Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?
Ha van valaki, aki:
- gyorsabban tanul, mint a többiek
- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni
- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait
Le se tudod, majd tenni az érettségit magántanulóként, nem ugyanaz ott lenni az órán és az interneten böngészni az anyag után, vagy esetleg csak a könyvből tanulni.
1001 alkamad lesz, hogy kezelned kell az ásidióta embereket. Nem tudom, hogy szakközépbe jársz, vagy gimibe, de a szakmai gyakorlatot, kb 160 óra teljesítened KELL, ha tetszik, ha nem.
Ha megpróbálnád is az ofővel vagy igazgatóval megbeszélni ezt, elmondom röhögve elküldenének melegebb éghajlatra, az nem egy komoly indok, hogy szerinted hülyék a többiek. Ez van, az életben számtalan alkamad lesz/van, hogy meg kell csinálni az adott dolgot, ha tetszik, ha nem.
De próbálkozni lehet.
# 21: Kérlek, ne nevezz babámnak, tudod, olyan gyerekes, mikor valaki így próbálja a másikat lealacsonyítani!
Biztos lesz életem során is olyan helyzet, hogy olyan emberekkel kell együtt legyek bizonyos ideig, akiket nagyon nem kedvelek. De nem hetente 5 nap, 6-8 órát, vagy ha igen, akkor nem olyan emberekkel, akiket ennyire megvetendőnek tartok. (A jelenlegi osztálytársaimmal nem az a baj, hogy nincs közös témám - ezt még elviselném -, hanem hogy van 2 hülyegyerek, aki nagyon antipatikusan viselkedik, a többiek pedig követik őket.)
# 22: A tanároknak azt mondanám, hogy gyorsabban tudnék otthon tanulni, ami igaz is, ez az érv is a magántanulóság mellett szól. Az iskolában gyakran van, hogy nem magyarázzák el rendesen az anyagot (ha ugyanaz idő alatt a könyvből elolvasnám, jobban megérteném) és még gyakrabban, hogy a leglassabban tanuló diákhoz igazítják a tempót, ami miatt gyakran unatkozom az órákon. Otthon hamar megtanulnám, amit kell, aztán tudnék mással foglalkozni, például tanulni olyan dolgokat, ami nincs a tantervben, akár nincs is olyan tantárgyunk, ami azzal foglalkozna, de engem érdekel.
Nem kell ezt annyira túlfeszülni, a gyerekeket néha babának hívom, te meg gyerek vagy.
Hidd el, lesz még olyan, hogy heti 5 nap 8 órában olyannal leszel összezárva, akit annyira nem érdemesítesz, hogy leköpd, de nekem annyira mindegy, nyilván te tudod jobban.
"Nem kell ezt annyira túlfeszülni, a gyerekeket néha babának hívom, te meg gyerek vagy."
Inkább ez a gyerekes, amit te csinálsz, úgyhogy megkérlek, hogy hagyd abba a "babám", "gyerek vagy" és hasonló lekezelő megjegyzéseket. Én úgy tartom helyesnek, hogy ha nálam fiatalabbakkal is beszélek, és olyat mondanak, amivel nem értek egyet, megpróbálom egyenlő félként kezelni őket, elmondom az érveimet, és nem kezdek el lekicsinylően beszólogatni. Ha erre hajlandó vagy, folytathatjuk a diskurzust, ha nem, inkább hagyjuk abba.
Persze, biztos lesz olyan időszak, mikor össze leszek zárva hülyékkel. De nem 9 hónapon keresztül, szinte minden nap több óráig, vagy nem ennyire gerinctelen emberekkel. Nem tervezek olyan helyen dolgozni, és valószínűleg nem is fogok, ahol ilyen a helyzet.
Nézd, legfeljebb középiskolás lehetsz, ennélfogva gyerek vagy, ez már abból is látszik, hogy megsértődsz ezen. Ezzel nincs is baj, ez nálatok életkori sajátosság. A baj inkább azzal van, hogy elhiszed magadról, érettebb vagy a többieknél, mert ismered a diskurzus szó jelentését, viszont egy anonim oldalon vergődsz, amiért valaki gyereknek nevez. Bár ez is inkább a te bajod, nem az enyém.
Akkor teszek egy utolsó próbát: hogy te milyen helyen és munkakörben szándékozol dolgozni felnőttkorodban, az a te dolgod. Hogy mi fog ebből megvalósulni, abba a rendszer is bele fog szólni. Ha engem kérdezel, eszedbe ne jusson magántanulónak lenni, mert már így is rettentő antipatikus vagy, pedig még csak egy nyomorult kérdést tettél fel tök ismeretlen embereknek. Milyen iszonyúan elviselhetetlen lehetsz a mindennapokban? Ezen muszáj dolgoznod, mert SEHOVÁ nem fogsz tudni beilleszkedni, nemhogy egy iskolai osztályba.
Vagyis: ne zárd el magad a külvilágtól, különben még arrogánsabb s**gfej leszel, mint amilyen most vagy, és egész életedben úgy fogsz közlekedni, mint akinek karót dugtak a s**gébe. Nem jó irány.
Na örülök, hogy segíthettem.
#22 vagyok (csak hogy ne legyen megint személyeskedés)
Nekem egyre inkább tűnsz egy felfuvalkodott kamasznak, minthogy egy intelligens lány. Nagyot néztem, amikor azt írtad, hogy 2, azaz KETTŐ darab ember miatt akarsz magántanuló lenni. Nálunk többmint ÖT ilyen diák van az osztályunkban, akik úgy igazi ribizlik a legjavából. Piszkáltak is év elején, amiért kilógok a sorból szerintük, lett is belőle facebookon osztálycsoportban megszégyenítés (a részemre, illetve nem hagytam magam, ez volt hetekig), meguntam, szépen elvittem a suli rendőrhöz, azóta kuss van! Figyu, a leírtak alapján veled még nem is csípkelődtek. Pedig mi lenne, ha az lenne, kiugranál a tizedikről?! Csak azért, mert barmok?
Szerintem te is érted, hogy nem azzal van a baj, hogy megállapítottad, hogy gyerek vagyok - bár nem tudom, miért fontos vagy sem, nem attól lesz valakinek igaza, hogy gyerek vagy felnőtt -, ha úgy vesszük, hogy 18 év alatti, akkor igazad van, hanem az a gond, hogy milyen kontextusban használtad (ezt a szót is ismerem, használom is, mekkora sznob vagyok már, ugye?). Számomra úgy tűnik - javíts ki, ha tévedek -, hogy a "babám"-ozást lekezelő, lenéző, gúnyos, arrogáns megjegyzésnek szántad. (De persze, én vagyok arrogáns s**gfej, nem te, aki ilyen arrogánsan beszól.) Az tényleg sértődékenység, ha zavar, hogy egy számomra ismeretlen ember ilyen megjegyzéseket tesz? Téged nem zavar? Amúgy lehet, hogy nem, de elég sok embert - köztük amúgy felnőtteket is - igen.
Számodra antipatikus vagyok, oké, elfogadom, számomra meg te vagy az, és nem gondolom, hogy bármi olyat írtam, amit nem kellett volna. Amúgy konkrétan mi is az, amiből azt a következtetést vontad le, hogy arrogáns s**gfej vagyok?
# 28: Egyrészt honnan gondolod, hogy lány vagyok?
Másrészt milyen kettő? Azt mondtam, hogy kettő alap hülye (nem mondom, hogy pszichopata, mert nem biztos, hogy az, de valami olyasmi) van, de a többiek is úgy viselkednek, mint ez a kettő, nyalják a s**güket. Ha az a 2 ember azt mondaná, hogy raboljunk ki egy bankot, legalább 10 - ha félve is -, de menne utána, hogy ő is vagány legyen.
Harmadrészt pedig honnan gondolod, hogy engem nem piszkálnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!