Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Salvus víz: mennyit és mikor...

Salvus víz: mennyit és mikor kell inni reflux esetén?

Figyelt kérdés

A címke szerint:

gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként.

Fogyasztható mennyiség: főétkezések előtt 1 dl (3 dl naponta)

---

De olvastam olyat is, hogy naponta összesen 1-1,5 dl háromfelé elosztva.

A napi 2x1 dl étkezések előtt 1 órával tűnik a legjobbnak, de nem akarom rosszul használni.

Gasztroenterológus írta fel a Salvus vizet, de azt sajnos ott nem kérdeztem meg, pontosan mennyit és mikor kell inni (tükrözés után nem voltam teljesen magamnál, de jövő héten rákérdezek, addig is ha valaki tudja, legyen szíves megírni)

2023. márc. 4. 22:33
 71/94 A kérdező kommentje:

69: köszi, én is remélem, hogy nemsokára jobban leszek. A szédülés néha rám jön, de remélem, ez a mellékhatás elmúlik hamarosan. Csütörtökön majd mondanak valamit.

Amúgy te PPI-t szoktál szedni, vagy vény nélküli savlekötőt? És hány napig?

Ha valaki tartja a diétát és nem stresszel (egyiket nehezebb betartani, mint a másikat), akkor elvileg nem kéne kijönnie a tüneteknek később, ugye? Vagy ez nem ilyen egyszerű?

70: Borzasztóan sajnálom! Most már én is tudom, hogy milyen ez :(

2023. márc. 14. 16:48
 72/94 anonim ***** válasza:
100%
PPI-t szedek minden nap. Az jó ha nincs stressz és be van tartva a diéta igen.
2023. márc. 15. 21:40
 73/94 A kérdező kommentje:
Minden nap kell szedned? És mennyi ideig? Mert úgy tudom, folyamatosan nem lehet (nem ajánlott)
2023. márc. 15. 22:49
 74/94 anonim ***** válasza:
100%
Jaj bocsi lemaradt, úgy akartam hogy PPI-t szedek, nem minden nap:) Folyamatosan nem jó. Igaz az orvosok úgyis hosszú távra írják fel de valóban ilyen kúraszerűen jobb. Egy hétig nem hagyhatom ki mert az meg sok.
2023. márc. 15. 23:08
 75/94 A kérdező kommentje:
Milyen gyakran szeded? Nem érzel mellékhatásokat?
2023. márc. 15. 23:35
 76/94 anonim ***** válasza:
100%
Nem érzek. De az hónapok,évek múltán jönne jobban elő,annyi még nincs. Meg ha állandóan szedném. Egy héten beveszek egyet-kettőt, ezzel úgy elvagyok nyugis időszakban. Stresszesben vagy ha tudom hogy ennék egy tiltott ételt akkor meg szedem egy hétig.
2023. márc. 15. 23:39
 77/94 A kérdező kommentje:

Engem azzal biztatnak, hogy ha most pár hétig szedem a gyógyszert, és lemegy ez a gyulladás, akkor utána lehet, hogy évekig nem lesz semmi. Akkor ez nem feltétlenül igaz?

Te melyik gyógyszert szeded pontosan?

2023. márc. 16. 07:25
 78/94 anonim ***** válasza:
100%
Pantoprazol.Az biztos hogy lemegy a gyulladás, máris sokkal jobb lesz és tényleg hosszú ideig elő sem jön a reflux de azért be kell tartani a diétát meg a szabályokat a lefekvéssel stb mert könnyen fellángolhat. Meg nem szabad idegeskedni az nagyon rossz neki
2023. márc. 16. 20:53
 79/94 A kérdező kommentje:

Igyekezni fogok... az idegeskedést a legnehezebb megállni :(

A diétét ugye nem kell annyira szigorúan tartani? Narancsot vagy paradicsomot pl. ehetek azért majd?

Természetes savlekötőt (pl. papayaital, almaborecet, refluxtea) próbáltál esetleg?

2023. márc. 16. 20:58
 80/94 anonim ***** válasza:
100%
A refluxteák igen jók. Papaya is, az almaborecetet még nem próbáltam de állítólag az is jó. Egy idő után nem kell annyira tartani a diétát, de nem az elején. Lehet majd enni majdnem bármit amit szeretsz de mértékkel, és ha érzed hogy rossz tőle, előtte vegyél be PPI-t.
2023. márc. 16. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!