Mit gondoltok, ilyen esetben jó ötlet magántanulónak menni?
Ha van valaki, aki:
- gyorsabban tanul, mint a többiek
- egyedül, könyvekből, internetről is tud tanulni
- nem igazán kedveli a kortársai nagy részét, ezzel együtt az osztálytársait
" "Az embereket nem a tettük határozza meg"
Ekkora hülyeséget! De, a tetteik is meghatározzák őket. Nemcsak azok, de azok is."
UUh, b@$zki.. te nagyon csőlátású vagy... Na hagylak is a fenébe!
De AMÚGY elfelejtetted kimásolni a mondandóm további részét..
Lesz@rom, most már annyira felidegesítettél, hogy leírom neked a példáimat.
Ha egy szellemileg visszamaradott kisgyereket-, de lehet az akár fenőtt is- ott hagynak egyedül az egyik szobában és a kíváncsi természete ráviszi arra, hogy neki meg kell néznie a tárgyakat, ami körülötte vannak, és a kezébe akad egy gyufásdoboz, vagy egy öngyújtóbés végül addig babrál vele, ameddig felgyújtja a házat, akkor te elítélnéd mindenféle világsenkijének? Mert az alanyunk nem tehet róla, hogy ilyen és ilyet tett, hiszen nem olyan, mint egy átlag ember... Jó oka volt rá, nem "világsenkije".
Vagy vegyünk egy épp tanulóvezetőt, aki frissen vizsgázott. Kimegy egy forgalmas útszakaszra és egyszerűen annyira friss a tapasztalat, hogy leblokkol az úton és karambolozik. Elítéled világsenkijének? Jó oka volt, hogy ez történt, és a friss tapasztalai miatt történt, nem azért, mert "világsenkije".
Nagyon sokan nem tudják elválasztani a tetteket a valódi személytől.
További szép napot!
"Az embereket nem a tettük határozza meg, most írnék példákat, de annyira buta, tájékozatlan vagy, hogy csak azt hallanád meg, amit hallani akarsz, de biztos én vagyok az, aki álomvilágban él."
Ugye ez most csak valami trollkodás? Miért, akkor mije? A kinézete? Annyival vagyok több nálad, amennyivel szebb vagyok?
Egy adott ember értéket az adott ember tettei határozzák meg! Hiába sportos valaki, ha az erejét, a tehetségét rosszra használja! Hiába okos valakit, ha nem azon töri az agyát, hogyan csinálhatna valami építő jellegű tevékenységet, hanem azon, hogyan lophatna minél többet, vagy hogyan tudjon kicseszni a másokkal! ha a másik embernek csak kárt tudsz okozni, ha csak gonoszkodni tudsz a másikkal, akkor egy értéktelen szar vagy, hiába hiszed magadat jobbnak másoknál, akkor sem vagy az. Ha egy ember még arra sem képes, hogy vissza fogja magát, hogy nem bántson másokat, akkor mi a f*@szra büszke?
# 60: Én úgy tudtam, olvastam, hallottam, hogy bárkinek joga van magántanulónak lenni, és általában csak akkor szokták elutasítani a kérvényt, ha látják, hogy a gyerek valószínűleg nem tanulna rendesen otthon. Nos, aki ismer engem - de elég, ha megkérdezik a tanáraimat/szüleimet -, az tudja, hogy nálam ez a veszély nem áll fenn.
Ha kérnek valami indoklást, akkor pedig mondom, hogy gyorsabban tanulok, mint a többiek, így magántanulóként, maradna időm olyan dolgokat is megtanulni, ami nincs benne a tantervbe, és ez igaz is.
Aztán ennek utána kell nézni, én így tudom, te úgy. Te biztos vagy benne, hogy csak különös indokkal engedélyezik?
"Abból is tanulsz, ha más nem, azt, milyen NEM szeretnél lenni."
Jaj, ezt ne! Akkor ezzel a logikával te meg menj neonáci társaságba, hogy megtanuld, hogy milyen ne legyél!
"Valószínűleg sokkal több problémával küzdenek, mint gondolnád, vagy mint amennyit feltételezel róluk. Az ilyenek jól titkolják ám teljes valójukat."
Kikre gondolsz? A 2 főbunkóra, vagy a s*ggnyalóikra?
# 61: Értem én, hogy mire gondolsz, de te se reagáltál az egész hozzászólásomra. Igen, értem, hogy mit akarsz, nagyon fontos, hogy valaki miért tesz valamit.
DE
A példáiddal nem tudom, mit akarsz. Egyáltalán nem ugyanaz a helyzet egyik sem, mint mikor piszkálnak valakit egy osztályon belül. A kisgyerek nincs tudatában, hogy árt valakinek, és a tanulóvezető se tudja, hogy hibázni fog. Aki viszont kiközösít másokat, szívatja őket, az pontosan tudja, hogy az a másiknak fáj, mégis megteszi. A két vezérf**zfej gondolom, számodra is egyértelmű, hogy hibás, mert ők csupán azért teszik, amit tesznek, mert élvezik, hogy bánthatják a másikat. A s*ggnyalókról pedig már leírtam, amit akartam, úgyhogy olvasd végig az 59-es hozzászólást, amiben kifejtettem, hogy miért tartom őket is hibásnak.
"És egy ember ennyiből áll? Életemet így kezdem, és soha nem fejlődöm sehová? Vannak, akik jófejnek születnek, vannak, akik pondrónak, és soha semmi változás?"
Kb. ugyanolyan szintűnek születik mindenki, eltekintve a kisebb különbségeket.
Miközben növünk, változik a személyiségünk. Valakiből rendes, értelmes, tanulékony ember lesz, valakiből pedig egy érzéketlen, gonosz, kegyetlenkedő hanyag személy, aki meg van la győződve, hogy ő okos.. csak éppen nem érdekli a tanulás.. (Jó vicc, pont attól lesz buta valaki, hogy nem tanul semmit.)
Az értelmes, rendes emberekből lesznek az orvosok, tanárok, kutatók, biológusok, informatikusok, stb. A rosszakból pedig az életképtelen hülyék, akik vagy bűnözésből, vagy kukázásból tartják fenn magukat. Tudjátok.. Ők az életrevalók! Ők azok, akik aztán terrorizálják a családjukat, verik a feleségüket, és a kocsmában élik az életüket, és el nem tudják képzelni az életüket máshogy! Fel nem tudják fogni, hogy hogy élhet valaki másképp, mint ők!
És igen, ebben az országban, aki egy hülye idióta gonosz gyerek, az felnőttként is az lesz! Ha csak meg nem változik valamitől. És érdekes módon a legtöbb addig teljesen normálisnak tartja a gonosz viselkedését, és azt mondja, hogy "alkalmazkodj", amíg vele nem kezdenek el úgy bánni! Akkor rögtön észbe kap, és akkor persze hirtelen már neki sem tetszik. Érdekes, hogy a társadalom még nem jutott el arra a szinte, hogy a néhány főkolompos alkalmazkodjon a rendesebb többséghez, és nem fordítva!
tehát szerinted a legtöbb gonosz ember azért, gonosz, mert fel sem tudja fogni, hogy mit is csinál valójában? A nagy szart nem. Jól tudják, hogy mekkora gonoszság az, mait csinálnak! Itt most nem a véletlenül, vagy figyelmetlenségből elkövetett cselekményekről beszélünk, hanem arról, hogy ha valaki teljesen épelméjű, és tudatában van annak, amit cselekszik, mégis megteszi (akár ok nélkül).
# 60: Amúgy ha eddig is értetted a problémádat, akkor nem tudom, miért tartasz arrogáns s**gfejnek - ha jól emlékszem, ezt te írtad. Azért, mert nem akarok ezekkel a nagyrészt barmokkal - ezt te is beismerted, hogy azok, 52. hozzászólás - együtt tölteni napi 6-8 órát? Oké, hogy szerinted nem elmenekülni kellene, de mert én azt szeretnék, ezért arrogáns s**gfej vagyok?
(Nem megsértődtem, csak tényleg kíváncsi vagyok, hogy ennyiért annak tartasz-e.)
"Akkor ezzel a logikával te meg menj neonáci társaságba, hogy megtanuld, hogy milyen ne legyél! "
Ne fárassz. :D Az én megküzdési mechanizmusaim már rég kialakultak, a tieid még nem. Ez abból látszik, hogy menekülnél a helyzetből ahelyett, hogy szembenéznél vele. Nekem már nincs szükségem neonáci társaságba menni, anélkül is tudom, hogyan kell őket kezelni, ha véletlenül szembe jön velem egy.
Jogod persze, hogy van arra, hogy magántanulói státuszt kérvényezz. Más kérdés, hogy szerintem simán visszadobják, mert nincs értelmes indokod arra, hogy az legyél. A gyorsabb tanulás nem indok, ugyanis a környezeted nem akadályoz téged a tanulásban. Szerintem fontosabbnak fogják tartani az alapvető szocializációt, mint azt, hogy internetről is tudsz tanulni otthon. Én tényleg nem javasolnám ezt az utat.
Nem azért vágtam rá, hogy arrogáns kis s**gfej vagy, mert menekülnél egy helyzetből (attól maximum csak gyáva lehetsz), hanem mert nekem ugrottál egy szimpla kis "babám" miatt, miközben én napi szinten hívok így 160 gyereket. Hát nehéz azonosulni valakivel, akinek ez problémát jelent. :D Meg egyáltalán, mindent kikérsz magadnak, és te akkor is jobban tudod, ha valaki nyilvánvalóan "feletted" áll egy bizonyos témában.
De amúgy biztos jófej vagy, csak lazítsál már, mielőtt a saját agyadra mész. :)
Jézusom.. Hogy lehetsz ennyire egyszerű?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!