Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?
Ha van valaki, aki:
- gyorsabban tanul, mint a többiek
- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni
- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait
Én viszont bocsánatot szeretnék kérni tőled, mert olyan durva hangnemben írtam neked. Nem akartalak megbántani. Biztos vagyok benne, hogy téged sem az bánt, amit írtam, hanem az, ahogy írtam. Én még mindig egyet értek azzal, amit mondtam. De ettől függetlenül bocsánatot kérek tőled. Ne dobd el a diplomád (bár biztos nem is komolyan gondoltad), hanem majd holnap olvasd át újra azt, amit írtam. És ha valami olyasmire jössz rá másodszorra, mait eddig nem tudtál, akkor már volt értelem annak, amit írtam. Persze, te ezeket nem tudhattad. Hogyha is tudhattad volna. Amíg te ezeket nem éled át, addig persze, hogy nem hiszed el. Neked segített, ah szemétkedtek veled. Te ezt tapasztaltad, és azt hitted, hogy ez mindenkire vonatkozik. Nem volt olyan személy, aki oda jött volna hozzád, hogy megmondja, hogy ez nem csak így van. De fogadd el, hogy igazad van. És ha a diplomamunkádban, vagy akármilyen munkádban azt állítod, hogy nem baj, ha kicsit kegyetlenkednek a másikkal, és bizony bizony, csak tűre tűrje, mert így lesz erőseb, akkor tényleg dobd is ki, mert ez hülyeség. A kegyetlenkedésnél jobban semmi sem teszi tönkre a másik életét. Éveket rabol el a másiktól, ráadásul vagy hülye lesz belőle, és beáll a sorba, akár akaratlanul, vagy szintén hülye lesz, de olyan, mint én. Fogadd el ezt. Nyisd ki a szemed végre! Vedd már észre, hogy amit hiszel, az a gyakorlatban nem valósul meg! Nálad talán megvalósult, de a többségnél nem!
"Én pl. ismerek egy olyan embert, aki már befejezte az iskolát, és még mindig szorong, állítása szerint pedig a szorongásának oka (vagy legalább részben az oka) az ilyen bunkó osztálytársai voltak."
Nahát, én csak ilyeneket ismerek!
# 95,96:
Ha más nem, egy valami tartson vissza attól, hogy te is másnak árts, esetleg megölj valakit: Ha te is ezt teszed, olyan leszel, mint akik szívattak téged. Gondolom, nem szeretnél olyan lenni.
Nem ismerlek, ezért nem tudom, hogy tényleg az osztálytársaid miatt lettél-e ilyen. Lehet, hogy így volt. Az viszont biztos, hogy vannak olyan esetek, mikor ez történik. Olyan is volt már, hogy valaki tényleg annyira bekattant ettől, hogy kinyírt néhány embert, bár ez ritka. Sokan "csak" szorongóvá válnak. Szóval 70%-os, én értem, hogy jó hatásai is lehetnek egy ilyen osztálynak (szocializáció, megerősödik valaki), de ne felejts el arról is beszélni, hogy rengeteg emberre meg rossz hatással van.
Hanyadikos vagy?
Tudnál magántanulóként osztályt ugrani és hamarabb felvételizni a következő iskolába?
Akkor van értelme!
"És egy ember ennyiből áll? Életemet így kezdem, és soha nem fejlődöm sehová?"
Így van! Változni változik a legtöbb ember, de lényegi különbség nincs! Egyszer ez az értékrendje, egyszer az, de aki rosszindulatú, az max akkor tudja elhagyni a szokását, ha rájön és megtapasztalja azt, hogy ő mit is csinál másokkal. Különben 45 évesen is ugyanolyan lesz, mint 14 évesen, talán más értékrenddel, de a magatartása nem változik.
"Vannak, akik jófejnek születnek, vannak, akik pondrónak, és soha semmi változás?"
Nem így van. De ha a gyereknek azt tanítják, hogy alkalmazkodjon, és ne érdekelje, hogy mihez alkalmazkodik, akkor képes ahhoz is örömmel alkalmazkodni, akik aztán lemészárolják a családját. Utána meg megbántja, és ráfogja, hogy "ez csak alkalmazkodás". Aztán meg közben hatalmas kétszínűség. Ne keverd össze a kettőt. Az a baj, hogy összekevered a kétszínűséget az alkalmazkodással. Az alkalmazkodás egy hosszú folyamat, a kétszínűség meg az, hogy mindenkivel úgy viselkedsz, ahogy elvárja. Valaki mellett rendes vagy, és tudsz normálisan viselkedni, valaki mellett meg meghülyülsz, és gonoszkodsz. Ez nem alkalmazkodás, ez kétszínűség. ha alkalmazkodnál, akkor nem kéne változtatnod a viselkedésed folyamatosan. Az alkalmazkodik, aki úgy képes megmaradni a tőle különböző személyiségű emberek között, hogy az övé nem változik a magatartása, és nem lesz kétszínű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!