Salvus víz: mennyit és mikor kell inni reflux esetén?
A címke szerint:
gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként.
Fogyasztható mennyiség: főétkezések előtt 1 dl (3 dl naponta)
---
De olvastam olyat is, hogy naponta összesen 1-1,5 dl háromfelé elosztva.
A napi 2x1 dl étkezések előtt 1 órával tűnik a legjobbnak, de nem akarom rosszul használni.
Gasztroenterológus írta fel a Salvus vizet, de azt sajnos ott nem kérdeztem meg, pontosan mennyit és mikor kell inni (tükrözés után nem voltam teljesen magamnál, de jövő héten rákérdezek, addig is ha valaki tudja, legyen szíves megírni)
Az én refluxom örökletes. A családban én szívtam meg a legjobban, az én tüneteim a legerősebbek. A gyomromban elvileg alapból is jóval több a savgőz, mint kéne, ezért mindig fel vagyok fújódva. A diétát én is próbálom tartani, de nálam ez speciális eset. Az én gyomrom teljesen véletlenszerű dolgoktól kiborul és ilyenkor ‘kellemes’ éjszakáim vannak (addig szoktam hányni amíg már sem gyomorsav sem epe nem marad a gyomromban, teljesen üres). A vicc része az, hogy tényleg bármitől, amitől se előtte se utána évekig nincs bajom. Salvus-vizet én is használtam sokáig, egészen egy ilyen fentebb említett akcióig. Éhgyomorra ittam egy picit, aztán hánytam egész nap.
Összefoglalva: lesz olyan, mikor belefér ez-az. De ne tartósan fogyaszd, mert egy súlyos reflux borzasztóan káros és fájdalmas.
Utólag hozzátenném, hogy mindez, mit leírtam, napi 2 vényes protonpumpa-gátló szedése alatt történt.
Sok szerencsét neked és mindenkinek aki ezzel küzd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!