Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Salvus víz: mennyit és mikor...

Salvus víz: mennyit és mikor kell inni reflux esetén?

Figyelt kérdés

A címke szerint:

gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként.

Fogyasztható mennyiség: főétkezések előtt 1 dl (3 dl naponta)

---

De olvastam olyat is, hogy naponta összesen 1-1,5 dl háromfelé elosztva.

A napi 2x1 dl étkezések előtt 1 órával tűnik a legjobbnak, de nem akarom rosszul használni.

Gasztroenterológus írta fel a Salvus vizet, de azt sajnos ott nem kérdeztem meg, pontosan mennyit és mikor kell inni (tükrözés után nem voltam teljesen magamnál, de jövő héten rákérdezek, addig is ha valaki tudja, legyen szíves megírni)

2023. márc. 4. 22:33
 41/94 anonim ***** válasza:
100%

A stressz mint ok az nem látszik sehol. Vannak bizonyos betegségek ahol nincs kimutatható szervi elváltozás, így azoknál kimondható hogy a stressz váltja ki az állapotot, de az már más dolog. Emésztőszervi panaszok is tartoznak ebbe.

A néhány korty vízzel nincs baj, ilyen fél litereket ne igyál meg.

2023. márc. 7. 22:55
 42/94 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hadd kérdezzek kicsit mást. Alig tudok aludni, most pl. kb. semmit sem aludtam. Részben a gyomrom eleve nem százas, és gyulladásban is van, de ez inkább idegi alapon lehet. Iberogast csepp segítene jobban, vagy a növényi alapú Nervenphlegen? Tudom, hogy nem lenne szabad idegeskedni, de most annyira rossz érzésem van a bizonytalanság miatt... Nem tudom, mi lesz később, már most nehezen bírom. A diétát is, illetve ez az egész borzasztó. Már sírógörcsöm is volt. Fizikailag és lelkileg is megvisel. Még sosem éreztem így eddig, és alvásproblémáim sem voltak. Most még csokit sem ehetek, pedig az segítene.

Egy Sedacur Fortet, ami növény alapú, bevettem, de attól sem tudtam aludni, de erősebb altatót nem szeretnék.

2023. márc. 8. 04:59
 43/94 A kérdező kommentje:

Azt akartam írni, hogy növényi alapú Nervenphlegen nyugtató (altatóként is jó), erre nem is lehet rászokni, de én csak egy ideig szeretném használni, amíg újra nem tudok aludni. Vagy lehet, hogy jobb az Iberogast, mivel az kimondottan gyomorproblémákra van, hátha a gyomorgyulladásra is jó lenne, de azt nem tudom, aludni mennyire tudnék tőle.

Az Iberogast és Nervenphlegen együtt már sok, ugye?

2023. márc. 8. 05:22
 44/94 anonim ***** válasza:
100%
Kettőt együtt ne, mindenképpen nyugodj meg és a gondolataidat tereld el az állapotról, mert javulni fog, és nincsenek szövődmények mivel időben fedezték fel. Én Valerianás teát szoktam inni, de az általad felsoroltak mindegyike jó, bár tapasztalatom alapján a tea kicsit kellemetlen a gyomornak, jönnek a panaszok, így ha tudom hogy esetleg olyat fogyasztok ,ami nem a legjobb, előtte veszem be a gyógyszert. Ha kimondottan gyomoridegességed van, az Iberogast jó. Viszont ebben van alkohol, ami minimális, elenyésző ugyan, de ugye az alkoholos dolgok kerülendők. Így inkább én a Nervenphlegent választanám. Főleg mivel az Iberogast-ban menta is van, ami megint csak tilos!
2023. márc. 9. 21:02
 45/94 A kérdező kommentje:

Köszi, próbálok megnyugodni, de sajnos nem egyszerű. Az egész helyzet bosszant. Mintha az életem be lenne szabályozva. A legjobban az bosszant, hogy nem is magától fokozatosan, hanem egy hülye antibiotikum miatt jártam meg. Lehet, hogy később kijött volna, de akkor is mérges vagyok, főleg hogy nem szedtem probiotikumot. Azzal meg is úsztam volna.

Ha lenne gyomorégésem, mire eljutok az időpontomra, akkor vény nélküli savlekötőt vegyek, vagy vehetek be a Controlocból is?

Illetve kisebb étkezések után minimum mennyit kell várni a fekvéssel? Mert pl. influenza első napjai alatt én gyakorlatilag csak enni kelek fel, és még az is nehéz. Ha refluxpárnám van, arra akár étkezés után is lehet feküdni? Normál esetben eddig sem feküdtem le evés után, csak pl. betegség esetén. Illetve megemelt ágynál sem áramlik vissza semmi.

2023. márc. 9. 21:48
 46/94 A kérdező kommentje:
javítás: a probiotikummal akár meg is úszhattam volna most
2023. márc. 9. 21:48
 47/94 anonim ***** válasza:
100%

Conrolocot inkább. A vény nélküli szerek nem mindegyike jó, például ilyen Rennie és ehhez hasonló társai nálam kizárva. Ezeket nem is ajánlják nagyon. Ha beveszed a gyógyszert és úgy étkezel, akkor utána nem sokkal megpróbálhatod a lefekvést, mivel jobb lesz a helyzet. Ha mindenképpen egyből étkezés után lefeküdnél, akkor előtte vedd be a gyógyszert egy órával, és hatni fog. Ha nem érzed hogy visszaáramlik, akkor nyugodtan lefeküdhetsz( kisebb étkezés után) egyből.

Ezen már kár utólag bosszankodni, nem érdemes, amin nem lehet változtatni, mert lehet hogy most az influenza vagy egy hasmenéses-hányós megbetegedés rontotta volna el, elég ha meggyengül az immunrendszer. Vagy van egy hosszabban fennálló, esetleg egy hirtelen nagy stressz. Elég hozzá sajnos bármi, de nem vagy vele egyedül, ez népbetegségnek számít, de nagyon jól kezelhető, fel sem tűnik, hogy van, ha megfelelően van kezelve.

2023. márc. 9. 22:44
 48/94 A kérdező kommentje:

Controlocot ugye ne mindennap?

Gaviscon esetleg? A vény nélküliek miért nem jók? Nálam csak azért van Controloc, mert előtte írták fel, nem ez az orvos.

De a gyógyszert is meghatározott időben kell bevenni, szóval ha este kell, akkor ebéd előtt nem vehetem be.

2023. márc. 9. 22:56
 49/94 anonim ***** válasza:
100%

A vény nélküliek közül sem rossz minden, de ezeket minél inkább szeded annál jobban hozzászoksz. A Rennietől én pl hánytam, mert az epés refluxra semmit nem ért. Igazság szerint naponta kéne szedni az orvos által felírt gyógyszereket, mert így fejtik ki hosszabb távon hatásukat és regenerálódnia kell a nyálkahártyáknak, gyomornak. Aztán mikor letelt ez a pár hét, egy hónap esetleg, akkor már van annyi javulás, hogy érzed mikor kell szedned és mennyi ideig, akkor én már nem minden nap szedem, hanem pár napig, utána pár napig nem, vagy minden másnap, harmadnap csak. Így nem lesznek mellékhatások, mintha mindennap szednéd hónapokon át, azt nem ajánlatos. A Gaviscontól én a borsmenta miatt tartok, mert a mentás dolgok tönkrevágják a gyomrom, hiába pont arra való, amire amúgy jó lenne.

Mondjuk te még az elején vagy ennek az egésznek, én úgy időzítem a gyógyszert, amikor a legnagyobb szükségem van rá, de mivel váltott műszakban meg össze vissza dolgozom, nekem nincs olyan hogy este, mert van hogy reggel fekszem le. Így nincsenek azonos időpontok. A két bevétel között ne teljen el kevés idő, mindig legyen meg az egy nap (vagy amennyi írva van, hányszor kell szedni), és ha javul az állapotod, úgyis ki lehet tolni a kettő közt az időt. De ez tapasztalat meg majd a későbbiekben, egyelőre most úgy ahogy az orvos kéri. ( A tapasztalatok sokszor felülírják, mi a jó a saját szervezetünknek, hiszen mindenki egyéni, mindenkinek más és máskor a jó).

2023. márc. 9. 23:08
 50/94 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy hivatalosan még nem írt fel semmit, majdnem két hét múlva lesz kontroll a biopszia eredményével, majd akkor.
2023. márc. 9. 23:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!