Salvus víz: mennyit és mikor kell inni reflux esetén?
A címke szerint:
gyomorégés, émelygés, hányinger, puffadás, teltségérzet és tompa gyomortáji nyomás esetén 1-2 dl. Savtúltengéses gyomorhurut, savtúltengéssel járó gyomorbetegségek és gyomorfekély gyógyítására étkezés előtt 1 órával 1 dl-t, naponta kétszer kortyonként.
Fogyasztható mennyiség: főétkezések előtt 1 dl (3 dl naponta)
---
De olvastam olyat is, hogy naponta összesen 1-1,5 dl háromfelé elosztva.
A napi 2x1 dl étkezések előtt 1 órával tűnik a legjobbnak, de nem akarom rosszul használni.
Gasztroenterológus írta fel a Salvus vizet, de azt sajnos ott nem kérdeztem meg, pontosan mennyit és mikor kell inni (tükrözés után nem voltam teljesen magamnál, de jövő héten rákérdezek, addig is ha valaki tudja, legyen szíves megírni)
Tudom, a következő kontrollig tartanom kell a diétát, és az orvos majd úgyis mond valamit. Kicsit félek, mi lesz később :( Annyira örülnék, ha elmúlna, de talán sosem fog teljesen :'( Az normális, hogy néha ráz a hideg? Bár lehet, hogy ez idegességtől (is) van. Éjszaka is felébredek, bár nem kimondottan gyomorégésre, de ilyen kellemetlen érzésem van, nem is tudom leírni.
Eddig ilyesmi nem volt, mindig végigaludtam az éjszakát.
UKKO reflux teát amúgy próbáltátok? Nagyon sokan dicsérik. Tudom, hogy a kiváltó okot az sem szünteti meg, de a tüneteket legalább természetes módon enyhíti.
Amúgy szerintetek gyógyszer (protonpumpagátló) nélkül magától is helyrejön a gyulladás a nyelőcsőben és a gyomorban normális időn belül? Ez mennyi idő alatt szokott megtörténni?
Ha tényleg az antibiotikom okozta mindezt, és nem volt előzménye, akkor helyrejöhetek? Ezt úgy értem, hogy olyan lesz, mint régen? Azaz ehetek nyugodtan bármit, persze azért nem ész nélkül (pl. fűszeres ételt továbbra sem fogok enni, de pl. a citrusféléket is imádom, de sajnos most nem lehet ), vagy pedig később bármikor fellángolhat újra a reflux, szóval vigyáznom kell mindig?
Fogalmam sincs, hogy miért jártam így meg :( az is lehet, hogy előbb-butóbb így is, úgy is kialakult volna?
Korábban sem zabáltam össze-vissza, alkoholt és kávét nem iszom, elég vékony is vagyok, fiatal is, szóval reménykedem benne, hogy ez csak időszakos, és visszaállhat minden. Ha így is lesz, persze azért óvatos leszek, sok szokást megtartok (sokszor keveset enni, lefekvés előtt már nem stb.)
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de még túl sokat nem tudok erről az állapotról, és teljesen tanácstalan vagyok.
#5, #23: közben látom, hogy írtál.
Ettől félek én is, hogy ez már így lesz mindig, de mégis van bennem remény. A nyelőcső záróizommal eddig nem volt bajom, és ha egy idő után helyrejön minden (kaptam probiotikumot, de magától is visszaáll a bélflóra idővel), azaz ismét nem fog kinyílni, ha nem kell, akkor elvileg a reflux is megszűnik, vagy ez nem ilyen egyszerű? Olvastam angol fórumokat, és ott is írnak hasonló esetekről, ahol a gasztroenterológus szerint a bélflóra helyreállítása után van esély a gyógyulásra. De persze nem biztos, és minden este más, de én nagyon el vagyok keseredve most :(
a #12-ben bemásoltam két linket, illetve egy videót is találtam:
https://www.youtube.com/watch?v=fxNznZLYuPU
Szóval talán van remény, vagy legalábbis szeretném azt hinni... én mindenesetre imádkozom, hogy mindannyian helyrejöjjünk! Mert elvileg nem lehetetlen, akármi is okozta a refluxot (hallani ilyenekről is).
Viszont lehet, hogy buta kérdés, de pl. citrusféléket vagy más tiltott élelmiszert még gyógyszer mellett sem szabad enni?
#27: még soha nem fogyókúráztam vagy diétáztam, ezért is nehéz most, de a krónikus köhögésem mintha már most csillapodna egy kicsit. Egy hete még nagyon köhögtem. Gondolom, ha ennék valami tiltottat (nem fogok), akkor ismét ugyanúgy köhögnék egy darabig.
Azon gondolkodtam, hogy ha most nem kellett volna antibiotikumot szednem, akkor mikor jött volna ki rajtam a reflux? Pár évet nyerhettem volna? Mert tényleg abszolút semmi bajom nem volt eddig, és bevallom, hogy rettentően bosszant az egész. Ha csak úgy magától alakult volna ki, akkor nem bosszantana annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!