezi. Az emberre nincs már szükségük, sem mint pénzhozó, sem mint munkaerő, de hogy pontosabb legyek, az emberi fajra sem innentől, mert fokozatosan jön az AI és ember keveredése, ami egy konkrét céljuk.

A szabad akarat létezése már most is csak egy fikció. Nem létezik. Az autókra kitérve meg valóban elfognak tűnni hamarosan az útról a mostani autók, mivel kifogják vezetni a fosszilis energiát. Fit for 55 néven is hallhattál már róla. 2030-ig, sőt, tovább is, megvannak a fix tervek. Enyhén szólva sem lesz rózsás a helyzet számunkra. Nade ne stresszeljünk rá, nincs értelme.

júl. 11. 21:40
 53/80 anonim válasza:
0%
Széttaposom a palackot, majd ketté vágom és megy a vegyes hulladékba. Az 50 ft veszteséget elkönyvelem, majd ha nagyon idegesít, akkor leállok ezeknek a szemeteknek a fogyasztásával.
júl. 18. 09:46
 54/80 anonim ***** válasza:
#53. Pont ezzel a lépéssel nyerészkedik a legnagyobbat a mohó!!! 💸
júl. 18. 11:31
 55/80 anonim válasza:
#54: ha leállok az egészségtelen löttyökkel, akkor azzal senki sem nyerészkedik, éppen ellenkezőleg. Mindenkinek ezt kellene tennie!
júl. 18. 12:33
 56/80 anonim ***** válasza:
Igazából nem a kis embernek kellene, hogy ez is nyűg legyen, hanem be kéne fejezni a műanyagpalackok gyártását. A szemetet nem mi termeljük, hanem az ipar, ami több ezer tonna szemetet termel naponta! Ezek a gépek legyártása, és üzemeltetése (palackvisszaváltó automata) nem költséges? Ezzel megint tudjuk ki gazdagszik....
júl. 18. 14:21
 57/80 anonim ***** válasza:

A műanyag palack azért lett bevezetve az üveg helyett, mert:

-olcsóbb

-könnyebb

-kevésbé sérülékeny

Nyilván vissza lehet állni az üvegre, de azzal drágább lesz minden, kilokkal többet cipelsz haza -még ugye a súly miatt a szállítás is drágább lesz- és baxhatod, ha leejted véletlenül az üveget

júl. 18. 14:30
 58/80 anonim ***** válasza:

Mit használnál helyette?

júl. 18. 14:33
 59/80 anonim ***** válasza:
A tej sem műanyagban és nem is üvegben van.
júl. 18. 15:43
 60/80 anonim ***** válasza:

Hanem dobozban, ami kb rosszabb bármi más csomagolásnál... miért lenne jobb arra áttérni?

júl. 18. 15:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!