Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok, ilyen esetben...

Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?

Figyelt kérdés

Ha van valaki, aki:

- gyorsabban tanul, mint a többiek

- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni

- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait

2016. szept. 2. 22:23
 81/99 A kérdező kommentje:

No, de térjünk vissza, mert erre kíváncsi vagyok. Mit tennél, ha ilyen csoportba kerülnél, és ennyi időt kellene ott töltened?

Lehetőségek:

a) Otthagyod a csoportot. - ez kilőve nálad

b) Megpróbálsz úgy tanulni/dolgozni, hogy nem kommunikálsz senkivel. - unatkozni fogsz, rosszul fogod érezni magad, ha szerencséd van, csak kicsit fognak szívatni

c) Megpróbálsz ismerkedni, és saját magadat adod, úgy viselkedsz, ahogy jónak tartod, olyan témákról beszélgetsz, ami érdekel stb. - kiröhögnek, szívatnak, mert más vagy, rosszul fogod érezni magad

d) Megpróbálsz ismerkedni, úgy, hogy próbálsz úgy viselkedni, ahogy ők, arról beszélni, amit ők. - rosszul fogod érezni magad, mert nem magadat adod plusz előbb-utóbb könnyen lehet, hogy olyan helyzetbe kerülsz, mikor meg kellene tenned valamit, amit helytelennek tartasz, de ha nem teszed, a csoport elkezd szívatni

e) ha van jobb ötleted, írd le

2016. szept. 4. 21:48
 82/99 anonim ***** válasza:

Persze hogy nem úgy viselkednek, mint a te hülyéid. Beb**szna. :D Bár biztos vannak ennyire infantilis emberek, akik felnőttkorukban is ebben lelik örömüket. De az nyilván nem normális állapot.

A postás példa csak egy volt. Az ember nap mint nap megoldandó problémákkal megy szembe, ezzel csak szemléltetni akartam, hogy a gyerekkori illetve fiatalkori közösségekben való együttélés az élet minden területén használható megküzdési mechanizmussal vértez fel. Főleg az érdekérvényesítés terén. Ha egy ilyen közeget sikerrel túlélsz, apám, semmi nem győz le utána.

Elhiszem, hogy rossz érzés, ha még a tanár se bír az ilyennel (mondjuk én az ilyeneket mindig becsicskítom, mert csak a feszkót keltik, de én kisebbeket tanítok), erre sajnos nincs válaszom.

(Privátban megírom, mit tanítok, mert már így is kezd frusztrálni, hogy ennyi mindent leírtam magamról.)

2016. szept. 4. 21:56
 83/99 anonim ***** válasza:

70%-os! Már napok óta több tucat féloldalas kommentben próbálsz valamit elmagyarázni! Talán azért nem tudod elmagyarázni, mert nincs értelme amit mondasz! Ha hülyék között növök fel, akkor csak flegma leszek a hülyékkel szemben. De én NEM akarok az lenni! Az a célom, hogy felismerjem, ha valaki barom, és nem akarom, hogy ha verik mellettem az osztálytársam, hogy fel se menjen a vérnyomásom, és le se szarjam az egészet. Szarjam le. Szerinted egyszerűbb, ha leszarnám. Miért is? Mert elméletileg úgy se érnék semmit vele, csak magamat idegesíteném fel. Ugye? Nem éri meg idegeskedni a hülyéknn... csak magamat cseszem föl vele.. közbeavatkozni meg úgy sem tudok. Ugye? Szerinted ez a helyzet. Szerintem meg jó, ha felcseszi az agyát azon, ha valaki szemét. Mert ha sok embernek cseszi majd föl az agyát, ha valaki szemét, akkor majd nem az 5% szemét idegroncs nyomorékhoz kell alkalmazkodnia a többségnek, hanem a többséghez alkalmazkodik az a néhány nyomorék. Nem érted? Nem érzed át?! Nem akkor teszünk jót magunkkal és mással, ha mi alkalmazkodunk, hanem ha fellépünk ellenük! Téged is jól megtanítottak arra a kommunizmusban, hogyan szarjuk le azt, hogyha akár az egész országot szétcseszik! Fogd föl, 70%-os, hogy neked ment, de nekem most már nem megy! És nem is akarok alkalmazkodni, csak mert ők gonoszabbak! Miért akarod rávenni a kérdezőt, hogy szenvedje végig az osztályát? Egy rohadt mondatban mond el, ne oldalakon keresztül! Mi van? Külföldre menekültek a gyerekeid, és az nyomja a lelked? Vagy mi van? Miért szenvedjen, ha NEM fogja azt érezni, amit te? Nem érted? Neked ment, de neki nem! Te jól elvoltál köztük, élvezted a társaságuk, de ő NEM! Nem akarok szemetek között élni, nem fogadom el, hogy vannak!! Ez a harag is szétcseszi az idegeim, de kevésbé, mintha elfogadom, hogy olyanok amilyenek! Érted? Nem akarok belenyugodni! Mert nem normális az, amit ők csinálnak, és amit te természetesnek gondolsz!

Tudod te, hogy miért nem tudtad eddig megértetni a kérdezővel, amit akarsz? Mert csak egy rohadt érzés az egész! Ami elmondhatatlan! Csak az a baj, hogy téves! Nem látom értelmét, hogy tönkremenjen az életem a hülyék között, csak azért, mert utána úgyis hülyék közé kerülök! EGY rohadt mondatban mond el, hogy mi az a fő ok, amiért jobb ha marad és szenved. Nem kell meséket mondani. Mert ha az az egy ok nem illik a kérdezőre, mert más a személyisége, akkor hiába mondod, hogy szenvedjen, mert ő AKKOR SEM fog megváltozni! Valaki akkor dolgozik jobban, ha szidják mint az állat! Valaki meg ha szidják, nem tud dolgozni, és elmegy minden munkakedve! Valaki akkor tud teljesíteni versenyeken, ha szurkolnak neki! Valakinek meg minden ereje lemegy, és nem tud úgy teljesíteni, ha szurkolnak neki! Ha hiszed, ha nem, van ilyen. Én pl. fele olyan jól sem teljesítek, ha szurkolnak nekem. Te, kedves 70%-os, meg 110%-ot adsz bele! Tudod miért? Mrrt NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!!!! Te kibírtad, és erősebb lettél a hülyék között, a kérdező meg csak tönkremenne, és a sok b*@*sztatástól mnden önbizalma elmenne! Érted? Ami rád vonatkozott, az nem vonatkozik rád!

2016. szept. 4. 22:02
 84/99 anonim ***** válasza:
Én a b-t választottam annak idején. :) Bár én sosem unatkoztam, én még önmagam számára is rendkívül szórakoztató vagyok, nemhogy másoknak. :D
2016. szept. 4. 22:03
 85/99 anonim ***** válasza:

"Az ember nap mint nap megoldandó problémákkal megy szembe, ezzel csak szemléltetni akartam, hogy a gyerekkori illetve fiatalkori közösségekben való együttélés az élet minden területén használható megküzdési mechanizmussal vértez fel."

Ez nem igaz! Ez NEM IGAZ!! Szerinted a legtöbb csöndes, félénk felnőtt azért lett félénk, mert rendes emberek között tanult, vagy mert szétcseszték az iskolás éveit? Fogd már föl, hogy ha valakit bántanak, akkor az egy antiszoc embert kerülő idegbeteg alak lesz, aki rettegni fog társaságban! Ugyan ez nem igaz arra, aki nem bántottak! Fogd már föl! Rossz oldalt pártolsz! Épp ezért, aki csesztetve lesz, mert csendes, az még csendesebb lesz! nem úgy kell rávenni a társalgásra, hogy szemét módon beszólunk neki, vagy arcba verjük, vagy csúfoljuk! Eljátszanám azt veled, amit az osztálytársai a kérdezővel, lerína a savanyú pofádról, hogy mit érzel! ha meg próbálnál röhögni, akkor meg "néz máá' röhög, de csicska!" Biztos olyan jót tenne veled! Egy életre elmenne a kedved az emberektől!

2016. szept. 4. 22:14
 86/99 anonim ***** válasza:

Igazad van. Kidobom a diplomámat. Szarni arra az évtizedre, amit a gyermeklélektan tanulmányozásával töltöttem. Úgyis jön egy barom, aki jobban tudja.

Sajnálom, Kérdező, nem akartam rabolni az idődet. Próbáld meg a magántanulói státuszt, ha neked úgy tetszik. Ne pocsékold tovább az energiádat a fässágaimra.

2016. szept. 4. 22:20
 87/99 A kérdező kommentje:

# 84: Én is a b-t. De igaza van a 85-ösnek, lehet hogy van aki könnyen viseli, hogy ilyen emberekkel van körülvéve, de olyan is van, aki még jobban szorongani fog ettől. Úgyhogy nem kellene olyasmiket írnod, hogy "nem baj, megerősödsz tőle", mert bár ez is lehetséges, az ellenkezője is. És ugyanígy mondhatnád egy gyereknek is, akit vernek a szülei, hogy nem baj fiam, majd megerősödsz tőle. Csak mi van, ha épp nem megerősödik tőle, hanem maradandó sebeket okoz neki?

Amúgy engem nem szívatnak annyira durván, hogy óriási b

lelki sebeim legyenek tőle, a hülyék véleményét lesz.rom, 1-2 osztálytársammal még jóban is vagyok (nem barát, inkább csak haver). Viszont arra elég a bunkó társaim viselkedése (nemcsak az, ahogy velem, hanem ahogy általában viselkednek), hogy ne érezzem jól magam a társaságban.

2016. szept. 4. 22:26
 88/99 A kérdező kommentje:

# 86: Most miért kell így megsértődni? Én s..gfej vagyok, ha megsértődök a babámon, akkor te mi vagy, ha megsértődsz azon, mert nem értenek veled egyet? :D Leszarom, hogy fiatalabb vagyok, de most te vagy gyerekes. :)

Én is megsértődhetnék, mert nem értek veled egyet, de te mégis leírod a véleményed, de nem teszem, mert érteni vélem, hogy mit akarsz mondani, hiába más a véleményem.

Értem, hogy mit akarsz a szocializációval is, csak nem értek egyet azzal, hogy egy ilyen osztály annyit javít a szociális képességeimen, hogy megéri érte évekig rosszul érezni magam benne. De próbálhatsz meggyőzni, az is lehet, hogy valamennyire sikerülni fog.

Amúgy a szocializáción kívül tudsz más érvet is a magántanulóság ellen?

2016. szept. 4. 22:33
 89/99 A kérdező kommentje:
* azon, hogy
2016. szept. 4. 22:34
 90/99 A kérdező kommentje:
Amúgy azzal egyetértesz vagy nem, hogy nemcsak jó hatásai lehetnek (megerősödés) egy ilyen osztálynak, hanem rossz is? Én pl. ismerek egy olyan embert, aki már befejezte az iskolát, és még mindig szorong, állítása szerint pedig a szorongásának oka (vagy legalább részben az oka) az ilyen bunkó osztálytársai voltak.
2016. szept. 4. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!