Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Salvus víz: mennyit és mikor...

Salvus víz: mennyit és mikor kell inni reflux esetén?

Figyelt kérdés

A címke szerint:

gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként.

Fogyasztható mennyiség: főétkezések előtt 1 dl (3 dl naponta)

---

De olvastam olyat is, hogy naponta összesen 1-1,5 dl háromfelé elosztva.

A napi 2x1 dl étkezések előtt 1 órával tűnik a legjobbnak, de nem akarom rosszul használni.

Gasztroenterológus írta fel a Salvus vizet, de azt sajnos ott nem kérdeztem meg, pontosan mennyit és mikor kell inni (tükrözés után nem voltam teljesen magamnál, de jövő héten rákérdezek, addig is ha valaki tudja, legyen szíves megírni)

2023. márc. 4. 22:33
 61/94 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy változó állapot, hol jobb hol rosszabb, attól is függ mennyire vagy ideges. Gyomrodban lehet attól is az érzés, hogy nem bírod a gyógyszert, idegességtől vagy bármi mástól. Én nem terhelném ennyire magam pluszba még savlekötővel is. Ha a gyógyszer ellenére jön a savad (saváttörés), akkor más formájú gyógyszerre (is) szükséged lesz, (Quamatel), de azt csakis saváttörés esetén veheted be, ha a másik(PPI) nem használ éppen. Más a hatásmechanizmusa.
2023. márc. 13. 19:03
 62/94 A kérdező kommentje:
A saváttörést hogy lehet megállapítani?
2023. márc. 13. 19:19
 63/94 anonim ***** válasza:
100%
Azt te érzed. Hogy nem hat a PPI.
2023. márc. 13. 19:22
 64/94 A kérdező kommentje:
Mennyi idő után szokott elkezdeni hatni? Tehát amikor már érezhetően jobban leszek (ha valóban hat)?
2023. márc. 13. 19:38
 65/94 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte igen. Amikor már eltelt több idő, és nem szeded mondjuk pár napig, aztán érzed, hogy kell, akkor egy-két nap múlva már érzed hogy megint jó. Viszont ha így sem, vagy folyamatos szedés mellett is rossz, akkor mellé beveszel egy saváttörésre valót.
2023. márc. 13. 19:43
 66/94 A kérdező kommentje:
Nekem most 5 hétig kell szednem folyamatosan, mennyi idő múlva lehet majd érezni a hatást? 1 hét, 2 két?
2023. márc. 13. 19:51
 67/94 anonim ***** válasza:
100%
Egy hét után már érezhető
2023. márc. 13. 19:52
 68/94 A kérdező kommentje:
Gyomorgyulladás miatt is kell szedni, bár abszolút nem vagyok a gyógyszerek híve, de most muszáj, hogy a gyulladás is lemenjen. Remélem, utána egy jó darabig nem kell ilyeneket szednem. Nem is merem azt írni, hogy soha, de nyilván az lenne a legjobb.
2023. márc. 13. 21:24
 69/94 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szedem mindig, esetenként viszont jól jön ha van gyógyszer. Ez már önmagában egy megnyugtató érzés, hogy ha kell akkor ott van,bár persze nyilván a legjobb az lenne, ha nem kéne. De most úgy vagyok vele, hogy elfogadtam és amikor szükségét érzem, akkor beveszem. Reméljük hamar jobban leszel és utána más lesz a helyzet már, és talán kevésbé leszel lehangolva az állapot miatt.
2023. márc. 13. 21:54
 70/94 anonim válasza:
100%

Az én refluxom örökletes. A családban én szívtam meg a legjobban, az én tüneteim a legerősebbek. A gyomromban elvileg alapból is jóval több a savgőz, mint kéne, ezért mindig fel vagyok fújódva. A diétát én is próbálom tartani, de nálam ez speciális eset. Az én gyomrom teljesen véletlenszerű dolgoktól kiborul és ilyenkor ‘kellemes’ éjszakáim vannak (addig szoktam hányni amíg már sem gyomorsav sem epe nem marad a gyomromban, teljesen üres). A vicc része az, hogy tényleg bármitől, amitől se előtte se utána évekig nincs bajom. Salvus-vizet én is használtam sokáig, egészen egy ilyen fentebb említett akcióig. Éhgyomorra ittam egy picit, aztán hánytam egész nap.

Összefoglalva: lesz olyan, mikor belefér ez-az. De ne tartósan fogyaszd, mert egy súlyos reflux borzasztóan káros és fájdalmas.

Utólag hozzátenném, hogy mindez, mit leírtam, napi 2 vényes protonpumpa-gátló szedése alatt történt.

Sok szerencsét neked és mindenkinek aki ezzel küzd.

2023. márc. 14. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!