Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Mit gondoltok, ilyen esetben...

Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?

Figyelt kérdés

Ha van valaki, aki:

- gyorsabban tanul, mint a többiek

- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni

- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait

2016. szept. 2. 22:23
 41/99 anonim ***** válasza:

Te azt se tudod, mit jelent a realista világnézet, pedig aztán beállítod itt magad, mint egy mindenttudó, de te is csak a gyk egyik Mekk Eleke vagy.

Akkor segítek neked mi is az a realizmus: Olyan ember, aki a dolgokat úgy tudja elfogadni, ahogy az a valóságban is van és nem táplál hozzá illúziókat.

2016. szept. 4. 12:17
 42/99 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, mihamarabb jelentkezz át egy másik iskolába, lehetőleg olyanba, ami arról híres, hogy szigorú. Ha az osztályod tele van gonosz hülyegyerekekkel, akkor egyszerűen hagyd ott őket! Annyi tanulsága van az egésznek, hogy ha majd lesz gyereked, akkor te majd azt jobban taníttatod, jobban foglalkozol vele, hogy jobb középiskolába/gimnáziumba kerülhessen.
2016. szept. 4. 13:38
 43/99 anonim ***** válasza:

Igazság szerint kicsit már kezdesz fárasztani az értetlenkedéseddel, de hogy lásd, mennyire partnernek tekintelek, megpróbálom másképp elmagyarázni.

Én csak kétféle embercsoportot nézek le: az egyik az a fajta ostoba ember, aki nem hajlandó a fejlődése, a másik meg a kirekesztő, rasszista, antiszemita majom. Ha te ezek közül egyikbe se tartozol, akkor következésképpen nem nézlek le a gondolataid miatt (az életkorod miatt főleg nem, ez a te fixációd, bár jó lenne, ha kikattanna végre, mert kezd untatni a dolog). Az, hogy nálad érettebb, tapasztaltabb vagyok, ez tény. Mert sok embert ismerek, sok emberrel találkoztam, beszélgettem már, sokakkal dolgoztam együtt, volt időm megismerni másokat, meg a világot működtető reflexeket, reakciókat. Azért írok neked ilyen axiómaszerűen. Mert vannak törvényszerűségek, amiket én már megtanultam, te meg még nem. Hogy az én szavaimat te nem fogadod el, az a te dolgod, én nem kezdek vele semmit. Ez nem fölényeskedés, egyszerűen megengedhetem magamnak, hogy kioktassalak, mert megtehetem. Mert a személyiségem is fejlettebb, mint a tiéd, és van hozzád képest minimum 12 év korelőnyöm, amit te egyetlen idegen szavak gyűjteményéből kiolvasott szókapcsolattal se fogsz itt 15 óra alatt pótolni. Nagyon nem mellesleg véletlenül pont betaláltál, mert eléggé szakmámba vágsz.

Hogy kit nézel le, a kortársaidat, a szomszédot, a nagyanyádat, az is a te dolgod. Nekem nem oszt, nem szoroz. Főleg hogy én már réges-rég túl vagyok ezen a szakaszon az életemben. Azért nem szerencsés lenézni másokat, mert mire elérsz egy bölcsességi szintet, addigra rájössz majd, hogy az emberek között valójában nincs különbség. Teljesen egyformák vagyunk, ugyanazok a motivációink, csak a körülményeink mások. És mindenki ahhoz mérten próbálja meg az életét a lehető legjobban vagy legelviselhetőbben csinálni. Hogy az osztálytársaid kis fässzopó köcsögök, annak nyilván oka van. Lehet köpködni rájuk, meg meg lehet próbálni megérteni őket, és annak megfelelően kezelni a helyzetet. Persze azt is lehet mondani, hogy de hát ők se értenek meg téged, de én például egy magadfajta gyerektől elvárom, hogy lásson egy ügy mélyebb rétegébe, és ne intézzen el mindent annyival, hogy "ó hát van két ecsetfejű majom osztálytársam, a többiek meg csordában követik őket, ez nem szimpi, megpattanok, magántanuló leszek". Hát ez így hogy? Arról nem is beszélve, hogy ki a fäszom vagy te, hogy eldöntöd, mi a jó, és mi a rossz? Ezek nem ilyen egyetemesen eldöntött dolgok, pont a te szemléleted az ideologizálás netovábbja. Pont az általad emlegetett diktátorok élték így az életüket, mint te, hogy ők eldöntötték, mi a jó. Pedig dolgok egyszerűen csak történnek. És ha azzal töltöd az idődet, hogy mindenre ráteszel egy ilyen minőségi címkét, bazi gyorsan kiégsz majd az életben.

És hogy miért lenne kár érted? Mert egy rendkívül értelmes fiatalnak tűnsz, aki nyilvánvalóan szeret tanulni és művelődni. De ha a személyiségedet nem fejleszted, hanem megmaradsz egy ilyen egoista zónában, csak szétforgácsolódik az intellektusod. Kizárólag akkor viszed majd valamire, ha mások felé is odafordulsz majd, és elengeded ezt a ki jobb a másiknál hülyeséget. Ez csak ilyen felszínkapargatás. Mert amit te jelenleg fel tudsz mutatni tudati szinten, rajtad kívül tudj még a kortársaid legalább 70%-a. Hogy kiből lesz igazán gondolkodó felnőtt, az a személyiségfejlődésen múlik.

2016. szept. 4. 13:50
 44/99 anonim ***** válasza:

"Mert azt gondolod, hogy a te értékrended különb, mint másé."

De hát tényleg különb. Nem tartja természetesnek mások bántását, nem viselkedik elmebeteg módjára, a fogalmazása különb, mint sok felnőtté, jó tanuló, kimagaslik az osztálytársai közül.

"Mert azt hiszed, hogy a beilleszkedés arról szól, hogy mások viselkedésmódját vesszük fel napi szinten."

Nem. Az osztálytársai hiszik ezt, és a sok lelki és elmesérült, aki szerint mindenki antiszoc, aki nem úgy viselkedik, mint a gonoszkodó idióták, akik tönkreteszik az osztálytársaik és tanáraik életét.

"Mert fogalmad sincs arról, valójában mi is az alkalmazkodás."

Aki alkalmazkodik egy tényezőhöz, az nem biztos, hogy más tényezőkkel szemben ellenállóbb lesz! Pl. az az állat, aki páncélos lesz, az majd lassabban fut! Az az ember, aki alkalmazkodik a hülyékhez, az kevesebbet fog tudni tanulni, kevesebbet lesz rendes másokkal! Hiába tetszik neki egy film, nem azt fogja nézni, hanem azt, amit a többiek, és nem mehet el moziba, hanem mondjuk a kocsmában kell söröznie!

2016. szept. 4. 13:51
 45/99 anonim ***** válasza:

"Nem tartja természetesnek mások bántását, nem viselkedik elmebeteg módjára, a fogalmazása különb, mint sok felnőtté, jó tanuló, kimagaslik az osztálytársai közül. "

És egy ember ennyiből áll? Életemet így kezdem, és soha nem fejlődöm sehová? Vannak, akik jófejnek születnek, vannak, akik pondrónak, és soha semmi változás?

Ajj.. És a Föld is lapos, ugyebár.

2016. szept. 4. 14:09
 46/99 A kérdező kommentje:

# 41: És szerinted az nem táplál semmiféle illúziókat, aki szerint Sztálin ugyanolyan ember, mint akárki más, nem rosszabb semmivel?

# 42: Nincs más iskola a környéken, ami jobbnak tűnik ennél.

# 43: "az életkorod miatt főleg nem"

Örülök, hogy nem nézel le emiatt, de akkor kérlek, az írásodból is érződjön ez, és ne utalj szinte minden hozzászólásodban arra, hogy fiatalabb vagyok nálad.

Ha már szóba jöttek az axiómák, az is valami olyasmi, hogy zsidókat megölni csak azért mert zsidók, munkatáborokba vinni a "rendszer ellenségeit", kiközösíteni egy embert rossz. Nem tudod bebizonyítani, hogy az most rossz, mert x+y az z, de ha van egy kis eszed és humánumod (és szerintem neked van), akkor elfogadod. Te is írtad, hogy nem szereted a rasszistákat. Tehát a rasszizmust egy rossz dolognak tartod, Hitlert pedig rossz értékrendű embernek, nem? De akkor miért gond az, ha én valakiket rossznak tartok, egyéb dolog miatt is, nem csak a rasszizmusért? És miért gond, hogy nem akarok velük ennyi időt tölteni? Gondolom, te se szeretnél rasszista antiszemitákkal tölteni napi 6-8 órát, és próbálnál menekülni egy helyről, ahol ezt kellene tenned.

"megengedhetem magamnak, hogy kioktassalak, mert megtehetem"

Neeem, ez egyáltalán nem fölényeskedés, és nem érződik belőle, hogy többnek/jobbnak/okosabbnak képzeled magad nálam.

"Azért nem szerencsés lenézni másokat, mert mire elérsz egy bölcsességi szintet, addigra rájössz majd, hogy az emberek között valójában nincs különbség. Teljesen egyformák vagyunk, ugyanazok a motivációink, csak a körülményeink mások."

Értem, hogy nagyon sokat számítanak a körülmények, egyet is értek vele, de azzal nem, hogy kizárólag azok.

"Hogy az osztálytársaid kis fässzopó köcsögök, annak nyilván oka van. Lehet köpködni rájuk, meg meg lehet próbálni megérteni őket, és annak megfelelően kezelni a helyzetet. Persze azt is lehet mondani, hogy de hát ők se értenek meg téged, de én például egy magadfajta gyerektől elvárom, hogy lásson egy ügy mélyebb rétegébe, és ne intézzen el mindent annyival, hogy "ó hát van két ecsetfejű majom osztálytársam, a többiek meg csordában követik őket, ez nem szimpi, megpattanok, magántanuló leszek". Hát ez így hogy? Arról nem is beszélve, hogy ki a fäszom vagy te, hogy eldöntöd, mi a jó, és mi a rossz?"

Írtad, hogy lenézed a rasszistákat. Ennyi erővel te ki a fäszom vagy, hogy lenézed őket, mert szerinted a rasszizmus rossz? Honnan veszed, hogy rossz? Ki vagy te, hogy lenézhesd őket a rasszizmusuk miatt? Egyszer azt írod, hogy nem szerencsés dolog lenézni senkit, máskor meg azt, hogy lenézed a rasszistákat. Akkor a rasszistákat le lehet nézni, de másokat nem? Miért kell egy rasszistát lenézni, de szemét, kiközösítő, gyengébbeket szívató bandát már miért nem szerencsés?

"Pont az általad emlegetett diktátorok élték így az életüket, mint te, hogy ők eldöntötték, mi a jó."

Hitler igen, Sztálin viszont nem, ő nem gyártott ideológiát (vagyis igen, de nem saját maga számára, csak a népnek), csak felkelt reggel, úgy érezte, hogy most jó lenne pár ezer embert megölni, és megtette. Szerinted nem kellene eldönteni, hogy mi a jó? De akkor ösztönlényként élnénk, nem?

"Kizárólag akkor viszed majd valamire, ha mások felé is odafordulsz majd, és elengeded ezt a ki jobb a másiknál hülyeséget."

Írtam már, hogy sok embert tisztelek, követendő példának tartok, tanulok tőlük nem azért mert muszáj, hanem mert szeretnék. Úgyhogy ez a "csak magammal törődök" dolog egyszerűen nem igaz. Viszont hadd válogathassam már meg, hogy ki az, akihez odafordulok, felnézek rá, és ki az, akit inkább kerülök, mert nem szimpatikus, ahogy viselkedik.

"Mert amit te jelenleg fel tudsz mutatni tudati szinten, rajtad kívül tudj még a kortársaid legalább 70%-a."

Ha már te mindig azzal jössz, hogy kioktathatsz, mert idősebb vagy, akkor én is megteszem most azért, mert benne vagyok ebben a közegben, így valószínűleg jobban ismerem a kortársaimat, többet ismerek közülük. A 90%-ukat egyszerűen nem érdeklik az ilyen témák, és nincsenek ilyen tudati szinten. (Lehet egoistázni, de én így látom.)

Ja, és amúgy elég toleránsnak tartom magamat, nem nézek le és nem tartok rossznak senkit mert kövér vagy sovány, azért se, ha ecsethajú, azért se, ha 2 kg smink van rajta, azért se, ha nincs egyáltalán. Csakis viselkedés és értékrend (vagy annak hiánya) alapján nézek le valakit, de ezt te is megteszed - rasszizmus.

2016. szept. 4. 14:52
 47/99 anonim ***** válasza:

Szakadjál már el ettől a jó-rossz marhaságtól, kérlek, mert kiugrom az ablakon tőled. :)

Tovább nem érdekel a témád, mert még be vagy szűkülve a saját világodba, egy dolgot tartok fontosnak: az az ember, aki olyasmi miatt különböztet meg másokat, ami a másik akaratán kívül esik (értsd: cigánynak, négernek, zsidónak stb. született), és ezért elkülönítené, ne adj' Isten, elpusztítaná őket, számomra megvetendő. Elég mélyen érintett vagyok a témában, mindennap találkozom rasszizmussal, megkülönböztetéssel, és még nem láttam annyira gusztustalan dolgot, mint mikor valaki azért tartja magát többnek másoknál, mert európai fehér embernek született. Egyszerűen felfoghatatlan számomra ez a fajta önteltség, és az, hogy emberek erre hivatkozva képesek másokat akár meg is ölni. Ezért nézem le a kirekesztő embereket (mondjuk összefügg az ostobasággal, ez tény), nem azért, mert én annyira jó embernek tartom magam. Vagy többnek, okosabbnak, szebbnek, aranyosabbnak, kedvesebbnek (bár ezek után nehezen hinnéd el, hogy kedves vagyok :D).

2016. szept. 4. 15:08
 48/99 anonim ***** válasza:
Ja, még valami: nem azért oktatlak ki, mert idősebb vagyok (találkoztam már nálam sokkal idősebbekkel, akik közel sem látták az életet olyan pontosan, mint én), hanem mert én látok olyan összefüggéseket a világban, amiket te még nem. Mondjuk az is tény, hogy ezeket én már a te korodban is láttam.. Hát reméljük, majd azért te is.. Idővel.
2016. szept. 4. 15:10
 49/99 A kérdező kommentje:
# 47: És azok az emberek, akik megkülönböztetnek, kiközösítenek, piszkálnak valakit, azért mert az a valaki félénkebb, nem sok barátja van, ezért könnyű őt szívatni és kissé fura, más témák érdeklik, mint az átlag embert? Ezek a kiközösítő emberek nem olyanok mint a rasszisták? Őket nem lehet ugyanúgy lenézni, mint a rasszistákat? Mert ha de, akkor te is megértheted, hogy miért nézem le a kortársaim nagy részét. Ha viszont nem, akkor mondd már meg, hogy ez miért nem olyan rossz, mint a rasszizmus?
2016. szept. 4. 15:14
 50/99 A kérdező kommentje:

"mennyire partnernek tekintelek"

"megengedhetem magamnak, hogy kioktassalak, mert megtehetem"

Amúgy ez a kettő hogy fért meg egy hozzászólásban? Nekem kicsit úgy tűnik, mintha ellentmondanának egymásnak.

2016. szept. 4. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!